Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Počasen internet (trio)


jannyy
13.03.2007, 17:35
Zadnje par dni (4-5) imam zelo zelo počasen internet.....
stran ki se je prej nalagala 10sekund se zdej krepko več...
okoli 25-30 sekund .....
stran ki se je prej nalagala 40 sekund se zdej nalaga okol 1.30 minute...
ne pobiram nič , to je kar naenkrat začelo,nisem
nič inštaliral novega ...samo en dan je SIOL TV,in use crknilo
pa sem modem resetiral in potem je začelo počasi delat....
sicer TV dela vredu.:dontknow:



Lp,jannyy

miro74
13.03.2007, 18:04
Preveri koliko ti prenaša z file.siol.net ter ping do file.siol.net.

jannyy
13.03.2007, 18:28
150 kb...

Domy
25.03.2007, 19:43
a raba interneta vpliva na delovanje televizije? ker če igram igre prek neta televizija šteka, pa še ping je visok (80-200) mam pa 4Mb/512 tko da nebi smelo štekat. aja pa nobena druga stvar ne rabi internet. mam pa tudi wireless router na kterga so priključeni 3je računalniki. če pinfam strani je normalno 20-40.

fazan
25.03.2007, 20:16
a raba interneta vpliva na delovanje televizije? ker če igram igre prek neta televizija šteka, pa še ping je visok (80-200) mam pa 4Mb/512 tko da nebi smelo štekat. aja pa nobena druga stvar ne rabi internet. mam pa tudi wireless router na kterga so priključeni 3je računalniki. če pinfam strani je normalno 20-40.

Tv pa internet sta ločeni frekvenci tak ,da ne bi smel vplivat je pa možno kak trojanc al pa virus.Sicer pa poklič na help pa vpraši kaj je možnost tudi na liniji kaj.Po vsej verjetnosti pa da ti šteka tv kadar si na netu pa so omrežne povezave mal poglej kako imaš nastavljeno kaj,ker jes sem skor ponoro zraven pa sem potem videl ,da imam nastavitve omrežja kontra nastavljene.

Domy
25.03.2007, 20:39
ja in kaj so te omrežne nastavitve? Pa a je treba kakšne porte al pa kej odpret v routerju za igre.

madmitch
25.03.2007, 21:25
Si morda menjal firewall? To zna včasih nagajati, če ni prav nastavljeno.

janezpesec1
26.03.2007, 18:39
Poglej kako se ti sinhronizira modem, morda je premalo za 4Mbit + TV.

Domy
29.03.2007, 14:46
ja hvala za vse te odgovore samo bi jih lahko kdo še razložil kako to narediti. nevem katere omrežne nastavitve in kje so to naredi. Firewall nisem menjal, ker mam že od začetka windwosov in tisti ki je v routerju. Nevem kje se pogleda kako se sinhronizira.

LP

media1
02.04.2007, 13:09
Že eno leto rešujemo moj problem s TRiO PAKETOM 4/512.
- TV ne dela že od 10.3.2006 ko smo podpisali pogodbo, tudi do 20 minutni izpadi so brez slike zvoka itd.
- internet podpisali smo pogodbo za 10MB pa tega nisem nikoli dobil. Po treh mesecih so se začeli problemi ker sem ugotovil da nimam 10Mb ampak le 6Mb. Tv pa itak ni še nikoli delal.
Imel cel kup prijav vsak teden vsaj dve prijavi. Dogovor je bil, naj grem na 4 Mb in sem tudi pristal na to. No ampak Tv še kar ni delal, kljub nešteto reklamacijam. No do danes smo po mučnih prerekanjih in poskusih sinhronizacije manjšanja in večanja in spreminjanja profila prišli do tega, DA MI SIOL REČE DA LAHKO SPREJMEM 2Mb ALI PA MI ONI ODPOVEJO POGODBO. Halo mislim po celem letu ker ponujajo storitev ki pa ne dela. Že tako sem pristal na 4Mb in mislim da sem bil fer, ker pogodba in meritve so bile zagotovljene za 10Mb in 2TV. Od centrale sem oddaljen od kakih 70m zračne linije kar pa je nekje 1000 - 1300m. Kako sem imel lahko 6Mb in tv je še kar delal vredu samo vsake 5-10 minut je bilo malo izpada za kake 5-10s. Po novem letu pa je vedno slabše iz tedna v teden. tako da so mi sinhronizacijo modema manjšali in večali pa žal nič ne znajo. KAKO TO ČE NAREDIJO MERITVE ITD...??? Moja sinhronizacija je 13.800, kar pa mislim da TV rabi nekje 8Mb in 4Mb imam za internet. Ali ni to dovolj da bi mi vse delalo 4Mb int...? V čem je problem da se meni manjša hitrost itd...........

Ali se lahko kdo posveti malo mojemu problemu ker na siolu mi vedno rečejo da delajo na problemu. nalog se pa zapre in rečejo da se bo še delalo. KAKO ČE JE PA NALOG ŽE ZAPRT?

Prosim za pomoč

Hudick
05.04.2007, 20:23
Tudi jaz imam isti problem kot jannyy..

Zadnje dva dni je nekaj narobej. Strani se odpirajo zelo zelo počasi, tudi poslat nemorem nobenmu nič ker tako počasi pošila, ampak downloadam pa lahko s polno hitrostjo. Šel sem preverit tudi na speedtest.si in je pokazalo, da je nekaj narobe z uploadam.

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 11.49Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.52Mb/s

Kšn predlog ? :)