Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Amino 103 nadgradnja


Jack Blues
02.04.2007, 14:13
Pozdravljeni.

Imam amina 103 kateri je bil zadnjih 6 mesecev zapakiran. Na njem je naložen še stari FW. Včeraj sem ga priključil in amino se sklicuje na url stran ko ne obstaja več, vsaj to sem opazil za razliko ko sem ga primerjal z delujočim. Moj amino išče url ko se konča s /tv pri delujočem pa /tve. Klical sem na siol pomoč in prosil če mi ga lahko nadgradijo, tehnik se je nekaj matral ampak vse kar je vedel povedat je da vidi mojo MAC adresso in da nima nobenih možnosti nadzora nad aminom. Predlagal je da amino odnesem v teletrgovino kjer imajo potrebno opremo za nadgradnjo. Ko sem ga prinesel v trgovino se je tehnik samo prijel za glavo in rekel da oni tega ne delajo in da ga je potrebno poslat na servis. Na servisu jasno, če ni v garanciji boste poseg plačali. Koliko je cena mi niso znali povedat, samo to da je lahko do 100 €.
Ne morem verjet !!
Zaradi Siolove nadgradnje sem izgubil funkcionalnosti amina in zdaj mi siol ni sposoben nadgradit amino na delujočo verzijo, kako jim je uspelo nadgradit vse ostale aminote v omrežju ?

Zanima me če je imel že kdo med vami podobno izkušnjo in kako jo je rešil ..

rock
02.04.2007, 16:47
Zanimivo.
Počakaj, da se oglasi Storž.

storz
04.04.2007, 11:29
Pozdravljeni.

Imam amina 103 kateri je bil zadnjih 6 mesecev zapakiran. Na njem je naložen še stari FW. Včeraj sem ga priključil in amino se sklicuje na url stran ko ne obstaja več, vsaj to sem opazil za razliko ko sem ga primerjal z delujočim. Moj amino išče url ko se konča s /tv pri delujočem pa /tve. Klical sem na siol pomoč in prosil če mi ga lahko nadgradijo, tehnik se je nekaj matral ampak vse kar je vedel povedat je da vidi mojo MAC adresso in da nima nobenih možnosti nadzora nad aminom. Predlagal je da amino odnesem v teletrgovino kjer imajo potrebno opremo za nadgradnjo. Ko sem ga prinesel v trgovino se je tehnik samo prijel za glavo in rekel da oni tega ne delajo in da ga je potrebno poslat na servis. Na servisu jasno, če ni v garanciji boste poseg plačali. Koliko je cena mi niso znali povedat, samo to da je lahko do 100 €.
Ne morem verjet !!
Zaradi Siolove nadgradnje sem izgubil funkcionalnosti amina in zdaj mi siol ni sposoben nadgradit amino na delujočo verzijo, kako jim je uspelo nadgradit vse ostale aminote v omrežju ?

Zanima me če je imel že kdo med vami podobno izkušnjo in kako jo je rešil ..

javi mi up. ime in MAC naslov od Amino-a in seveda ga imejte priklopljenega.

lp,
storz

Jack Blues
04.04.2007, 19:56
Pozdravljen Storž si malo pozabil name ? :dontknow:
Podatke sem ti poslal na zasebno sporočilo.

Lp:2thumbs:

Veron
05.04.2007, 06:47
storž - 04.04.2007, 12:29
ti - 04.04.2007 20:56

Nisi malo prezahteven, glede na to kolko ZSjev dobi dnevno?

Jack Blues
05.04.2007, 07:08
Nisem mislil pretiravat samo sprašujem.

Lp

Jack Blues
10.04.2007, 19:00
Pozdravljeni

Spet jaz.
Je kaj novega ?:dontknow: :dontknow:

doofus1979
20.08.2007, 13:25
imam enak problem...kako so se takrat aminoti lahko samodejno nadgradili sedaj ga pa ne morejo na daljavo?

lepo prosim, če bi se dalo to kako uredit ne da ga pošiljam naokoli.

080 Urban
20.08.2007, 15:31
Takrat je bila samodejna nadgradnja vklopljena zaradi masovne nadgradnje. Sedaj pa bi prosil, da mi sporočite MAC adreso aminota in vaše uporabniško ime na ZS in bomo uredili.

LP

shon
23.08.2007, 22:19
Da ne bom odpiral nove teme, iščem kodo za dalinca od aminota za tv evelux mariner.

Schime
24.08.2007, 05:45
Jaz pa bi tudi tukaj še enkrat vprašal, če ima še kdo probleme z prikazovanjem novic na aminotu 103. Že nekaj dni mi le teh ne prikazuje.

jan050
24.08.2007, 08:30
To zgleda ni samo na aminu 103, saj meni tudi že nekaj dni ne prikazuje na aminu 110.

oskar1
24.08.2007, 12:48
Pri meni so bili podobni problemi nekaj dni, vendar je včeraj in danes zgleda v redu.

080 Urban
24.08.2007, 16:47
Da ne bom odpiral nove teme, iščem kodo za dalinca od aminota za tv evelux mariner.

Poizkusi:

010, 098

LP

080 Urban
24.08.2007, 16:48
Jaz pa bi tudi tukaj še enkrat vprašal, če ima še kdo probleme z prikazovanjem novic na aminotu 103. Že nekaj dni mi le teh ne prikazuje.

Javljeno tehnikom, da bodo preverili kaj je na tem. Niste edini.

LP

sumoborac
24.08.2007, 16:51
ce se ne motim so imeli problem, nevem pa ce je ze odpravljen


Sumoborac

gentooF1
08.01.2009, 22:14
Lepo prosim, če mi kdo nadgradi AMINO na najnovejšo različico vmesnika (FW trenutna 1.7).

jaskichee
08.01.2009, 22:21
kaj ti bo

gentooF1
08.01.2009, 22:41
kaj ti bo

Navajen sem na novejši vmesnik pa zato hitrejše deluje(m) ;)
torej ponovno lepo prosim:

če mi kdo lahko nadgradi AMINO na najnovejšo različico vmesnika (FW trenutna 1.7).

gentooF1
09.01.2009, 10:15
080 Urban najlepša hvala ! :2thumbs:

gloris
10.01.2009, 20:44
Katera pa je zadnja različica?

gentooF1
10.01.2009, 22:42
Katera pa je zadnja različica?

Nevem, js mam 2.14.0 a je to sploh zadnja? Predvsem pa me moti ker nimam vseh programov v Playlisti (na seznamu TV in RA programov).

NOD 32
11.01.2009, 05:40
Nevem, js mam 2.14.0 a je to sploh zadnja? Predvsem pa me moti ker nimam vseh programov v Playlisti (na seznamu TV in RA programov).
Kako ugotoviš katero vezrijo maš na stb?

gentooF1
11.01.2009, 12:34
Kako ugotoviš katero vezrijo maš na stb?

Jaz to opazim ob zagonu sprejemnika AMINO, piše ob logotipu SIOL TV...
Mogoče še povezava s kakim telnetom vrne različico ali pa je mogoče celo skrito še kje v kakem meniju, da ne vem...

gentooF1
13.01.2009, 12:44
Lepo prosim, če mi nekdo pove kako se ali pa sam doda nove programe v seznam sprejemnika AMINO.
Zanima me, če ima še kdo podobne težave, ker potem je potrebno ukrepati :veryevil: .

gentooF1
14.01.2009, 12:38
A lahko nekdo odgovori na moje vprašanje?

080 Tehnična pomoč
14.01.2009, 12:58
gentooF1: Mislim, da si glede tega od mene že dobil odgovor.

gentooF1
14.01.2009, 14:36
gentooF1: Mislim, da si glede tega od mene že dobil odgovor.

Ne sprašujem samo enega na forumu, zato tudi forum obstaja, če si mi že odgovoril na zasebno sporočilo pa mi ni potrebno še 1x ponavljati...

gloris
17.01.2009, 15:19
Lepo prosim, če mi nekdo pove kako se ali pa sam doda nove programe v seznam sprejemnika AMINO.
Zanima me, če ima še kdo podobne težave, ker potem je potrebno ukrepati :veryevil: .

Kateri programi pa manjkajo? Če SiOL zaračunava polno programsko shemo, potem morajo biti vsi na razpolago.

gentooF1
17.01.2009, 17:46
Kateri programi pa manjkajo? Če SiOL zaračunava polno programsko shemo, potem morajo biti vsi na razpolago.

Končno se je nekdo oglasil!
Prepisano iz siol novic, ki jih pošiljajo na e-mail:
5 novih lokalnih programov na SiOL TV
Na vmesnik SiOL TV plus smo dodali 5 novih lokalnih TV programov. Gre za programe Vitel, Tele M, TV As, SIP TV in Kanal 10/Idea TV.

Preverite vse programe:
http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/sioltv.aspx

rock
17.01.2009, 18:27
Če imaš ustrezno opremo so vsi na razpolago...

gloris
17.01.2009, 19:36
Če imaš ustrezno opremo so vsi na razpolago...

Opremo imamo takšno, kakršno smo smo od SiOLa morali kupiti, druge izbire ni bilo. V mojem primeru sta to dva amino tv komunikatorja.

gloris
17.01.2009, 19:45
Končno se je nekdo oglasil!
Prepisano iz siol novic, ki jih pošiljajo na e-mail:
5 novih lokalnih programov na SiOL TV
Na vmesnik SiOL TV plus smo dodali 5 novih lokalnih TV programov. Gre za programe Vitel, Tele M, TV As, SIP TV in Kanal 10/Idea TV.

Preverite vse programe:
http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/sioltv.aspx
Ja, vsi ti novi programi manjkajo. Za enkrat me to niti ne moti, me bo pa začelo pošteno motiti, če bo drugi mesec prišel na moj naslov račun, na katerem bo obračunana polna programska shema, kljub temu, da teh programov ne bom mogel spremljati.

080 Urban
18.01.2009, 13:40
Programska shema za stari vmesnik (Amino, Sagem): http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/vmesnik_sioltv.aspx

Programska shema SiOL TV plus (Sagem): http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/polna.aspx

LP

gentooF1
18.01.2009, 18:56
Programska shema za stari vmesnik (Amino, Sagem): http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/vmesnik_sioltv.aspx

Programska shema SiOL TV plus (Sagem): http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/polna.aspx

LP

Šlamparija SIOLa . :d:d:d

Se bo kdo pritožil?
Kaj pa če nabavim sam svoj IP dekoder v Avstriji ali preko interneta? Mislm.

bbenci2
18.01.2009, 19:06
Programska shema za stari vmesnik (Amino, Sagem): http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/vmesnik_sioltv.aspx

Programska shema SiOL TV plus (Sagem): http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/polna.aspx

LP

Takoj za POP TV in A KANALOM je HRT 1 in HRT 2. JJOJOOOJOOJJJ!?!?!?!?! Kdo zaboga je sestavljal to programsko shemo??? Ali pa so iz tehničnih razlogov takšne številke??

gentooF1
18.01.2009, 20:19
Takoj za POP TV in A KANALOM je HRT 1 in HRT 2. JJOJOOOJOOJJJ!?!?!?!?! Kdo zaboga je sestavljal to programsko shemo??? Ali pa so iz tehničnih razlogov takšne številke??

Itak to oštevilčenje je katastrofa! Kje pa je TV3 takoj za POPtv in KANAL A kot bodoči PRO PLUSov program :d:d:d ! Pa sploh so programi razmetani sem in tja, itak SiOL šlamparija :2thumbs::2thumbs::2thumbs:

gentooF1
16.02.2009, 13:13
Meni spodaj navedeni programi ne delajo!!! In sicer:

Vitel
Tele M
SIP TV
TV As
Kanal 10 / Idea TV

Ima kdo podobne težave? Prosim moderatorje, če mi lahko tole popravijo na mojih aminih ;--) :nonono:

diolen
16.02.2009, 13:41
Ti programi delajo samo na PLUS vmesniku tako, da lahko pozabiš na njih oz. si nabaviš Sagema :-(

Babi2
16.02.2009, 14:10
Mi prosim lahko kdo od SIOL razloži, zakaj na mojih računih piše "polna programska shema", imam pa Aminota in prej naštetih programov ne dobivam? To zame ni polna TV shema.

rock
16.02.2009, 15:18
gornji kanali so ekstra dodatek k +vmesniku tajorekoč njegov del in ne sodijo v polno shemo...

080 Urban
17.02.2009, 12:43
Tako je. Polna programska shema za navaden SiOL TV vmesnik je sledeča: http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/vmesnik_sioltv.aspx

Prav tako tehnično ni možno, da bi ti kanali delovali na Aminu, saj se oddajajo v MPEG-4 kodiranju, katerega pa Amino ne zna dekodirati.

LP

krepki
17.02.2009, 15:04
zakaj se pa nekateri programi podvajajo naprimer discovery, animal ,history itd.

mihies
17.02.2009, 16:08
Tako je. Polna programska shema za navaden SiOL TV vmesnik je sledeča: http://www.siol.net/storitve/siol_tv/programska_shema/vmesnik_sioltv.aspx

Prav tako tehnično ni možno, da bi ti kanali delovali na Aminu, saj se oddajajo v MPEG-4 kodiranju, katerega pa Amino ne zna dekodirati.

LP

Kolikor razumem, to tehnično ni možno, ker SIOL kodira samo v MPEG4. Verjetno bi lahko kodiral v obeh MPEG4 in MPEG2 če bi si prav močno želel. Pa si ne želi, ker si želi čimveč ljudi zamoriti z + vmesnikom. Drži?

networking222
20.01.2010, 14:40
Kupil sem enega Aminota 103 pa mi javi napako ko priklopim. Kaj mi lahko kdo pove kako se zadeva nadgradi? Nujno rabim Tv še na 1 televizorju, ker je skos gužva pred tvjem...Drugače imam pa optiko in Sagema.

luka24
20.01.2010, 15:30
Kupil sem enega Aminota 103 pa mi javi napako ko priklopim. Kaj mi lahko kdo pove kako se zadeva nadgradi? Nujno rabim Tv še na 1 televizorju, ker je skos gužva pred tvjem...Drugače imam pa optiko in Sagema.

Prodaj aminota in kupi sagema!!!

mihies
21.01.2010, 10:51
Kupil sem enega Aminota 103 pa mi javi napako ko priklopim. Kaj mi lahko kdo pove kako se zadeva nadgradi? Nujno rabim Tv še na 1 televizorju, ker je skos gužva pred tvjem...Drugače imam pa optiko in Sagema.

Verjetno boš rabil vnesti MAC naslov, ker če ne Amino ne dobi IP naslova. Ugibam, da nekje na servisnih straneh.

Dunja
21.01.2010, 11:15
Kupil sem enega Aminota 103 pa mi javi napako ko priklopim. Kaj mi lahko kdo pove kako se zadeva nadgradi? Nujno rabim Tv še na 1 televizorju, ker je skos gužva pred tvjem...Drugače imam pa optiko in Sagema.

kakšno napako javi?

Dunja
21.01.2010, 11:16
Verjetno boš rabil vnesti MAC naslov, ker če ne Amino ne dobi IP naslova. Ugibam, da nekje na servisnih straneh.

MAC naslova amina ni potrebno vnašati na servisnih straneh.

networking222
21.01.2010, 11:47
Javi mi:

No data could be fetched for this URL (11).

Vem da se je dalo včasih nadgradit firmware na daljavo..

Kakšna ideja?



kakšno napako javi?

080 Nina
22.01.2010, 09:34
Aminotov se ne nadgrajuje več.

Napaka, ki ste jo napisali pomeni, da Amino ne pridobi IP naslova. Za začetek, preverite priklop (ali je na video portu).

Dunja
22.01.2010, 09:36
pa je ta amino siolov?
sporočite mi mac številko tega amina.
ste preverili tudi da je na modemu amino priklopljen na pravilni vhod (eth2 če imate modem sagem oz eth 3 ali 4 za iskratelov modem).