Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : spletna stran (kako in kje)


Jakelj
04.02.2007, 18:23
Zanima me, če bo kdo vedel kje bi si lahko ustvaril zastonj internetno stran razen siolovega spletnika, tako da bi imel stran za šolo naprimer za uploadnje datotek ali pa če je možno na forum uploadat datotek:dontknow:

Hvala za odgovor

ervin34
04.02.2007, 18:56
Tega imamš mnogo. Poglej si na mojem forumu: http://www.slosplet.net/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?14

:2thumbs:

Jakelj
05.02.2007, 11:55
Hvala :D kaj pa mogoče od kakšnega slovenskega punudnika je tut?

ervin34
05.02.2007, 21:18
bolj revno :nonono:

amaze646
06.02.2007, 15:02
ce delas s PHP imas tule nekaj ZELO DOBRIH FREE VARJANT (http://www.0php.com/free_PHP_hosting.php);)

Jakelj
06.02.2007, 16:06
Tnx :2thumbs:

ervin34
06.02.2007, 19:36
Ta je dober: http://www.phpnet.us/

mckeky
06.02.2007, 22:57
http://www.freehost386.com/

amadej
18.03.2007, 21:15
prosil bi za pomoč
Odločo sem se da bi naredo eno spletno stran od našega nogometnega kluba kjer bi bili samo opisi in slike ter kratki posnetki s tekem.
Ker sem prvič v tem bi prosil da mi razložite vsako podrobnost kje začeti in kako ter s čim...
če sem pomanjkliv me opozorite ter za odgovore lepa hvala...:2thumbs:

zeriX
18.03.2007, 21:20
notepad2
če se spoznaš na kodo samo
če ne pa kak dreamweaver

amadej
19.03.2007, 20:16
zanima me torej sem s emalo igral tukej na siolovi strani za spletne strani ki je deloma zastonj in me zanima če se da to zdai objavit na spletu??
tam ko me prosi za HTML naslov neven točno kaj naj napišem da bo OK:rolling:

zeriX
19.03.2007, 20:17
shrani svojo stran kot
index.html
verjetno nimaš php kode zraven ali pač?
zdaj pa v IE vpiši:
ftp://username-od-siola@freeweb.siol.net
počakaš da se odpre
preneseš ta index.html sem not
odpereš še en IE in vpišeš:
http://freeweb.siol.net/~username-od-siola
in moglo bi se prikazat tvoje čudo ;)

amadej
21.03.2007, 21:47
nočem biti tečen ampak zanima me še samo nekaj v zvezi z linkami
Vem kako s edodajajo linki ampak me zanima kako to gre na tej strani za internetno stran saj mi ([url ] naslov [url/]) ne gre:rolling:

zeriX
21.03.2007, 22:26
to ko postaš je pa BBCode
in ni [url/]
ampak je [url]

drugače pa zdaj sem ti že tolko pomagal da se lahko zmeniva enkrat za pivo ko ravno gledam tvoj profil in ker si preko mure ;)

amadej
21.03.2007, 22:32
hehe piva dandanes ni problem :2thumbs: kaj če ti jo po pošti pošljem?:P

zeriX
21.03.2007, 22:33
am...ti preko mure
i ja preko mure
tako da se boma kar v kaki gostilni zmenla...:D
ali maš to sam fake v profilu? :P

amadej
21.03.2007, 22:41
čuj odvisno na kateri strani si lol :2thumbs:
ja fala za BBcode san že ugotovo
povei skod si pa se zmenima:2thumbs:
gren zdai spat bom ju3 dalje preštel ajde dio

snickers
25.06.2007, 17:52
rad bi objavil spletno stran, ki sem jo naredil tako malo za "šalo", a mi lahko nekdo svetuje kam naj jo objavim (na strežnik?kakšnega brezplačnega...), če i lahko da kak link? pa še program potrebujem CuteFTP je baje najboljši...potrebval bom geslo in user name?a to je od ponudnika internetnih storitev??

hvala:2thumbs:


... ej a mora biti GLAVNA stran Nujno Index.html.?????
ker jaz jo imam default.asp ?!??????
ja sem jo naredil v asp jeziku...
hvala za pomoč!


še to, a mdb datotek ne prenaša??(accessovih??)
mi je napisalo error, nekaj child, ne spomnim se..potem pa da je presežena kapaciteta! cela stran je 2 MB, na serverju je pa 15 na voljo!
kaj je narobe??:( :( :(

zeriX
25.06.2007, 19:36
Ne, mora pa biti index.html/php/asp kaj koli. V glavnem mora biti ime INDEX da potem strežniki vedo katero datoteko prikazati po defaultu. Pa na strežniku mora bit ASP podpora.
Sicer sem ti pa mnenje o ASPju že napisal na PM ;)

snickers
25.06.2007, 20:32
hvala sem pogruntal :) ni treba da je index.html.....sam na tak strežnik moraš objavit ki podpira asp....hja Zerix, še asp ne obvladam dobro, tako da za PHP bo pottrebnega še nekaj časa ;)...mogoče čez poletje :)
hvala :)

urkeman
26.06.2007, 01:26
Sicer ne vem kako, ampak zelo kvalitetno spletno stran si lahka naredis pri Spletniku, ki ni Siolov Spletnik ampak je prav podjetje za sebe. na http://www.spletnik.si
Glede na to, da maš video vodiče pa zelo obsežen FAQ, so se resno lotili zadeve.........
pa še tole si oglejte: http://www.nasvet.com/spletnik-cms/.....IN VAM BO JASNO!

jkocja4
02.08.2007, 17:04
mene zanima, ali kdo ve za kakšno spletno stran, ki ponuja brezplačno gostovanje brez reklam in ima mysql bazo ter, da tudi ves čas dela

hvala za odgovore

zeriX
02.08.2007, 17:05
Pa še stran bi ti naredili za đabe ne?

milan1
02.08.2007, 17:23
SLOHOSTING :2thumbs:

mishel
07.09.2007, 06:18
Imel bi svojo NOVO spletno stran.Zdaj me zanima kje se moram to prijavit in koliko prostora bi rabil,ker bi dodal še Forum zraven spletne strani.Mi lahko kdo pove za kak strežnik (plačljiv) kje bi gostoval oz. da je hiter in brez reklam

Cavallo
07.09.2007, 11:09
Zdravo,

pripenjam ti ponudbo od nean.d.o.o. Če te zanima kateri paket pošlji mail na info afna nean.si

Jaz imam pri njih gostovanje in sem izredno zadovoljen. Support, hitrost,... vse štima kot mora. Mislim da ne boš razočaran. Postaviš si lahko karkoli želiš ... Seveda da uporabiš php in mysql itd.

To ponudbo sem dobil jaz ko sem jim pisal za hosting.

Paket 1:
100Mb prostora
1 domena
PHP5
MySQL5 (2 podatkovnih baz)
Neomejeno prometa
Neomejeno elektronskih predalov
Cena: 4EUR/mes.


Paket 2:
200Mb prostora
3 domene
PHP5
MySQL5 (5 podatkovnih baz)
Neomejeno prometa
Neomejeno elektronskih predalov
Cena: 6EUR/mes.


Paket 3:
400Mb prostora
10 domen
PHP5
MySQL5 (10 podatkovnih baz)
Neomejeno prometa
Neomejeno elektronskih predalov
Cena: 8EUR/mes.


Paket 4:
1Gb prostora
PHP5
Neomejeno domen
MySQL5 (neomejeno baz)
Neomejeno prometa
Neomejeno elektronskih predalov
Cena: 10EUR/mes.


Z paketom upravljate preko administracijskega vmestnika DirectAdmin.

Vsi paketi imajo:
Hotlink zaščito (možnost vklopa in izklopa za vsako domeno)
AwStats
Horde webmail
RoundCube webmail
SquirrelMail webmail
Neomejeno število poddomen
phpMyAdmin
...


Lp

mishel
07.09.2007, 19:01
to,to sem iskal..hvala ti

mzemlj43
10.09.2007, 18:42
hvala

mishel
19.09.2007, 04:48
prosim za hitro pomoč.A mi lahko kdo razloži ali pa pove za link kje je pokazano kako naložiš že narejeno spletno stran na novo domeno.oz strežnik.Imam novo reg.domeno,v mojem FTP:strežniku sta dve ikone ena je public_html druga pa domains,ko kliknem na domains se mi odpre druga ikona kje je napisan moj naslov,spet kliknem na ikono kje je napisan moj naslov se mi odpre logs,ko kliknem na logs je noter RAR dazoteka z dve ikoni.Moje vprašanje se glasi pod katero ikono z FileZillo prenesm mojo spletno stran na strežnik da ko vpišem moj naslov www....da bo vidno hvala in

lp.mishel

zeriX
19.09.2007, 11:05
Ja pa si pointal domeno na prav naslov?
Kaj to maš hosting ali svoj strežnik?
Če je tvoj strežnik enostavno pointaj domeno na taprav IP, če maš pa hosting pa pravtako pointaj domeno na taprav IP in se dogovori z adminom naj ti uredi virtual host na tvoj space ali pa uredi to sam preko cpanela če imaš to možnost.

Spoonman
23.01.2008, 20:13
Že nekaj časa iščem naj-idealno stran kjer ti zaston omogočijo objavit "webpage".
Sicer takih strani je dovolj (nekatere brezplačno ponujajo tudi 1 - 3 GB prostora)
toda pri registraciji se zmerej zatakne ka ti pošlejo confirmation mail --> nikol ga nedobim
pa nej napišem ...@hotmail.com ali ...@siol.net vglavnem nevem kaj je natemu?
Tko da če ma kdo kkšno stran v dobrem spominu bi biu zelo vesel linkov :2thumbs:
Seveda štejejo strani brez dodatnih reklam, z čimveč prostora, da niso vsak dan offline,... itd: :)

zeriX
25.01.2008, 18:19
Kaj dejansko bi pa mel gor? Če je skrivnost mi pošlji mail na admin AT x-shells.org
AT zamenjaš z @

Pirotehnik
26.01.2008, 12:04
al pa bivši frontpage.... to je dons Microsoft Expression (http://www.microsoft.com/expression/)

zeriX
26.01.2008, 18:57
Prosim nauči me kako potem tukaj hostaš lahko webspace?
Frontpage/Expression je sux0r. Če že za dizajnirat je najbolji Macromedia DreamWeaver.
Ali pa Quanta+, sam nevem če laufa na win32 platformi.

amadej
27.01.2008, 14:12
Ravno sem hotel registrirati domeno na siolu in sem si zadnji hip premislil in se hočem prej dobro pozanimati in hočem da mi svetujete če obstaja kaj bolšega....
Namreč registriral bi vsaj za 2leti in več kot 35€ nebi plačal......Zanima me pa če dobin kaj prostora na strežniku? vsaj 100MB bi potreboval več mislim da ne:approve:

lp:2thumbs:

zeriX
27.01.2008, 16:27
Lol...Si pa res na cheap varianto ;)
Jaz plačujem za dve domeni letno 13,xx€ za vsako, torej ena me stane na dve leti 26,xx€ Kar bi ostalo še samo ca. 9€ za gostovanje. Ok domeno morda dobiš kje ceneje, ampak dosti ceneje pa spet ne.
Maximalno bi ti ostalo lahko 15€ za gostovanje. Za 2 leti pa za to ceno ne boš dobil nikjer.
S tem da v račun vzameš da je to domena v rangu .org, .net, .com, ali po domače, najcenejše TLD, če pa ne najcenejše pa med najcenejšimi. Btw, .si pozabi če si fizična oseba .
Registrar pri katerem imam pa domene je pa hitrost.com, stabilnost DNS strežnikov je odlična, kako je pa z hostanjem nevem ker imam za to lasten strežnik.