Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Bi z nami cvrli krofe?


Irina
18.03.2007, 00:55
Nisem vedela kam naj sporočim uredniku ali urednici SIOL-ove rubrike Sladokusci, da so pustni krofi nekako mimo (članek je od 16.2.2007) in da bi bil čas, da nam predstavi kak izviren recept za velikonočne praznike.

nattka
18.03.2007, 09:54
a drugač se ne sme krofov jest ... sam za pust ...:O;)

ko smo že pri krofih ... pred časom sem založila en odličen recept, kjer testa za krofe ni treba razvaljati in izrezovati krogcev ... ampak iz sklede direktno vzameš kepico testa na dlan, napolniš z marmelado in oblikuješ ko krompirjev cmok ...
nato ga rahlo sploščiš in cvreš ... prihrani ure dela ...

sem poskusila z drugimi recepti, pa nastane polpečena packarija ...

če ima kdo kako podobno reč na repertuarju, se pripročam ...

Katrin
18.03.2007, 10:01
Seveda, drugače bi vsi imeli 300 kil... :D

Irina
18.03.2007, 16:46
Ne, daleč od tega, da drugače ne bi smeli cvreti in jesti krofov. Ni bilo mišljeno tako. Želela sem si, da nas presenetijo z receptom za kako novo pomladno ali praznično pecivo. Ali "obudijo" kak pozabljen recept naših babic.

Nattka poizkusi recept za krofe ali miške po gurmanovih navodilih. Jaz se ponavljam. Ker sem sama tako navdušena, mislim, da bodo drugi tudi. Ne mi zamerit, si ne morem pomagat, leta naredijo svoje.

http://www.drustvo-gurman.si/

nattka
18.03.2007, 21:04
pravzaprav irina imam kup receptov za krofe... hvala ti, ampak jaz bi rada točno tisti recept ...:blush:

pinky
18.03.2007, 21:29
a drugač se ne sme krofov jest ... sam za pust ...:O;)

ko smo že pri krofih ... pred časom sem založila en odličen recept, kjer testa za krofe ni treba razvaljati in izrezovati krogcev ... ampak iz sklede direktno vzameš kepico testa na dlan, napolniš z marmelado in oblikuješ ko krompirjev cmok ...
nato ga rahlo sploščiš in cvreš ... prihrani ure dela ...

sem poskusila z drugimi recepti, pa nastane polpečena packarija ...

če ima kdo kako podobno reč na repertuarju, se pripročam ...
ni čist tak ... je pa podoben tale:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4663

delala pa še nisem potem - sam shranjenga mam za naslednjič, ko se jih bom spravla cvret

nattka
18.03.2007, 21:32
thnx pinky ...:) :)

Irina
18.03.2007, 21:49
Nattka, ravno tak recept, kakor ga ti želiš je opisan na spletnem naslovu. Jaz si vse recepte, ki jih najdem na spletu takoj shranim, da mi ne "pobegnejo".

Za pokušino, da boš videla kaj sem ti ponujala:

Pustni krofi.
■ Olje pristavimo in segrejemo.
■ Iz vzhajanega testa z rokami oblikujemo 6 kroglic velikosti mandarine. Zlagamo jih na pomokano desko in pokrijemo s čistim prtom. Čez nekaj minut krofe obrnemo.
■ Vzhajane krofe previdno vlagamo v vročo maščobo. Posodo za nekaj minut pokrijemo.
■ Medtem oblikujemo novo serijo šestih krofov.
■ Po spodnji strani zlato rumeno ocvrte krofe obrnemo. Cvremo odkrite, vmes pa jih s pomočjo žlice prelivamo z vročo maščobo. Ocvrte s penovko poberemo iz maščobe in zložimo na papirnato kuhinjsko brisačo, da se odcedijo in nekoliko ohladijo. Postopek ponovimo tudi z ostalimi krofi.

nattka
18.03.2007, 22:18
ne ne ...
testo za krofe vzhaja ... nato vzameš kroglico testa v roke, raztegneš na dlani ... daš na sredo kepico marmelade in oblikuješ kroglico ... rahlo sploščiš in daš takoj cvret ...

v glavnem recept sem dobila od kuharice v veliki tovarni, kjer nimajo časa dati 500 krofov vzhajat ... zato vem da je bilo nekaj s količinami moke in jajc ... samo sem pozabila ...

nattka
18.03.2007, 22:29
če ga najdem, ga objavim ...

res je izi, nobenega čakanja, obračanja, vzhajanja, pomokanih desk in ostalega ...

Irina
18.03.2007, 22:39
Vnaprej hvala. Moji "fantje" imajo zelo radi krofe. Zame je to kar podvig, da mi uspe narediti take, da niso samo dobri, ampak, da tudi izgledajo "dobro". Zato se jih lotim enkrat na dva meseca, in še to s svojo predhodno psihično pripravo.

Irina
21.03.2007, 21:39
Urejevalcu/urejevalki Siol.net - Teme - Sladokusci se zahvaljujem za predstavitev predvsem pa za recept slavne Blejske kremne rezine ali po domače kremšnite. Bom zbrala pogum, in poizkusila pripraviti nekaj kar bo, upam podobno slavni "blejski lepotici".