Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : siol upload test


howrude
01.04.2007, 15:54
mi da kdo kaksne ideje kak ugotovit kak upload imam ?
nekaj dejstev zaradi katerih ne vem na cem sem:

-naj bi imel 10mbitov uploada (linija 20/10, prej sem imel 20/2), sam pridem nekako do komaj 2mbitov (prej sem imel 2 megabita, zato tudi zato nisem preprican ce imam 2 al 10)
-vedno sem najlazje ugotovil z torrenti kaksen imam upload (en zelo znani file, pa na share za 10 minut, pa je linijo takoj zabil, tukaj pa gre do 250kbytov/per sec..oz malenkost vec torej cca 2mbita)
-speedtest.si dokler je delal je pokazal 18/2 (vedno je pokazal zelo identicno), ko sem poskusal da sem imel nastavljenega proteusa kot router, ali pa tudi ko sem imel nanj priklopljeni se en router (tedaj proterus ni bil kot router)
-zanimivost ki vse malo postavi na glavo, bootal sem se ze knopixom (os se nalozi samo v ram), knopix mi je na speedtest.si pokazal 8/6 (8 download, 6 upload - conqurer client browser, je lahko prislo do odstopanja ker je bil OS nalozen v ramih?)

pa se ena dodatna pikantnost k ne vem ce je kaj pri meni narobe al pri siolu
Ponavadi imam taksen priklop: komunikacijski prehod in nanj priklopljen router (ping disablan z neta, router ima popoln QOS sam itak da imam pipico na racunalniku kjer sem testiral odklopljeno do konca). Speed testi in torenti so kazali da se nekaj ustavi pri 20/2. zato sem poklical na siol. siolov tehnik je seveda hotel da direktno priklopim in da nastavim proteusa kot router, in to sem naredil

in ce imam proteusa nastavljenega kot router dela vse pocasneje, browsanje (brez mojega routerja). speedtest.si zablokira ob uploadu. oz je nekajkrt zabllokiral. kot tudi siolov ftp, sam za siolov ftp sledi v naslednjem odstavku (zato sem se tudi bootal v knopixa, ker je bilo tam vse na sveze, sam suprise tam je papokazalo cudnih 8/6, v veckratnih poskusih). izklopil sem UPNP just in case v windowsih, firewall, in antivirus
tehnik mi je predlagal da uploadam en file na freeweb, in tam sva se kmalu nehala pogovarjati, ker se mi je upload ustavil na 0 bytih in mi je ftp program kao zablokiral. kasneje sem opazil da se sploh ne da uploadat fajlov nad 1mb na freeweb ker je baje tam poln harddisk (ne moja quota, ampak skupna. jaz imam sicer gor sam 100kilobytov na freewebu)

nekaj moznosti dajem (zato ker je v knopixu pokazalo 8/6) da kaksna cudna konfiguracija mojih windowsov ne prepusca nad 2mbita uploada (sam to je skoraj malo prevec nenavadno). zato prosim za kak nasvet :)

aja se to, ce proteusa priklucim kot router je internet mask 255.0.0.0, je to normalno ?

dal
01.04.2007, 16:40
Poizkusi še http://www.speedtest.net/ .

Pri takih hitrostih so pomembne tudi nastavitve operacijskega sistema, ki jih lahko spreminjaš s programom TCP Optimizer: http://www.speedguide.net/downloads.php

howrude
01.04.2007, 16:57
za maribor je tam 10600 / 3500
sem ze tudi vceraj tam testiral, sam se nisem hotel prevec zanasati na tuje speed teste, ker ti pokazejo se vecja odstopanja (nekateri na uploadu, nekateri na downloadu)
bom malo precekiral te optimizerje, hvala

howrude
02.04.2007, 18:12
hvala DAL, precej je pomagalo ko sem povecal RWIN
sicer zanimivo ce SEM priklopil proteus kot router, mi skoraj nic ni delalo razen browsanja, vse kjer je bila kaksna potreba po uploadu se je ustavilo (ftp noce nikjer uploadat, vsi speed test se ustavijo pri upload proceduri, tudi msn mi npr ne dela, pojma nimam zakaj, browsanje in ssh naprimer dela, no tudi ftp dela dokler ne skusam kaj poslati navzgor)
ce pa nisem imel proteusa kot router, in sem nanj priklopil bolj konkreten router, pa taksnih tezav nisem imel (edina tezava je bila da nisem mogel doseci verjega uploada)
to je bil ocitno en problem v windowsih (razen ce se ne bi izkazalo da ima siol trenutno slabo povezljivost v tujino..oz da jo je imel cez vikend), ker z spremebo na RWIN parametra gre sedaj an boljse (constantno gre sedaj na 4 mbitih, in mislim da mi bo uspelo se vec)

mogoce bo tole vse skupaj se komu pomagalo ki uporablja xpje in ima vecji upload

janezpesec1
02.04.2007, 19:58
Ali ti pri ftp deluje recimo ls (dir) ? Ce ze to ne deluje preklopi v pasivni nacin.

howrude
02.04.2007, 21:06
janezpesec1:
to je delalo. ker pri napacnem nacinu se mi niti v v ftp ne bi zlogiralo (ali pa bi se z errorjem)
tko da to je bilo nekaj drugega. zgleda da napacne nastavitve MTU-ja in RWINa (ki sicer niso pomembne pri manjih hitrostih)
sicer je bil ta problem samo tedaj ko sem imel proteusa nastavljenega kot router, drugace ni blo tega blema