Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : 2TV-ja v Domžalah?


zpz
21.03.2007, 09:19
Živjo

V Domžalah imamo trenutno samo analogen telefon. Letos imamo namen menjati streho in s tem bomo izgubili prostor za TV antene, ki so sedaj na podstrešju.

Zanima me sledeče.
Trenutno bi potrebovali zgolj navaden 1Mbps link na TRIO paket z enim TV-jem. Kasneje, v roku 2-eh let, pa bi potreboval povezavo, ki bi zadostovala za 2 TV-ja.
Naredil sem poizvedbo (že pred časom) in pojasnili so mi, da je trenutna MAX hitrost na lokaciji malenkost manj kot 6Mbps in da lahko imam dva TV-ja (to slednje malo dvomim).

Ali in kdaj lahko realno pričakujem možnost povečanja hitrosti, da bom lahko uporabljal 2 TV-ja?

Na T-2 so mi nekaj namignili, da naj bi to konec leta to šlo pri njih in da bo super... kao neuradno mi je povedal na njihovi INFO številki...

Hvala in LP
zpz

storz
24.03.2007, 12:25
Živjo

V Domžalah imamo trenutno samo analogen telefon. Letos imamo namen menjati streho in s tem bomo izgubili prostor za TV antene, ki so sedaj na podstrešju.

Zanima me sledeče.
Trenutno bi potrebovali zgolj navaden 1Mbps link na TRIO paket z enim TV-jem. Kasneje, v roku 2-eh let, pa bi potreboval povezavo, ki bi zadostovala za 2 TV-ja.
Naredil sem poizvedbo (že pred časom) in pojasnili so mi, da je trenutna MAX hitrost na lokaciji malenkost manj kot 6Mbps in da lahko imam dva TV-ja (to slednje malo dvomim).

Ali in kdaj lahko realno pričakujem možnost povečanja hitrosti, da bom lahko uporabljal 2 TV-ja?

Na T-2 so mi nekaj namignili, da naj bi to konec leta to šlo pri njih in da bo super... kao neuradno mi je povedal na njihovi INFO številki...

Hvala in LP
zpz

lahko mi javiš telefonsko na PM pa bom preveril kaj ponudi glede na zračno razdaljo.

storz
24.03.2007, 14:03
Živjo

....

Hvala in LP
zpz

okay, zračna oddaljenost je 1273 metrov. Teoretično bi šlo tukaj dva tvja in 4mb interneta. Ne vem kako je za T2 ampak kolikor berem se mi zdi da ne priklapljajo (vsaj dveh TVjev) na taki oddaljenost.

lp,
storz

dal
24.03.2007, 18:32
V dveh letih se lahko marsikaj spremeni. Danes je bilo na radiu obvestilo, da Telekom nekatere uporabnike v Domžalah seli na novo centralo.

Si poizkusil tudi s sobno anteno, že z njo lahko uloviš veliko programov.

T-a-d-e-j
24.03.2007, 19:53
Tudi če pri T-2 v dveh letih ne bo možno met 2 TV-ja (100% bo) se je nesmiselno vezat na Siolove visoke cene za 2 leti, je boljše bit 2 leti pri T-2 pa pol it na Siol/Telekom če že ni druge.

zpz
24.03.2007, 22:30
okay, zračna oddaljenost je 1273 metrov. Teoretično bi šlo tukaj dva tvja in 4mb interneta. Ne vem kako je za T2 ampak kolikor berem se mi zdi da ne priklapljajo (vsaj dveh TVjev) na taki oddaljenost.

lp,
storz

Torej če pravilno razumem, je 4MB intreneta še poleg 2 TV-jev?

Hvala še enkrat za trud.
Zdaj se moram samo še pomeniti, kako, kdaj in če... gremo v to...

LP
zpz

M.T.
26.03.2007, 08:47
Tudi če pri T-2 v dveh letih ne bo možno met 2 TV-ja (100% bo) se je nesmiselno vezat na Siolove visoke cene za 2 leti, je boljše bit 2 leti pri T-2 pa pol it na Siol/Telekom če že ni druge.

In kakšna je ta grozna razlika v ceni?

kitl
26.03.2007, 13:07
Jah razlika je že pri tem, da je treba pri Siolu za drugo TV kupiti STB, kar mu pri T2 ne bo potrebno.