Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Testiranje za gonorejo


trader_
02.04.2007, 11:38
Živjo,

zanima me kako konkretno izgleda testiranje za gonorejo za moške pri nas v Sloveniji. Ali je dovolj, če daš samo urin, ali ti vzamejo bris? Če ti vzamejo bris, kako to sploh izgleda - kako debelo zadevo ti v penis porinejo in kako globoko, auch?


tnx

freya
02.04.2007, 14:55
Za klamidijo, ki poteka podobno, se za testiranje uporabi urinski vzorec ( prvi curek), po vsej verjetnosti je tudi za testiranje za gonorejo tako.
Dekletom se seveda vzame bris.

mrjerry
02.04.2007, 15:40
http://en.wikipedia.org/wiki/Gonorea

Se posebej
Diagnosis of gonorrhea

Doctors or other health care workers usually use three laboratory techniques to diagnose gonorrhea: staining samples directly for the bacterium, detection of bacterial genes or DNA in urine, and growing the bacteria in laboratory cultures. Many doctors prefer to use more than one test to increase the chance of an accurate diagnosis.

The staining test involves placing a smear of the discharge from the penis or the cervix on a slide and staining the smear with a dye. Then the doctor uses a microscope to look for bacteria on the slide. One usually can get the test results while in the office or clinic. This test is quite accurate for men but not for women; only one in two women with gonorrhea have a positive stain.

More often, doctors use urine or cervical swabs for a new test that detects the genes of the bacteria. These tests are as accurate or more so than culturing the bacteria, and many doctors use them.

The culture test involves placing a sample of the discharge onto a culture plate and incubating it up to 2 days to allow the bacteria to grow. The sensitivity of this test depends on the site from which the sample is taken. Cultures of cervical samples detect infection approximately 90 percent of the time. The doctor also can take a culture to detect gonorrhea in the throat. The culture test allows testing for drug-resistant bacteria.

Irina
02.04.2007, 16:34
Če si iz Ljubljane ali okolice "zavrti" telefonsko številko Kliničnega centra 01/522-50-50, poprosi, da te vežejo na Infekcijsko kliniko in tam boš izvedel vse. Tudi kdaj lahko prideš na pregled in če potrebuješ Napotnico osebnega zdravnika ali ne.

Nič zadrege, nisi edini in zadevo boš hitro uredil, če si kaj pridelal. Drugič pa glej, da ne boš spraševal za HIV testiranje.

trader_
02.04.2007, 19:13
Hvala vsem za odgovore.


Irina,

sem že naročen na pregled, ampak v tistem trenutku se nisem "zrajtal", da bi vprašal kako to izgleda. Najbolje, da res še enkrat pokličem.
Sicer pa je moj primer precej specifičen, ker nisem imel nikakršnih simptomov in moram opraviti testiranje iz drugih razlogov.

Irina
03.04.2007, 01:09
No, poklical boš še enkrat in izvedel še tisto česar te je najbolj strah. Okužbe ponavadi dokazujemo s krvnimi in urinskimi testi. Tudi, če bodo jemali bris, ga ne bodo jemali iz testisov. Sestre so vešče svojega vsakodnevnega dela.

TuNina
03.04.2007, 07:08
Sestre so vešče svojega vsakodnevnega dela.

heh. potem pri odvzemu krvi očitno vedno naletim na "nevešče", ker mi obvezno zmasakrirajo roke.

trader_
03.04.2007, 12:19
No, poklical boš še enkrat in izvedel še tisto česar te je najbolj strah. Okužbe ponavadi dokazujemo s krvnimi in urinskimi testi. Tudi, če bodo jemali bris, ga ne bodo jemali iz testisov. Sestre so vešče svojega vsakodnevnega dela.


Kakor vem se s krvnimi testi ne da dokazati gonoreje...

Glede brisa. Nobena sestra verjetno nima penisa (mogoče zelo redko;)) in me nč ne briga če ma 100 let izkušenj, ne ve kaj to pomeni neki porint v penis. To ni isto kot jemanje brisa pri ženski iz nožnice. Saj si lahko predstavljaš.

Irina
03.04.2007, 21:16
Glede brisa. Nobena sestra verjetno nima penisa (mogoče zelo redko;)) in me nč ne briga če ma 100 let izkušenj, ne ve kaj to pomeni neki porint v penis. To ni isto kot jemanje brisa pri ženski iz nožnice. Saj si lahko predstavljaš.

Ej, trander, zdaj bom pa malo zlobna. Nobena sestra ne ve kako je moškemu, ko mu jemlje bris. A ti kot moški, pa veš kako je ženski, ko ji zdravnik jemlje bris. Oboje je enako zoprno. Ampak kar se mora, ni težko. Če bo treba vzeti bris, se bo opravilo tudi to.

Če preživijo tisti, ki so jim morali vstaviti začasno ali trajno urinski kateter, kar pomeni cevka do mehurja, boš tudi ti preživel jemanje brisa. Se mi dozdeva ali je res, da strah izvira iz drugega kota-izkušnje.

P.s.Ker nikoli nisem imela, niti sumila, da imam gonorejo, ali kako drugo spolno prenosljivo bolezen, ti o vseh laboratorijskih preiskavah ne morem govoriti iz prve roke.

trader_
05.04.2007, 15:50
Irina, sory ampak nimaš pojma. Vzeti bris ženski ni niti slučajno enako nadležno kot pri moškem, vsaj kar se tiče fizičnih občutkov.

Kaj si mislila s tistim, da strah izvira iz kje - iz izkušenj? Kakšnih izkušenj? Če bi imel te izkušnje, ne bi tukaj spraševal.


No, za konec pa lahko povem kako to izgleda pri moškemu - dal skozi. Zravnica vzame ene 5, 6 palčk, ki so na koncu debele 1-2 milimetra. Potem ti vsako posebej porine 2-3 cm v penis in jih še malo premika gor dol notri- juhuhu kako je luštno. Potem daš pa še urin.

Irina
07.04.2007, 08:35
Bravo Trader, preživel si pregled in jemanje vzorca. Želim ti, da bi bil rezultat negativen.