Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prehod na VDSL2 in stara oprema


netlaw
09.03.2007, 02:27
Glede na to, da se bo z uvajanjem VDSL2 pojavilo vecje stevilo lastnikov modema Sagem F@st 3344, ki ga bodo imeli "odvec" oz. za domaco rabo, me zanima naslednje (prosim za odgovor s strani SiOLa):

ali bo na voljo splosen firmware zanj (in ne SiOL specific)?
ali bo na voljo administratorski password?
Ce imate klonirane firmware in zaradi tega ne morete izdati trenutnih passwordov, naredite nov klon
s public admin passwordom in ga na zahtevo posljite "novopecenim" lastnikom, ki so ze preklopili na VDSL.
kako bo z nadgradnjami firmware-a v prihodnje?
(Lahko domnevamo, da ti modemi ne bodo vec prikljuceni direktno na SiOL.)

Ce bom koncno postal lastnik te opreme, bi zelel delati z njo, kar jaz hocem (pa cetudi jo pri tem unicim).

Lep pozdrav!

storz
14.03.2007, 11:34
Glede na to, da se bo z uvajanjem VDSL2 pojavilo vecje stevilo lastnikov modema Sagem F@st 3344, ki ga bodo imeli "odvec" oz. za domaco rabo, me zanima naslednje (prosim za odgovor s strani SiOLa):
ali bo na voljo splosen firmware zanj (in ne SiOL specific)?
ali bo na voljo administratorski password?
Ce imate klonirane firmware in zaradi tega ne morete izdati trenutnih passwordov, naredite nov klon
s public admin passwordom in ga na zahtevo posljite "novopecenim" lastnikom, ki so ze preklopili na VDSL.
kako bo z nadgradnjami firmware-a v prihodnje?
(Lahko domnevamo, da ti modemi ne bodo vec prikljuceni direktno na SiOL.)Ce bom koncno postal lastnik te opreme, bi zelel delati z njo, kar jaz hocem (pa cetudi jo pri tem unicim).

Lep pozdrav!

zastopnik za sagem modem je RAM2, mi smo tukaj samo prodajalci. Če pošljete modem na SiOL Vam ga lahko "nadgradimo" na original sagem verzijo in se potem obračate na uradni servis, ki je prav tako RAM2.

lp,
Matej

storz
14.03.2007, 16:36
Mogoče še to. Lahko modem prodate komu drugemu, saj je sedaj možno naročilo brez modema.žal to ne drži. moja napaka, govorilo se je da bo. Počakajte do aprila.

lp,
storz

ingvarl
14.03.2007, 17:52
Mogoče še to. Lahko modem prodate komu drugemu, saj je sedaj možno naročilo brez modema.

lp,
storz

Kako pa je v tem primeru z nastavitvami modema? Če se ne motim, so se na tabli pred časom pojavljali ljudje, ki so trdili, da so recimo ob menjavi modemov (zaradi takšnih in drugačnih napak) s servisov dobivali modeme, ki so imeli shranjene še nastavitve prejšnjih uporabnikov. Kako se te nastavitve zbriše? Je dovolj, če se na modemu povrne tovarniške nastavitve?

storz
15.03.2007, 07:29
Kako pa je v tem primeru z nastavitvami modema? Če se ne motim, so se na tabli pred časom pojavljali ljudje, ki so trdili, da so recimo ob menjavi modemov (zaradi takšnih in drugačnih napak) s servisov dobivali modeme, ki so imeli shranjene še nastavitve prejšnjih uporabnikov. Kako se te nastavitve zbriše? Je dovolj, če se na modemu povrne tovarniške nastavitve?

s kombinacijo tipk se lahko izvede reset na tovarniške nastavitve.

lp,
storz

wishmaster
20.03.2007, 16:53
Mogoče še to. Lahko modem prodate komu drugemu, saj je sedaj možno naročilo brez modema.

lp,
storz

A to potem pomeni, da iam jaz doma modem, ki je kompatibilen z ADSL2, da mi ne bo potrebno kupovati novega modema oz. se vezat za 24 mesecev, v primeru da želim preiti na nov paket (solo) ?

atomc
21.03.2007, 11:47
Mogoče še to. Lahko modem prodate komu drugemu, saj je sedaj možno naročilo brez modema.

lp,
storz

Ali lahko daš "uradni" link kjer to piše.
Hvala

storz
24.03.2007, 14:42
A to potem pomeni, da iam jaz doma modem, ki je kompatibilen z ADSL2, da mi ne bo potrebno kupovati novega modema oz. se vezat za 24 mesecev, v primeru da želim preiti na nov paket (solo) ?

se opravičujem, žal še vedno ni možno. So pa obljubljali da bo, ampak sem šel preverit pa še ni.

Resno svetujem da počakajte do aprila, takrat bo veliko več jasno.

lp,
storz

wishmaster
24.03.2007, 16:33
Stoz, se mi je zdel da še ni možno, ker so prodajalcu v Telekomovi trgovini oči skoraj ven padle.
Na to že jaz čakam, nekaj let. Imam tak 4 modeme, ki podpirajo ADSL2 (CJT, ZYXEL, linksys) in vsi mi brez problema delujejo (ADSL1).

storz
24.03.2007, 16:49
ja žal še ni možno. Sem bil že prepričan da so uredil, pa še ni. mogoče čakajo na april.

lp,
storz