Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kaos Siol /Telekom še kar naprej (tudi po 1.aprilu)


btomaz
04.04.2007, 21:38
Tako kot delajo je sploh čudno, da nekateri vendarle uspete dobiti priključek na internet.

Zgodba pove vse:

1. Oddam povpraševanje za nadgradnjo storitev in hitrosti, ker je obrazec na "Preveri in naroči" izginil. (Imam paket DUO)
2. Pokličejo me čez dva dni in mi ženska razloži, kaj vse rabim za internet.
3. Potem ji povem, da internet imam, samo želim tisto, kar sem navedel v vlogi
4. Pove mi, da trenutno ne morem dobiti interneta (Halooo, imam DUO)
5. Potem vpraša za mojo telefonsko številko in ugotovi, da me ni in nimam interneta in tudi telefona ne!(Halooo, drugič. Imam DUO)
6. Nato spet vpraša za številko in spet ne obstajam
7. V tretjem poskusu nekako ugane, da očitno imam internet in telefon.
8. Gladko mi pove, da priklopa ne morem dobiti (Haloooo, tretjič)
9. Potem ji razložim, da sem podal povpraševanje za VDSL ali FTTH
10. Ona: "VD???? kaj, kako ?. Obupam in vprašam samo za optiko.
10. Odgovor: Optika pri vas ni mogoča :
:hammer: A, ja ? Če pa so pred tednom dni Telekomovci pobrali soglasja ravno v mojem bloku ?
11. Ko ji to pojasnim, mi reče "Potem pa morate sami pogledat na Moj Siol, saj ona kao ne more nič videti (Halooooo, četrtič) :dontknow:
11. Povem ji, da bi to itak sam naredil, samo obrazca ni.
12. Odgovor: "Ja, to pa boste lahko videli po 10. aprilu" :veryangry:

No, hvala lepa. In, da to zvem je bilo potrebno tisto zgoraj ?

Ojoooooj. Očitno jih konkurenca še ni dovolj vrgla iz spanca. Potem pa zaupaj takemu ponudniku. :nonono:

M.T.
05.04.2007, 07:28
Žalostno:nonono:

shyama
05.04.2007, 07:56
glede na to,da že imaš paket DUO, greš na zavihek MOJ SIOL, klikneš na levi naročilo, se prijaviš z up. imenom in geslom, v drugem koraku označiš 2. opcijo, ki ti jo ponudi , v 3. koraku telefonsko št in informativne podatke o želenih storitvah....

nič težkega samo brati je treba znat:D

rda
05.04.2007, 09:11
Najlažje se je sprehodit do najbližje Telekom trgovine in rešiš vse v nekaj minutah (pravtako ti odgovorijo na vsa morebitna vprašanja in dvome)

missClause
05.04.2007, 10:25
a daj no daj.. zaradi ene operaterke, ki te ni znala poiskati, si po****il? maš pa kratek prag potrpežljivosti.. pač punca se ne spozna dovolj na VDSL oz. ti ni znala nič narediti... prvo kot prvo nobene spremembe ni možne do 10.aprila oz. do 15. aprila, ko so do konca združijo bazi telekoma in siola..in zato ko hočejo ljudje naredit spremembo, namesto tega oddajo poizvedbo, kar ne nesmiselno ker mi nimamo dostopa do njihovih podatkov in to vse urejajo na spletnih straneh...malo potrpežljivosti iz vaše strani tudi ne bi škodovalo...

MODRI_ZOB
05.04.2007, 10:46
Tako kot delajo je sploh čudno, da nekateri vendarle uspete dobiti priključek na internet.

Zgodba pove vse:

1. Oddam povpraševanje za nadgradnjo storitev in hitrosti, ker je obrazec na "Preveri in naroči" izginil. (Imam paket DUO)
2. Pokličejo me čez dva dni in mi ženska razloži, kaj vse rabim za internet.
3. Potem ji povem, da internet imam, samo želim tisto, kar sem navedel v vlogi
4. Pove mi, da trenutno ne morem dobiti interneta (Halooo, imam DUO)
5. Potem vpraša za mojo telefonsko številko in ugotovi, da me ni in nimam interneta in tudi telefona ne!(Halooo, drugič. Imam DUO)
6. Nato spet vpraša za številko in spet ne obstajam
7. V tretjem poskusu nekako ugane, da očitno imam internet in telefon.
8. Gladko mi pove, da priklopa ne morem dobiti (Haloooo, tretjič)
9. Potem ji razložim, da sem podal povpraševanje za VDSL ali FTTH
10. Ona: "VD???? kaj, kako ?. Obupam in vprašam samo za optiko.
10. Odgovor: Optika pri vas ni mogoča :
:hammer: A, ja ? Če pa so pred tednom dni Telekomovci pobrali soglasja ravno v mojem bloku ?
11. Ko ji to pojasnim, mi reče "Potem pa morate sami pogledat na Moj Siol, saj ona kao ne more nič videti (Halooooo, četrtič) :dontknow:
11. Povem ji, da bi to itak sam naredil, samo obrazca ni.
12. Odgovor: "Ja, to pa boste lahko videli po 10. aprilu" :veryangry:

No, hvala lepa. In, da to zvem je bilo potrebno tisto zgoraj ?

Ojoooooj. Očitno jih konkurenca še ni dovolj vrgla iz spanca. Potem pa zaupaj takemu ponudniku. :nonono:

Toliko časa kot si porabil, da si se izpovedal na forumu oz. še manj bi porabil, če bi se oglasil v najbližji TT :D

rock
05.04.2007, 11:17
a daj no daj.. zaradi ene operaterke, ki te ni znala poiskati, si po****il? maš pa kratek prag potrpežljivosti.. pač punca se ne spozna dovolj na VDSL oz. ti ni znala nič narediti... prvo kot prvo nobene spremembe ni možne do 10.aprila oz. do 15. aprila, ko so do konca združijo bazi telekoma in siola..in zato ko hočejo ljudje naredit spremembo, namesto tega oddajo poizvedbo, kar ne nesmiselno ker mi nimamo dostopa do njihovih podatkov in to vse urejajo na spletnih straneh...malo potrpežljivosti iz vaše strani tudi ne bi škodovalo...
Če zadeva ni operativna najbež nebi bilo težko na strani prijav napisat, da bodo zaradi tega in tega vloge obravnavene po xxx datumu. Bi prihranili kar nekaj podobnih dialogov. K oranževcem pa zaradi tega tudi nebi noben pobegnil.

btomaz
05.04.2007, 11:42
glede na to,da že imaš paket DUO, greš na zavihek MOJ SIOL, klikneš na levi naročilo, se prijaviš z up. imenom in geslom, v drugem koraku označiš 2. opcijo, ki ti jo ponudi , v 3. koraku telefonsko št in informativne podatke o želenih storitvah....

nič težkega samo brati je treba znat:D

No pa poizkusi, če res dela :)

faca5
05.04.2007, 12:52
Mogoče je spomin na prvi april? :)

Izgleda, da niso vse ljudi usposobili - up-to-date.

missClause
05.04.2007, 13:07
ah mogoče je bila le nova.. oz. na uvajanju... :D drgač pa ja..trenutno se zbirajo vloge in prehodi, in bodo šli šele naprej 10 oz. 15.aprila...

miro74
05.04.2007, 14:03
Eh missClause ne govorit. Sm dal vlogo za razvezanega. Me kliče iz Siola mi govori, da to vse že mam. Pravim da ne, da mam ISDN. Ona zopet da naj oddam vlogo preko spletnega naročila, ko grem tja mi javlja da je že vloga. Sploh mi ne znajo razložit al moram v aplikaciji izbrat sprememba obstoječega paketa al prehod na telekomove pogodbe. Na 0801000 1 mi sploh ne more pogledat kaj je v vlogi not in kaj se dogaja.

V glavnem v popolni temi ste.

shyama
05.04.2007, 14:25
No pa poizkusi, če res dela :)

sem poskusila na svojem priključku in dela

shyama
05.04.2007, 14:28
Eh missClause ne govorit. Sm dal vlogo za razvezanega. Me kliče iz Siola mi govori, da to vse že mam. Pravim da ne, da mam ISDN. Ona zopet da naj oddam vlogo preko spletnega naročila, ko grem tja mi javlja da je že vloga. Sploh mi ne znajo razložit al moram v aplikaciji izbrat sprememba obstoječega paketa al prehod na telekomove pogodbe. Na 0801000 1 mi sploh ne more pogledat kaj je v vlogi not in kaj se dogaja.

V glavnem v popolni temi ste.

če boš označil spremembo obstoječega paketa lahko samo dvigaš hitrost in izbereš dodaten TV, če boš pa označil prehod na telekomovo pogodbo, boš lahko dodajal storitve in dvigal hitrost... :)

SloCop
05.04.2007, 14:34
Men se tut zdi da je tam tema.... naročim večjo hitrost, dodatni tv.... me klicejo nisem dosegljiv, klicem nazaj ziv bog ne ve kaj bi rad....... ko jim koncno dopovem jim ne dela baza in naj kao poklicem po 19h... klicem po 19h naj poklicem naslednji dan............................................... ..

;=))

dkivi
09.04.2007, 10:29
a daj no daj.. zaradi ene operaterke, ki te ni znala poiskati, si po****il? maš pa kratek prag potrpežljivosti.. pač punca se ne spozna dovolj na VDSL oz. ti ni znala nič narediti... prvo kot prvo nobene spremembe ni možne do 10.aprila oz. do 15. aprila, ko so do konca združijo bazi telekoma in siola..in zato ko hočejo ljudje naredit spremembo, namesto tega oddajo poizvedbo, kar ne nesmiselno ker mi nimamo dostopa do njihovih podatkov in to vse urejajo na spletnih straneh...malo potrpežljivosti iz vaše strani tudi ne bi škodovalo...sorry miss,ampak zakaj jih pa tam plačujete če ne poznajo osnovnih stvari...jaz bi ob prvi taki nestrokovnosti,kot nadrejeni dal zaposlenemu odpoved,saj je ravno v helpdesku potreben najboljši kader,ker ravno ti ljudje predstavljajo firmo uporabnikom in jo znajo včasih iz ''dreka'' potegnit....ali pa še bolj ''zasrat''.....kaj je dober kader? vzemi za primer storža!!!

fix
09.04.2007, 11:33
Se popolnoma strinjam. Da kdaj pa kdaj kaj spodleti ni problem, ampak napake pri administrativnih zadevah so prepogoste zadnji cas. Pa tudi ce imate probleme pri uvajanju skupne baze podatkov sedaj ko ste konsolidirani s telekomom, je prav da uporabniku sporocite kdaj lahko pricakuje spremembe. Ne pa da v mojem primeru klicem ze 3 tedne na siol, potem pa mi eden pove naj pac pocakam do 15.aprila ko bo uvedena skupna baza ali sistem in da bo takrat vse steklo. Skratka pripravljen bom uporabiti veze z vrha da bo prislo do premika. Ker zadeva je obup in verjamem da se vodje premalo zavedajo.

MODRI_ZOB
10.04.2007, 20:17
Men se tut zdi da je tam tema.... naročim večjo hitrost, dodatni tv.... me klicejo nisem dosegljiv, klicem nazaj ziv bog ne ve kaj bi rad....... ko jim koncno dopovem jim ne dela baza in naj kao poklicem po 19h... klicem po 19h naj poklicem naslednji dan............................................... ..

;=))
Glej... kolega... ti ne veš kako je to, če baza zataji... :D
Malo več strpnosti ne bi škodilo, + tega moraš razumet, da če si poklical nazaj in niso vedeli za kaj se gre, to pomeni le, da si se z nekom pogovarjal - ostali pa niso vedeli zakaj se gre ker jim ni povedal, da če boš ti poklical naj te dajo njemu na tel.
@miro74. itak, da ti ne more povedat kaj imaš in kak paket je. Ne more ti tega pogledat, ker aplikacija že vidi vlogo za nadgradnjo. Pač ne razumeš delovanja aplikacije. Tko al tko bi pa sam moral vedet kaj imaš in kak paket si naročil ;)

rock
10.04.2007, 20:46
kovačeva kobila in njene podkve

Malo šlampasto mi tole deluje. Podjetji, ki sta delali na istih temeljih in sta bili glavni ponudnik komunikacij pa ne moreta brez vpliva na naročnike združit baz?? Zakaj so bile sploh različno zasnovane? Da so višji stroški in razlog za višje cene storitev? Da sta lahko 2 zunanja sodelavca zaslužila?

Ipod
10.04.2007, 20:53
Kot prvo je slo za dve podjetji in prvi problem nastane ze pri scitenju osebnih podatkov, zakar je bila
potrebna locena baza.