Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Seagem in telefonija


PChott
03.04.2007, 09:43
Po nadgraditvi linuije na ADSL2+ sem dobil Seagem modem. Ker se splača sem vzel še telefonijo, torej paket DUO.

Sedaj sem testiral to Analogno linijo, ki pride iz Seagama in ugotovil, da se modem sesuje, čim želim iz malce novejšefa faksa poslati faks. Kličem na SIOL, mi prijazno poveda, da poznajo napako in da čakajo, da bo Seagem rešil napako, ter da naj pokličem čez nekaj tednov.

Ali so že komu do povedali, verjetno sicer ne bo popravljeno še nekaj mesecev, ker ne delajo zihr nč na tem.

Po domače, dajejo nam pokvarjeno robo, pa se za to tud ne sekirajo!!!!!

missClause
03.04.2007, 10:01
a to imaš poln razvezan dostop?

PChott
03.04.2007, 10:19
ne, zdraven imam še ISDN, ker ga potrebujem.

MrBoombastic
03.04.2007, 18:49
Prenos podatkov prek telefonskega omrežja SiOL je podprt, vendar z nekaterimi omejitvami. Omejitve veljajo za večino tovrstnih naprav, ki za delovanje uporabljajo javno telefonsko omrežje, kot so npr. faks naprave, domači varnostni sistemi, modemi, nadzorni sistemi ipd. Tovrstne naprave ob vklopu morda ne bodo delovale oz. ne bodo delovali pravilno.Uporaba terminalne opreme POS ni omogočena.Dostop do vstopnih točk ponudnikov dostopa do interneta prek telefonskega omrežja SiOL prav tako ni omogočen.

PChott
03.04.2007, 19:39
Torej, kaj se da naredit??

Metek
04.04.2007, 09:35
pred časom je nekdo pisal, da naj bi se dalo v nastavitvah na faksu nastavit, da uporablja kak starejši protokol, ki dela bp.
Meni recimo ne SINOPE modemu dela faks odlično od prvega dne dalje. Imam pa Canon BJ serijo staro ene 5-6 let.

lp

Ipod
04.04.2007, 10:49
Faks mora bit obvezno nastavljen na brez kompresije.

PChott
04.04.2007, 11:59
pri novejših faksih se ne da kej dost nastavlja kompresijo. Sem poskusil v.34 protokol izkopit, pa ni spremembe. A zdej nej imam pa stara jajca da bo dalalo.

Skratka a ni tehnične možnosti al siol blokira? Oz ali je res modem kriv?

Ipod
04.04.2007, 12:41
Faks naprave niso vse podprte, kar piše tudi na spletni strani. Kej dost se ne da.

madmitch
04.04.2007, 16:38
Skratka a ni tehnične možnosti al siol blokira? Oz ali je res modem kriv?
Mislim, da je to bolj problem kodekov, ki se uporabljajo, ne pa "nagajanje" SiOla. Meni WinFax preko Siemens SX303 dela odlično.

Gojc07
05.04.2007, 13:03
Kolikor mi je poznano imajo vsi faksi možnost nastavitve prenosne hitrosti. Nastavi ga na klasičen prenos 9600 pa bo šlo. Če v manualu nimaš postopka, kontaktiraj servis (za Canone servis vrši tudi Telekom, sicer pa Avtotehna, Biring itd...) pa ti bodo tam pomagali. :2thumbs: Faks mora biti tako nastavljen, da tudi pri dohodnem klicu takoj v fazi spoznavanja (traininga) takoj pove (delam na 9600Bit/sek), pa ne bo problemov.
V končni fazi ja, si pa nabavi star faks pa ne bo problemov. No mi, ki smo ostali na Telekomovi telefoniji s tem nimamo problema, zato pa mal več plačujemo na mesec, pa zato malo bolje furamo...:veryevil: