Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Javna stranišča v podhodih, pasažah, parkih ....


Irina
09.03.2007, 14:40
Naslov v enem od brezplačnih tednikov se glasi: Podhodi in pasaže (v Ljubljani) so pri nas javna stranišča. Verjetno je tudi v drugih mestih položaj podoben. Članek govori o tem, kakšne bi lahko bile, oziroma morale biti pasaže. Jaz pa bi rada župane in županje naših mest rada vprašala: kam so "izginila" javna stranišča. Lulanje in kakanje sta naravni fiziološki potrebi. Kje naj to potrebo opravi nesrečnik ali nesrečnica, ko narava zahteva svoje. WC-eji lokalov so pod "ključem" in tudi niso javna stranišča.

Mowgli
09.03.2007, 15:58
Kako misliš "izginila"? Kolikor premorem spomina, je imela Ljubljana od nekdaj javno odtočno točko le pod Tromostovjem (kjer še obstaja) in pa v podhodu iz Zvezde proti Maxiju (kjer je pa crknilo itak vse že leta in leta nazaj...) Pravzaprav ni bilo v tej smeri nikoli nič poskrbljeno... :dontknow:

Zato pa je "bela Ljubljana", ker se ne lula vsepovsod. :clown:

nattka
09.03.2007, 16:32
če bi namesto čudežne vlečnice na grad ... ali pa vsaj na vstopni in izstopni postaji uredili nekaj javnih
WC-jev, bi za turizem naredili več, kot smo s tisto kabino ...

zanimivo, da se naši turistični delavci ne zavedajo, kako pomebno je, da imajo turisti tudi kam odložiti vse, kar spotoma pojedo in popijejo ...

da ne govorim, kako je fajn, če se odločiš za sprehod ob ljubljanici, pa prej ne upaš nič v usta dat ...;)

tako brezvezne kot lj so samo še benetke, pa te tudi smrdijo na vsakem vogalu ...

mertseger
09.03.2007, 16:39
ja javni skreti v ljubljani so res problem . turisti nimajo kam na potrebo pa ostasli tudi ne če se mudi najbolj da greš za nvogal pa se tam userješ drugega ti itak ne ostane. dva javna sekreta za celo ljubljano je pa res sramota pa to da so v lokalih zaprti tudi.bo potrebno več parkov naredit pa grmovje posadit da bomo lahko srali naokrog

Irina
09.03.2007, 16:53
No, no mi lulamo in kakamo, serjejo ga drugi. Kar pa se tiče ogrmičenja Ljubljane sem takoj za. Mogoče pa oprode našega župana berejo glas raje po forumih in bomo kmalu uslišani. Da pa se tozadevno ni nič premaknilo ne bo držalo. Že vlada se ukvarja s tem problemom. Res da je začela pri metlicah za stranišča, ampak tudi to je nekaj.

yamamoto
10.03.2007, 18:04
Glede na to, kako ga vlada kaka, bi lahko hitreje poskrbela za temu primerne prostore, če jih zagrabi kje po poti, ne pa da to počne tudi na tako javnih mestih kot je parlament. :veryevil: