Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kazen za velik prometni prekršek


Neuromancer
12.03.2007, 20:25
Uporabnica wkw mi je poslala naslednje osebno sporočilo in ga kopiram sem v javno razpravo:

ej mene pa neki zanimazdele sm se gor prjavla pa me neki zanima jst sm bla zadnč u soboto na tržaški cesti u lublani in sm nardila največji prekršk kr je možno.Pelala sm na nasprotni strani cestišča tm k bozjo u nasprotno stran proti men mela sm srečo k je bla cesta prazna z enim pa sm se srečala sam sm ga obšla tko da ni se nam nč zgodlo.Sam jst sm pa slišala da so na tržaški kamere in mene zanima kok visoka kazen mi sledi če so me posnel

TuNina
12.03.2007, 20:39
a zdaj se lahko s svojimi problemi nate obrnemo? :D

Teo
12.03.2007, 21:40
neuro pa ma ful seksi št. objav

TuNina
12.03.2007, 21:46
predvidevam, da mi noče odgovoriti, ker si noče pokvariti te seksičnosti.

Neuromancer
12.03.2007, 21:47
TuNina: samo če je tvoj problem mati vseh problemov, kot pri wkw
Teo: In to že ene petič v zadnje pol leta...

Aldebaran
16.03.2007, 08:37
No tole je copy/šaste iz zakona o varnosti v cestnem prometu:
Vožnja z vozilom po cesti

25. člen

(1) Voznik mora voziti po cesti ali delu ceste, ki je namenjen prometu tiste vrste vozil, ki ji pripada njegovo vozilo.
(2) Voznik mora voziti po desnem smernem vozišču oziroma desni kolesarski stezi glede na dovoljeno smer vožnje. Na dvosmerni kolesarski stezi mora voziti po desni strani steze.
(3) Na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov, morajo voziti vozniki po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da poteka promet varno in neovirano.
(4) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.
(5) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.

26. člen

(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.
(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.
(3) Na cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer v naselju sme voziti voznik motornega vozila, katerega največja dovoljena masa ne presega 7.500 kg, ki lahko brez oviranja sledi prometnemu toku, tudi po prometnem pasu, ki ni ob desnem robu smernega vozišča.
(4) Kadar se na cesti iz prejšnjega odstavka promet zgosti toliko, da vozila zasedajo vse prometne pasove na smernem vozišču in se premikajo s hitrostjo, ki jo pogojujejo pred njimi vozeča vozila, ni dovoljeno zapeljati z enega na drugi prometni pas, razen zaradi razvrščanja pred križiščem ali ustavitve vozila.
(5) Če je na smernem vozišču iz prvega odstavka tega člena na enem od prometnih pasov onemogočen promet vozil zaradi ovire ali se pas konča, so vozniki, ki vozijo po sosednjem prometnem pasu dolžni omogočiti vključevanje na ta prometni pas tako, da vozijo s primerno hitrostjo in na takšni razdalji do vozila pred seboj, da se lahko izmenoma vključi v promet še po eno vozilo (sistem zadrge).
(6) Na cesti, ki ima dva ali več označenih prometnih pasov za vožnjo v eno smer, ni dovoljeno voziti po smernem vozišču, namenjenem vožnji v nasprotni smeri.
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim ali petim odstavkom tega člena.
(8) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim odstavkom tega člena.
(9) Z globo 60.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s šestim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 4 kazenske točke.

pa še link (http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=2006133&dhid=86313)do celotnega zakona...
upam, da bo v pomoč tudi drugim, ki se bodo znašli v podobni situaciji, kot se je wkw.
Pa previdno
Aldebaran

Vsemogočni
20.03.2007, 22:45
Da imaš sosednji prometni pas na desni strani, vsi grejo proti tebi, ti pa kolneš ker ne znajo voziti po pravi strani - psihofizični pregled pri nevrologi in velik vprašaj glede posedovanja vozniškega izpita.

Dopuščam možnost da se zafrkneš in pač zapelješ v nasprotni pas, ampak nikol ne več kot 100m, pol ti mora pamet sama signalizirat, da nekaj ni v redu.

Že brez takih bi morali več kot 30% lastnikom vozniškega izpita te pobrati brez kake bojazni, da to ni prav. Kdor opazuje in zna opazovati promet okoli sebe, bo to trditev lahko le potrdil.