Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Isdn In Trio Paket


pinokio1
27.03.2007, 21:02
Upam, da mi bo kdo znal pomagati. Pred kratkim smo se odločili da bomo iz paketa ASDL prešli na paket TRIO ki ga ponuja SIOL. Internet in televizijo smo že prej imeli preko SIOL-a, telefon pa na ISDN priključek pri telekomu. Pri prestopu pa se je pojavila težava, saj telefon ne deluje (prej nas ni nihče opozoril, da ISDN ne deluje v TRIO paketu). No v glavnem preko ISDN-ja imamo sedaj dva telefona, ki bi ju želeli obdržati pa me zanima kakšne so možnosti. Skratka kakšna je najboljša in najcenejša rešitev, kaj je potrebno narediti? Nekaj podobnih tem sem sicer zasledila ampak nisem našla odgovora na to vprašanje. Hvala že vnaprej za vse predolge, ker res ne vem kako se lotiti zadeve. :dontknow:

miro74
27.03.2007, 21:42
Ena in ista vprašanja... Prebrskaj po forumu in uporabi iskanje.

pinokio1
27.03.2007, 22:09
Sej sem pobrskala, če ne niti ne bi vedela, da je bilo na to temo že kar nekaj napisanega, ampak še vedno nisem našla konkretnega odgovora. Na siolovi strani sta dva možna paketa TRIO (en vključuje ISDN ) oz. nikjer tam ni zabeleženo, da uporaba TRIO paketa ne vključuje uporabe ISDN-ja, na drugem pa je izpostavljeno da TRIO paket ni možen z ISDN paketom. Tudi na informacijah od siola dajejo zavajajoče informacije:mad: (sem vprašala, če je možno preklopiti na TRIO paket in obdržati obstoječi ISDN pa mi je operater rekel, da je možno- sem večkrat preverila.!!! Šele ko sem mu omenila, da se mi je to zgodilo je povedal, da moram nabavit analogi aparat (ki, citiram "sploh ni takšne strošek-:mad: ampak zakaj bi sploh moral biti, če so me kot potrošnika zavedli z napačnimi informacijiami in zakaj bi morala sedaj opraviti še 10001 klic, pa ne vem kaj še, pa vršt stran dva popolnoma nova ISDN aparat, ki niti nista bila tako poceni????). Skratka, ima mogoče še kdo takšne težave, kako ste jih rešili??? Thnx.

gloris
27.03.2007, 22:52
ISDN linijo lahko obdržiš tudi pri TRIO paketu, pri nas imamo tako. Ne moreš pa uporabiti ISDN aparatov za IP telefonijo. No, da se, vendar se zaradi dodatnih stroškov ne splača.

M.T.
28.03.2007, 07:28
Obstaja rešitev, ki pa je preveč draga (do cca. 500€), da bi se ti izplačalo.
Moj nasvet je, da prodaš isdn aparate in kupiš analognega (cca. 50€).

Drugače je pa nekaj ISDN (linija) drugo pa ISDN oz. digitalni telefon.
Če si vprašala ali je možno obdržati obstoječi ISDN pri TRIO paketu, ti je odgovoril(a) pravilno. JE možno. To tudi imaš. Verjamem pa, da si imela v mislih aparate in ne linijo.

Metek
28.03.2007, 08:29
Tudi jaz sočustvujem s tabo, samo verjetno je res težava v tem, da si spraševala o ISDN liniji, ne o ISDN aparatu. Moraš pravilno vprašat, da dobiš pravilni odgovor.

TRIO obstaja v dveh verzijah
- obdržiš telefonijo pri telekomu (ISDN v tvojem primeru, še naprej plačuješ naročnino za ISDN telekomu) in plačuješ ta nižjo naročnino za TRIO 38€ in Telekomu ISDN 15,42 €. To je dražja varijanta, imaš pa tako ISDN kot siolov IP telefonski priključek, za katerega rabiš analogni tel. aparat.
- t.i. razvezani dostop, kjer pri Telekomu daš odpoved za ISDN priključek, in uporabljaš samo še IP telefonijo Siola. Naročnina je potem samo 41 € na mesec.

Jasno ti v obeh primerih, če želiš uporabljat siolovo IP telefonijo, ISDN aparati ne koristijo, ker niso združljivi. To piše recimo tule (http://storitve.siol.net/telefonija/priklop/) in tudi v FAQ (http://storitve.siol.net/nc/telefonija/pogosta-vprasanja/pv/pogosto-vprasanje/?tx_simplfaq_pi1%5Bcat%5D=0&tx_simplfaq_pi1%5Bfaq%5D=100).

Vseeno ni vse tako črno, neuradno obstaja še ena možnost. In sicer kupiš samo analogno bazno postajo, slušalke pa obdržiš ISDN. S tem prihraniš nekaj €, in pa ne rabiš prenašat vseh kontaktov v nov telefon. Več o tem najdeš tule (http://forumi.siol.net/showthread.php?t=21878&highlight=bazna).

Kateri ISDN aparat pa imaš ?

lp

pinokio1
28.03.2007, 11:26
:) Full hvala za tele odgovore, sem kar mal boljše volje. No zdaj pa samo še rešimo tole, pa bo:) res thnx,

Ipod
28.03.2007, 11:39
Vazno je da telefoni podpirajo DECT. Jst uporabljam isdn aparata na siol telefoniji. Strosek pa je bil 50 evrov...

pinokio1
28.03.2007, 19:50
Ipod kako pa si rešil zadevo za 50€ pa obdržal aparte ISDN? DECT? Lahko poveš kaj več o tej rešitvi, preden te aparate obsodim na konc:) Thnx

gremlin
28.03.2007, 20:02
Mal po Bolhi poglej! Kupiš rabljen Siemens pstn bazno enoto,nanj pa pprijaviš do 6 slušalk,tudi S1.