Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Sinope568


niky_d
19.03.2007, 19:03
Lep pozdrav!

Rabil bi pomoč in sicer imam naslednjo težavo:

Preko modemaSinope 568+ imam priklopljene 3 računalnike-2 namizna in en prenosnik. Sedaj če dam testirati pasovno širino internetne povezave imam na prvem računalniku(ethernet1-vtikač) polna 2Mbit/s downloada in 368kbit/s uploada. Na ostalih dveh pa imam poln upload in samo 20% od možneka downloada.
Sedaj pa me zanima ali se da kako nastavit, da bi bolj enakomerno porazdelil pasovno širino na vse tri računalnike, ali pa mogoče dinamično glede na potrebe posameznika(kolikor pa kdo trenutno rabi).
Upam da ste me razumeli v čem je težava.

Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore.

Niky_d:blush:

mtance
20.03.2007, 14:27
Ne, te možnosti NI. Mogu bi ti pa delat na vse porte enako!

rokec77
18.03.2009, 11:22
Pozdravljeni! Imam eno težavico ki pa je velika, namreč imam sinope568 za os rač in se hočem povezat prek wireless na laptopu, povezavo mi zazna in imam dober signal, moj problem je ta da imam v nastavitvah sinopeta nastavljeno wireless zaščito in me prosi omrežni ključ (web), vem da je nastavljen na osnovno kot ga nastavijo tisti ki montirajo in sem imel napisanega pa sem izgubil list. A mogoče gdo ve kakšen kluč uporabljajo serviserji? Hvala!!!

080 Tehnična pomoč
18.03.2009, 11:34
Pokliči na 080 1000/1 iz kontaktne številke (stacionarna ali mobitel, če je naveden) pa ti bomo povedali ključ.

Dunja
18.03.2009, 15:06
ali pa se priklopi s kablom direktno na modem, potem pa v brskalnik napišeš 192.168.1.1 (user/pass: user/user) in pod wireless preveriš kakšne imaš nastavitve.

koma
07.04.2009, 15:07
Hojla

Pred dvema dnevoma se mi je pojavila težava z Iskratelovim modemom in sicer pri WiFi povezavi. Skratka, na modem se ne morem več povezati brezžično.
Lučka, ki kaže WiFi povezavo na modemu ne gori. Ko se na modem priključim preko kabla in grem v WiFi nastavitve sem videl, da je WiFi povezava kar naenkrat onemogočena :dontknow: - sam je nisem onemogočal.
Ko jo poskušam ponovno omogočiti pridem nekje do tretjega koraka, kjer moram izbrati kanal. Tu se potem vse konča. Na zaslonu se mi izpišejo najpogostejše napake potem pa se lahko vrnem samo v glavni menu. Probal sem že večkrat resetirat modem, pa kljub temu ne morem več omogočiti WiFi povezave. Drugače preko kabla modem deluje.
Ali je modem zanič ali je kaj drugega.

Hvala za pomoč in odgovore.

080 Tehnična pomoč
07.04.2009, 15:14
Probaj menjati usb vhod (če imaš usb ključ) in resetirati modem. Če ne pomaga, potem pokliči 080 1000/1.

koma
07.04.2009, 15:22
Hojla

Ta modem nima USB ključka, ampak ima vgrajeno anteno.

Imam pa še eno vprašanje. Glede na to, da mi je že potekla vezava na Siol in v primeru, da bi bilo potrebno modem zamenjati (predvidevam, da je ta v okvari), ali se modem zamenja brezplačno in brez vezave ali pa je potrebno skleniti novo pogodbo.

Hvala in lep pozdrav

madmitch
07.04.2009, 19:42
Razmisli, če v tem primeru ni ugodneje kupiti wifi router.

Dunja
07.04.2009, 21:27
Hojla

Ta modem nima USB ključka, ampak ima vgrajeno anteno.

Imam pa še eno vprašanje. Glede na to, da mi je že potekla vezava na Siol in v primeru, da bi bilo potrebno modem zamenjati (predvidevam, da je ta v okvari), ali se modem zamenja brezplačno in brez vezave ali pa je potrebno skleniti novo pogodbo.

Hvala in lep pozdrav


v primeru da je modem v okvari ga telekom zamenja brezplačno. če je modem v vaši lasti, podpišete aneks da preide v last telekoma, ta pa vam ga tudi brezplačno zamenja.

kunte
12.02.2010, 18:26
Ne, te možnosti NI. Mogu bi ti pa delat na vse porte enako!

Kako bi to dosegu , da bi vsi porti imel enako hitrost?

JM06
15.02.2010, 18:31
Potrebujem nasvet/pomoč. Imam modem Sinope568, katerega sem dobil pred nekaj meseci.

Zadnje dni mi naključno (občasno) prekinja povezavo, če sem vezan direktno na ta modem (testirano na večih računalnikih). Za zdaj še ni tako moteče ampak postaja vse bolj nadležno - izklop iz elektrike/reset trenutno pomaga.
Zraven imam še router - zanimivo je, da če računalnike priklopim na router, ki je povezan z modemom Sinope, težav ni.

Skratka, očitno prekinja pri direktni povezavi pc - modem Sinope. Je treba posodobit (na daljavo) modem ali kaj? Internet kot tak dela, ampak direktna povezava pc-modem očitno ima določene težave...

Kakšen nasvet? Hvala