Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dominikanska republika


potovalka
08.03.2007, 16:35
Ali je kateri motovilil tam okoli v juniju ali juliju. Bi bila hvaležna vsake info in pa seveda česa ne smem izpustit. Bi pa šli z mularijo ( 10 let ) za 14 dni.

Če pa vreme ni ugodno vas prosim za kakršnokoli destinacijo v juniju - žal samo takrat možen dopust.

TuNina
08.03.2007, 16:36
hm.. 1. junija se uradno začne sezona orkanov. verjetno pa je takrat ceneje :D

monterček
17.03.2007, 14:12
Ali je kateri motovilil tam okoli v juniju ali juliju. Bi bila hvaležna vsake info in pa seveda česa ne smem izpustit. Bi pa šli z mularijo ( 10 let ) za 14 dni.

Če pa vreme ni ugodno vas prosim za kakršnokoli destinacijo v juniju - žal samo takrat možen dopust.

Z ženo sva bila na poročnem potovanju v Dominikanski republiki in je bilo vreme v začetku junija odlično, le malo vlažnosti je preveč, pa ni ovira, da ne bi odšli na dopust. Vzeti morata obvezno All inclusive, saj imajo veliko izbire. Za otroke je tudi posbrbljeno, imajo veliko animatorjev, ki govorijo odlično angleško in so zelo dobrosrčni.

Zanimiv je bil izlet po njihovo Safari tour, kjer te peljejo lokalni turistični vodiči po njihovem živlljenskem prostoru z ogledom njihovih domačij in Duty free shopov, kjer pa moraš obvezno barantati.

Sicer pa je že sam obisk v dominikanski republiki zanimiv in se vse odvija tam zato je obisk-dopust vreden svojega denarja.

snežko
24.03.2007, 17:12
:) dominikana je fajn. in tudi 14 dni mi ni bilo dolgčas, čeprav nisem ravno poletni osebek...

fra
14.08.2008, 12:42
Oj,
temo odpiram, ker se nameravava z ženo odpraviti v Dominikano, pa me zanima kaksne imate izkušnje tisti, ki ste tam že bili.
lep ozdrav

liverpool_9
06.12.2009, 17:38
Nameravam odpotovati v dominikano, v mesecu maju .
prosim, če mi lahko zaupate svoje izkušnje-dobre in slabe.
v katerem kraju ste bili oz. v katerem hotelu in s katero turistično agencijo.

mikkeni
21.02.2010, 20:04
se splača it preko kakšne tuje agencije v Dominikano??? kšn nasvet, kje pogledat... razen odklopa.....

liverpool_9
30.03.2010, 17:52
Je že kdo bil v Puerto plati-hotel grand oasis marien?!

liverpool_9
30.03.2010, 17:54
se splača it preko kakšne tuje agencije v Dominikano??? kšn nasvet, kje pogledat... razen odklopa.....

v vsakem primeru boš potovala z tujo agencijo...

Rokovnjac
09.04.2010, 18:58
V dominikani sva bila s punco istega leta, kot je v Ameriki pustošila Katarina (orkan) in še par ostalih. Že med letom proti Dominikani, smo se izognili enemu orkanu, ki je divjalna poti, ko pa sva bila nekrat tam ni bilo več o orkanih ne duha ne sluha. Mislim da sva bila tam septembra, za 14 dni, all inclusive.

Raj na zemlji, ki pa počasi postaja preveč obljuden s turisti in če si misliš da boš tam ležal sam pod palmo v miru, potem pozabi. Za iskanje kakšne odmanjene plaže porabiš kar nekaj časa, je pa tako, da so tiste ob hotelih zavarovane in varovane pred vstopom vsiljivih domačinov, ki za naše razmere živijo res na robu propada. Ne vem sicer, zakaj je vse tako zastraženo, sam nisem z njimi imel nobenih slabih izkušenj, pa sem se sam sprehajal po njihovih štacunah, debatiral na veliko o njihovem načinu življenja itd...

Kar se hotela tiče, nimam pripomb, čist, hrana super, osebje pa prav tako. Bila sva v Punta cani, imena hotela pa ne vem več. So pa večino vsi od plaže oddaljeni kakih 100 metrov, s tem da je že v hotelu na voljo veliko bazenov in za bolj lene je to povsem dovolj.

Plaže so peščene, ležalniki so brezplačni, bari s hrano in pijačo pa na 50 metrov :) Voda je topla ko šus, skoraj preveč, za potapljanje ni primerna, ker je preveč kalna zaradi mivke.

Aja pa ne pozabit na zaščito proti soncu. Sam sem se na začetku mazal z najmočnejšo kremo ki sem jo našel, pa sem po enem tednu že hodil na okoli črn kot bi bil domačin :) Preko poldneva je res peklensko na soncu.

Priporočam pa izlete v mesto, ogled njihovih živalskih vrtov, safarija. Samo, ko boste na cesti raje mižite, ker so ceste juhuhu, vozniki olala, avtomobilski park pa katastrofa. Ko to troje združiš je vsak izlet adrenalinsko doživetje zase.

Pa lep dopust.

Aja, še to, kdor bo prvič na letalu, naj vzame kako dobro knjigo, ali pa uspavalne tablete, ker se vleče ko sto mater preden prideš na cilj.

Nana1
28.02.2011, 08:11
Hey .. a je še kje kdo ki gre 4.3. iz Munchena v Dominikansko mogoče... da vidim, če bo kaj slovenske družbe ???