Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Izgradnja omrežja


bajs01
10.03.2007, 18:06
Saj pravzaprav niti točno ne vem , a sodi tole pod to temo , pa vseeno , če ne , potem jo naj moderatorji prestavijo.
Torej , da preidem na moje vprašanje.
V našem mestecu eden od ponudnikov internetnih povezav izvaja dela pri polaganju kablov. Mesto je razkopano po dolgem in po čez , luknje krpajo bolj ali manj uspešno , vozniki se jezijo , pa kaj moremo , tako pač je. Saj se ne da kar tako čez noč ničesar narediti.
Torej , pri tem kopanju so prišli tudi do naše stare hiše , v kateri pa ne živimo , sem pa tam praktično vsak dan , ali zgodaj zjutraj ali pa zvečer. Nekega dne najdem obvestilo , da naj pokličem na neko številko , da podpišem soglasje za izvedbo priključka oz. cevi , v katero se bo položil kabel.Ker pa sem na to obvestilo pozabil , me je nekdo(predstavil se je kot predstavnik izvajalca) poklical na mobilni telefon , da bi se pač dobila , da mi zadevo predstavi.Zmenila sva se , da se naslednje jutro dobiva ob 7.15 .
A glej ga zlomka , do 8.00 ga ni bilo , sam sem moral po svojih opravkih in ker je minilo 3 X akademskih četrt , sem pač šel.Naslednji dan pa ugotovim ( sreda 7.3.2007) , da je hiša prevrtana , cev pa položena ( v klet , v katero se da vstopiti brez ključa) .
Danes , dne 10.3.2007 , pa me obišče predstavnik( domnevam da delovodja ali nekaj podobnega) s papirjem , da mu naj podpišem , da je delo v redu opravljeno.
Prosim za nasvet , a mislite , da je to v redu , oz. naj na kakšnen način ukrepam?

yamamoto
10.03.2007, 18:43
Lahko si vesel, da ti niso brez dovoljenja navrtali v hišo, v kateri živiš. :D
Po tem, kako se zadnje čase obnašajo razni izvajalci del, se sploh ne bi čudil. :angel:
Ne mine dan, da mi ne bi prekopali, zagradili ali zaprli pot v službo in se ob prometnih zastojih in preklinjanju voznikov samo privoščljivo režali. :(
Kakšnega policaja, redarja ali česa podobnega pa od nikoder. :mad:
Baje za delanje reda na cestah v takih primerih ni nihče pristojen. :clown:

NaceM
10.03.2007, 18:51
Če imaš močne živce, predlagam tožbo.

Lipovnik
10.03.2007, 20:36
Če imaš močne živce, predlagam tožbo.
Vsekakor.
Ne morejo kar tako vstopit in ti hišo prevrtat.
Zagrozi s tožbo in se zmeni za odškodnino.

DrOnyx
12.03.2007, 11:11
Tudi meni so navrtali hišo, potem so mi pa kuhinjo napadle mravlje. :)

http://dronyx.blog.siol.net/2007/03/07/rovokopaci/

biz
12.03.2007, 11:24
To je splošno v Sloveniji, prvo izkopljimo pa bomo videli kaj bo - aja načrti, zakaj pa je le to?

Mowgli
13.03.2007, 16:14
Jaz bi račun izstavil za mesečni najem prostora. Seveda s pripombo, da v primeru neupoštevanja plačilnih rokov najdejo cev pred bajto.

lupus is back
15.03.2007, 08:32
Berlusconi v Italiji je z takim načinom razsul obstoječo televizijo in z oglaševanjem na koncu ne samo pobral denar, temveč prišel tudi na oblast in nekako uveljavil mehki fašizem. Seveda je notorično, da ga pri razsuvanju javnega sektorja ni nihče oviral. Danes nekdo z umazanimi triki zagovarja razsuvanje javne mreže ( telekomunikacij, zdravstva, šolstva, itd.itd. ). Razlika med Italijo in nami je le v tem, da zadaj ni podjetni posameznik ampak RIMO KATOLIŠKA CERKEV. Če se dejansko ne bomo uprlu nekontroliranemu rušenju javnega sektorja, bomo na koncu kontrolirani ne od Berluskončkov, tembveč od RKCja. HALLO!!

joe
15.03.2007, 12:14
Srečen bot, da so ti napeljali, jaz jih čakam pa jih ni od nikoder. Kaj bi dal, da se zjutraj zbudim in imam v kleti optiko?

NaceM
15.03.2007, 19:17
Na hitro... Transciever, ki ga rabiš za zaključek SM optike te stane vsaj 1200 USD , potem ga moraš še nekam vtaknit.... Torej vso srečo, ko boš imel optiko v kleti. :D :D

joe
15.03.2007, 20:12
Na hitro... Transciever, ki ga rabiš za zaključek SM optike te stane vsaj 1200 USD , potem ga moraš še nekam vtaknit.... Torej vso srečo, ko boš imel optiko v kleti. :D :D

Kaj je to Transciever??? Ceno imaš kar močno, če boš potreboval kakšnega, ti ga jaz prodam za 50% tvoje cene v neomejeni količini.

biz
16.03.2007, 06:42
Kaj je to Transciever??? Ceno imaš kar močno, če boš potreboval kakšnega, ti ga jaz prodam za 50% tvoje cene v neomejeni količini.

Jaz bi pa imel prvo rajši optiko do hiše ostalo se potem da uredit. Ne vem koga naj grem tožit ker mi ne omogočajo enakih možnosti kot vsem ostalim in nimam možnosti izbire med ponudniki širokopasovnih povezav imam možnost izbire med slabim (SIOL) in še slabšim (Teleing - kabelski), IP telefonija in razvezan dostop pa mi seveda nasploh nista omogočena.

mr cina
16.03.2007, 09:58
Če si pameten, boš zahteval precejšnjo odškodnino ali pa cevi ven, pa se naj znajdejo. Seveda s tem, da povrnejio vse v prejšnje stanje.

Vsemogočni
17.03.2007, 18:41
Če imaš močne živce, predlagam tožbo.

Za začetek, da boš sploh vidu kaj se ti splača, se pritoži na pristojno inšpekcijo. Glede na pogovor, boš hitro videl, kaj se v nadaljevanju splača še ne/ukrepati.
Če v nadaljevanju ne misliš uporabljati, ali tvoji zanamci tega priključka, enostavno na začetku parcele vse skupaj odreži in postavi na zunanaji rob svoje parcele, ker v smeti pa ne smeš vreči, ker ni tvoje in bi te lahko še kdo tožil, ker si mu uničil material. Pač na svojem si to lahko privoščiš. Seveda, če že nisi podpisal soglasja. Potem naj pa skačejo okoli tebe in se dogovarjajo za razgovor in nadaljnja dela s tvojim soglasjem.

NaceM
18.03.2007, 23:12
Kaj je to Transciever??? Ceno imaš kar močno, če boš potreboval kakšnega, ti ga jaz prodam za 50% tvoje cene v neomejeni količini.

Vprašanje, če se bi kakšen tvoj maral z drugim delom optike. :D :D :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiber_optic

http://www.thefoa.org/

http://www.rp-photonics.com/fibers.html

itd...

Pa veselo branje! :)