Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Pazite se SCT tovornjakov


king_m
25.03.2007, 11:21
Če ti aroganten voznik tovornjaka SCT na avto strese zemljo in kamenje, pri tem pa odpelje naprej, se ti na SCT-ju samo smejijo, škodo pa moraš kriti sam.

Zgodilo se mi je sledeče…
11. decembra 2006 sem se, kot skoraj vsako jutro, peljal z avtom iz Zasavja proti Ljubljani. V kraju Senožeti, pri bencinski črpalki Agip, pa se je zgodilo »veselje«.
Ko sem že bil vzporedno z bencinsko črpalko, je na glavno cesto (naravnosti iz bifeja bencinske črpalke) zapeljal SCT-jev tovornjak in me nesramno izsilil. Z močnim zaviranjem in umikanjem na levo sem se sicer izognil trčenju, vendar je pri tem iz kasona tovornjaka name padla gmota zemlje oz. blata v njej pa je bilo tudi kamenje, ki je pošteno udarilo po mojem pokrovu motorja in napravilo škodo. Takoj sem začel trobit tovornjakarju in mu blendal, vendar je nadaljeval vožnjo. Pomislil sem že, da bi obrnil in zavil nazaj na bencinsko črpalko, ter nekoga povprašal kakšna je kaj škoda na mojem avtu, ker sem sam pač invalid in ne morem iz avta ven brez pomoči, vendar sem se odločil drugače. Pohodil sem plin in se podal za tovornjakarjem. Ko sem ga dohitel sem mu zopet trobil in blendal, vendar on pelje naprej. Zalimal sem se mu popolnoma na rit in poskušal razbrati registrsko tablico, kar pa je bilo zelo težko, saj je bila zunaj tema, tablica pa, kot je v navadi, izjemno umazana. Kljub temu, da sem po regionalki za njim vozil 100 km/h in več, sem ga komajda dohajal, kar pomeni, da je vozil »po predpisih«.
Ampak sem vztrajal in na Dolskem uspel razbrati oznako. Njegova registrska je bila LJ * SCT-188. Ko sem dobil oznako registrske sem ga spustil naprej, saj sem tudi sam že prišel do točke, kjer sem zavil za Ihan. V Kranju sem nato pregledal avto in seveda takoj opazil udrtino in odrgnino na pokrovu motorja. Drug dan sem prijavil škodo na zavarovalnici, kjer so škodo ocenili na 35.000 SIT.
In sedaj, po dobrih treh mesecih sem dobil odgovor, da SCT ne prizna škode, ker nisma oba udeleženca nesreče izpolnila euro-obrazca in ni zapisnika policije. Kljub temu, da jim jasno piše, da njihov voznik ni želel ustaviti, da sem invalid in ne morem skočit mu pred tovornjak naj ustavi, se enostavno smejijo in ne podpišejo.

In kaj se iz tega naučimo?
1. Če nardiš na cesti traparijo se smej in ne podpiši ničesar, naše pravo takšne ščiti.
2. Pokliči policijo tudi če se ti na avto userje ptič.

Škodo bom že odpravil, saj mi drugega zdaj ne preostane.
Me pa stisne vsak dan, ko te tovornjakarje videvam v kraju Zgornji Log pri Litiji, kjer SCT gradi novo cesto. To pa mi omogoča igranje na drugo karto. Na podobno kot oni – nesramnost in aroganca. Mislim, da v zakonu lepo piše, da mora biti registrska tablica vedno lepo vidna, da morajo biti svetlobna telesa očiščena, itd. Ta tovornjak to vsekakor nima, številko policije pa tudi imam.

Za vse druge pa tole. Če vam voznik tovornjaka (kateremu je sicer vozniški izpit služba, in bi zato moral biti še bolj pozoren kaj počne na cesti) na avto strese kamenje in vam avto močno poškoduje (jaz sem imel pri tem še precej sreče), se lahko obrišete pod nosom, če vam ne uspe ustavit voznika tovornjaka.

mertseger
25.03.2007, 11:25
zakaj nisi takoj poklical policije in povedal da je povzročitelj pobegnil???????

king_m
25.03.2007, 11:56
Aha...:( Šola za drugič ja.

bobi
25.03.2007, 13:26
Aha...:( Šola za drugič ja.

In to velika!!
Kazen za pobeg je občutno višja od povzročene škode, pa še vozniško dovoljenje preide za določen čas v mirovanje.
Sreča v nesreči je ta, da nimaš ravno veliko škode in boš lažje pogrešal 35kilo tastarih, kot pa naprimer kakšen miljonček.