Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Zvočna izolacija prostora


Marduk1
18.03.2007, 11:27
Mene pa zanima če se kdo spozna na zvočno izolacijo prostora. Kateri so najboljši načini za najboljšo izolacijo.

Vsemogočni
20.03.2007, 22:24
Uporaba materialov, ki dušijo, oziroma vpijajo zvok. Včasih so ponekod pritrjevali na stene in strop škatle v katerih prodajajo jajca, debelejši karton, peno čez pa karton, stiropo plošče, itd. Verjetno se najde kak izolacijski material tudi na internetu. Ker je vprašanje kateri prostor želiš izolirati. Za stanovanje sigurno ni primerna embalaža od jajc.

Mogoče: http://www.keteks.si/katalogudarnizvok.html

http://www.ursa.si/_files/PODNE_KONSTRUKCIJE_2005.pdf

http://www.novolit.si/slo/poboljsanje.html

Greš na najdi.si in vpišeš: zvočna izolacija pa dobiš par listov zadetkov.

Aldebaran
22.03.2007, 14:51
Lahko se greš pa tudi :''Sam svoj mojster''
Prvo vprašanje, ki si ga moraš zastaviti je: koliko sem pripravljen odšteti za zvočno izolacijo in kako dobro zvočno izolacijo potrebujem!
Za popolno zvočno izolacijo se je potrebno lotiti projekta čisto na ''začetku''... To pomeni obložiti stene s 0,5 do 1cm debelo gumo, na to gumo pritrditi lesene letve in nato vmesni prostor zapolniti z zgoraj omenjeno stekleno ali kameno volno... kot ''polnilo'' lahko uporabiš tudi stiropor... ko imaš to postavljeno pa vse lepo zakriješ z opažem( lesene dilce) ... Seveda na podoben način ''opremiš'' še strop in tla. Ko imaš vse to narejeno pa si lahko kot dodatno opremo omisliš tudi studijsko peno (cena za m2 je kar visoka)... seveda je potem še vprašanje, kaj storiti z oknom ( v kolikor je v sobi)... Vrata pa enostavno snameš in jih pelješ k prvemu tapiserju, da ti jih na eni strani oblepi s peno in potem obleče z umetnim usnjem...
Na ta način bi dosegel skoraj 100% zvočno izolacijo... seveda pa tudi najdražjo...

Najcenejši trik, pa je seveda uporaba kartonov za jajca... Lepo oblepiš celo sobo in dosežeš kar lep rezultat...

No tudi moj hobi zahteva dobro zvočno izoliranost prostora... Igranje bobnov zna biti kar glasno in neprijetno za ostale ... Imam pa srečo, da je moja soba na podstrešju, vsa v lesu , ki skriva 7cm debelo plast tervola... Ko na polno žgem po bobnih se skoraj nič ne sliši v spodnje nadstropje...

fancy
24.03.2007, 08:52
Malo si poglej tole spletno stran
http://www.decibel.si/
:)

Vsemogočni
26.03.2007, 01:11
Aja, pa še nekaj. Če stanuješ slučajno v bloku in misliš v stanovanju trenirati muziko ali navijati do polne zmožnosti predvajalnika ali ojačevalca, bodi tako dober in se temu odpovej. Rajši vzemi kje v najem nek prostor, ker to početi v urbanem naselju, oziroma v blokovskem stanovanju nikakor ni fer do sosedov in ne bo prineslo niti kolikor toliko normalnih medsebojnih odnosov. Je pač blokovsko življenje en kompromis, kako živeti med ljudmi in ne matrati eden drugega, ampak živeti v nekem sorazmerju, v katerem lahko normalno živijo vsi stanovalci. :2thumbs:

bajkr
26.01.2009, 19:00
mene zanima pa kako lahko zvočno izoliram sobo v hiši.Ter da ni treba kej "razkopavat". naprimer da se lahko samo nalepi na zid ter strop.