Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Dvigovanje Rolet


zdenko92
24.03.2007, 07:11
Zanima me ali je kdo videl kje kombinirani sistem ročnega inz električnim gibanjem dvigovanja in spuščanja rolet in žaluzij. Baje v Sloveniji to ni možno vgradit temveč samo ročno ali samo na električni pogon.
Hvala. Zdenko

kekez
24.03.2007, 09:34
Električni pogon je ponavadi izveden v sami roleti (v os montirajo motor) in potem ni ročne možnosti.

V Bauhaus-u sem pa videl motorne pogone, ki jih montiraš namesto navadnega navijalca in potem motor vleče štrik, ki ga običajno vlečemo na roke. Ne vem pa, ali ga je ročno še vedno mogoče vleči. Predvidevam, da je.

Vsemogočni
24.03.2007, 23:59
Vsak "roletar" ti bo znal pojasniti kako je s tem, poleg pa boš dobil še ceno. Če si vešč dela, ti pa samemu ne bo težko naredit tako kombinirano napravico.

kekez
25.03.2007, 13:33
Ni dolgo, ko sem montiral rolete pri hiši. ROLETARJI NIMAJO POJMA! :mad:
Na koncu sem jih pri roletarju samo kupil in jih namontiral sam, čisto po mojih željah in tako kot so vsi roletarji trdili, da ni mogoče.
Ko sem jim omenjal malo eksotike z dviganjem in spuščanjem so pa sploh zavijali z očmi. Roletarji delajo po sistemu: vzemi ali pusti, tako kot skoraj vsi obrtniki.

Vsemogočni
26.03.2007, 01:16
Se strinjam s teboj, ampak tako delajo tisti,ki imajo že polne riti. Potem se jim kak "posebnež" malce hebe, ker jim naredi dodatno delo, ki pa ga ne morejo zaračunati kot želijo, pa imajo rajši nič. Škoda, če so že strokovnjaki za roletarstvo, saj koncu koncev bi se lahko malo posodobili tudi v to smer, ne da so še vedno na začetku zgodovine roletarstva. Vse kar so spremenili je material in pa nianse materiala, ostalo je zgodovinska tradicija.

Vsemogočni
02.04.2007, 21:58
Če si kje v bližini Kranja (vprašanje koliko je za tebe daleč kak obrtnik) , ti lahko na ZS pošljem naslov osebe, ki bi ti to naredila. Je sicer malce dražji, ampak boš že v dogovoru videl kako in kaj.