Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Na koncu vesolja...?


AlienW
05.04.2007, 20:24
Verjetno ste se že kdaj spraševal kaj je na koncu vesolja.:?: Je za koncem še en konec? In kaj je za tistim? Ali konec sploh je? Pa neskončnost ne obstaja:?: Kaj pol? Če ma kdorkol kakršnokol idejo... Domnevam da ne bo kšnega pametnega zakjlučka:D pa vseeno me zanima kaj kej mislite o tem.

Anim_999
05.04.2007, 20:27
Ej, o tem sem že veliko mislil, tako kot najbrž ni in edini zaključek je... Kako je lahko konec? Kaj ni za koncem še 1 centimeter... in še 1 in pol neskončnost... Mislim, da ni človeka, ki bi me lahko prepričal da se konča... ampak potem pa spet... kako da se ne konča? huhu ej zapleteno... nimam pojma kaj naj si mislim... samo žal mi je lahko da ne vem več o tem :P

clea
05.04.2007, 20:28
Vesolje je neskončno:angel:

http://www.rainbowcrystal.com/jewelry/infinity.jpg

AlienW
05.04.2007, 20:30
Ja sam povej kaj je neskončnost a to sploh obstaja. Konec je zmer tko je.

Anim_999
05.04.2007, 20:32
Kje piše, da je zmeraj konec... to je narava... mogoče pa vesloja ni konec in je ena stvar, ki je neskončna.... sicer pa kakšno je tvoje mnenje? In mnenje fotra :P K ful rd poslušam različne teorije :P

AlienW
05.04.2007, 20:37
Ja povej kako bi lohk neskončnost obstajala. Zame neskončnost ne obstaja.

Anim_999
05.04.2007, 20:40
To ti povem takoj za tem, ko mi ti poveč kako se vesolje konča :P Jah ne predstavljam si da bi prišel na točko... in iz tiste točke ne bi šlo naprej... no go zame... povej ti svoje :P

AlienW
05.04.2007, 20:42
Ja sej pravim da ne vem ker kaj bi potem bilo za koncem? Sam neskočnost pč pri meni ne pride v poštev.

Anim_999
05.04.2007, 20:44
Nič ne bi bilo za koncem... ker konca ni... Glej, to so nepredstavljive stvari za nas in kdorkoli karkoli reče bo to samo ugibanje, saj je tudi to ugibanje, kako staro je vesolje... Zemlja, Sonce. Vse. Zato rajši živimo v svojih iluzijah in bo vsak vesel :P

AlienW
05.04.2007, 20:44
Možno da smo pravzaprav sam kšna smet v svetu kšnih večjih bitij. Sam ***a je kaj je pol pr unih na konc:D

Anim_999
05.04.2007, 20:48
Nič huhu glej če mene vprašaš smo mi zdaj zelo slabo razvita bitja.. ampak to je vse relativno... ker npr. eni vesoljci bi za nas zgledal ful razviti mi pa za njih... tko da kle je vse relativno.. sicer pa mislim, da je življenje povseod.. npr. na marsu se pa njim čudno zdi, kako lahko živimo v takih razmerah :D tko da lepo je mislt o teh stvareh ker ni konca... no vidš.. tuki je neskončnost.. u človeških iluzijah :P:D

anarchy
06.04.2007, 13:18
Racunalnik je boljsi od cloveka, ima vecjo racunsko moc, clovek je zelo inferiorno bitje, kmalu ga bo racunalnik dohitel in prehitel, verjetno ga je ze, samo je top secret.

Ma po mojem vesolje sploh ne obstaja, saj je cisti vakuum, mogoce bomo nekoc komot potovali med zvezdami, saj vakuum nam ne bo delal problemov, problem so pa smeti po vesolju.

AlienW
06.04.2007, 13:44
Pomoje nas pa ne bojo še zelo dolgo časa dohitel, ker še niso sposobni in verjetno še nekaj časa ne bodo zmogli samostojno razmišljati. So pametni a delajo kar jim ljudje naročijo. Da bi se sami gradil "množil" in delali kar potrebujejo: Elektriko se popravljal itd. Tudi če bi jim že lahko vgradil tak um jim to ne bi še največji ****** dal v program.

Tommo
06.04.2007, 14:20
Verjetno ste se že kdaj spraševal kaj je na koncu vesolja.:?: Je za koncem še en konec? In kaj je za tistim? Ali konec sploh je? Pa neskončnost ne obstaja:?: Kaj pol? Če ma kdorkol kakršnokol idejo... Domnevam da ne bo kšnega pametnega zakjlučka:D pa vseeno me zanima kaj kej mislite o tem.

Vprašanje je podobno kot vprašanje, kaj je na koncu Zemlje, ki so si ga postavljali par stoletij nazaj, ko so še mislili, da je Zemlja ravna. Potem se je izkazalo, da Zemlja ni ravna in nima konca oziroma roba. Podobno velja tudi za vesolje, zato je nemogoče "pasti ven" oz. priti do roba, ker ga ni.

Marduk1
06.04.2007, 14:53
Nekje sem slišal da naj bi bilo Vesolje zgrajeno tako kot atom. Kakršna je mikrostvar je tudi makrostvar. Da se vse vrti v krogu. Zelo velikem krogu.

AlienW
06.04.2007, 15:03
Vprašanje je podobno kot vprašanje, kaj je na koncu Zemlje, ki so si ga postavljali par stoletij nazaj, ko so še mislili, da je Zemlja ravna. Potem se je izkazalo, da Zemlja ni ravna in nima konca oziroma roba. Podobno velja tudi za vesolje, zato je nemogoče "pasti ven" oz. priti do roba, ker ga ni.

Ja to je drugo. Okoli zemlje je vesolje, okoli vesolja... To sprašujem. Pa tut tuki gre za drgačn rob. Tm so mislili da padeš dol tukaj pa da bi prišel VEN.

Anim_999
06.04.2007, 17:33
Pomoje nas pa ne bojo še zelo dolgo časa dohitel, ker še niso sposobni in verjetno še nekaj časa ne bodo zmogli samostojno razmišljati. So pametni a delajo kar jim ljudje naročijo. Da bi se sami gradil "množil" in delali kar potrebujejo: Elektriko se popravljal itd. Tudi če bi jim že lahko vgradil tak um jim to ne bi še največji ****** dal v program.Jah majo druge vire energije in drugo življenje... mogoče bi se nam zdelo napredno, njim pa naše naredno.. tu je vse relativno :P

ShadeiouS
05.05.2007, 02:18
Ja povej kako bi lohk neskončnost obstajala. Zame neskončnost ne obstaja.

a potem se tudi števlike nekje končajo po tvojem mnenju ?

ziga 6891
13.06.2007, 11:30
Konec vesolja, zanimivo kolikor jst zastopim to temo bi bilo najprej pametno vedeti kako se je vesolje sploh zacelo. Najpopularnejsa teorija je big bang, kjer naj bi bilo vesolje na zacetku neskoncno majhno in neskonco vroce, in imelo neskoncno majhno maso. potem naj bi se v zelo kratkem casu zelo povecalo (vendar to zelo povecano vesolje je se zmeraj majhno v primerjavi z danasnjo velikostjo) in ustvarila naj bi se snov (ang matter) in tako rekoc anti snov (ang anti matter) lastnos teh dveh snovi je da se med seboj unicita. snov ima lastnosi da se med seboj privlaci anti snov pa da se odbija, anti snovi so kaksni pozitroni ali pa quarki... no in ko je bilo vesolje se zelo majhno sej naj bi te dve 1snovi1 med sabo unicile in ostanki tega episkega boja so vidni se danes v obliki kozmičnih radiacij ( to so motne ki ji zazna tudi televizija, sneg ko gledas tv preko sobne antene), tako se je vesolje rodilo in zacela se je kozmicna ekspanzija, vesolje se ohlaja kot vsaka snov ki ekspandira, tako se je lahko vesolje dovol ohladilo da so se tvorile zvezde prve generacije ko so te zvezde 'umrle' so po vesolju 'razsjale' zvezdni prah iz katere so se tvorile zvezde druge generacije (med njimi naše sonce, ki ima samo še 5 miljard let življenske dobe) po 10 miljardah let naj bi v vesolju svetilo samo se nekaj malega zvezd 3 generacije.

Znanstveniki so odkrili da je vesolje sestavljeno 23% 'črne snovi' 3,6% medzvezdni plin 0,4% zvezde planeti itd 73% 'črne energije' . Črne snovi je več kot vse ostale snovi, njene lastnosti so da ne oddaja svetlobe zato lahko znanstveniki njeno prisotnost izmerijo s pomočjo vpliv ki jih ima na galaksije (urivljanje svetlobe zaradi gravitacije) itd... črna snov ima tudi neko mas.

Najprej so mislili da bo črna snov lahko zadržala vesolje pred tem da bi v neskončnost ekspandiralo in se pri tem ohlajalo, vendar so novejše ugotovitve pokazale da se kozmična ekspanzija ne ustavlja vendar ravno nasprotno, vesolje pospešuje, to se da izmerit s pomočjo doplerjevega efekta, človek ki je pa to meril je bil pa edwin hubble. pravi da če se neko telo odmika od tebe z neko hitrostjo bo nekova svetloba nagnjena proti rdečim barvam, če pa se približuje pa proti modrim. tako so na podlagi tega izračunali da se vesolje vsako uru razširi za ogromne količine v vse smeri.

Naša usoda? in konec vesolja počasi bomo oddriftali daleč stran v 'mrzloto in temo'

Možna rešitev, nekateri?
Nekateri mislijo da če bi bili nekako zmožni najti kakšno 'wormhole' bi lahko odpotovali v drugo vesolje, trik je v tem da če so v drugem vesolju zakoni fizike le malo drugacni kot v nasem bi nehali obstajati, ker smo navajeni izkoriscati nase zakon fizike in zaradi tega lahko tudi zivimo. ali crvje luknje obstajajo? morda, nekateri mislijo da nas lahko CRNA luknja popelje v drugo vesolje, ali vsaj drug konec vesolja, ker ima crna luknja tako mosno gravitacijo in zvija, stiska prostor in cas nekateri mislijo da v sredini crne luknje obstaja crvja luknja, in te vrze v drugi konec prostora in casa.
Na tak nacin deluje warp pogon na ladji enterprise, ki ubistvu miruje ko se premika z 'nadsvetlobno' hitrostjo, pred ladjo se prostor ne vesolje ampak prostor stiska za ladjo pa se razsirja, tako naj bi ladja potovala v taksnem 'mehurcku' prostora in casa.

kej vec pa na http://en.wikipedia.org

uf sej nevem ce se bo kirem dal tole vse brat, pa sploh nevem ce sm se prjavu na pravo temo... samo men se ne da matematke ucit :)
lp

reziser
17.06.2007, 16:35
Kje sploh smo ,to je boljše vprašanje ,kje je to vesolje ,
Mogoče v škatli za čevlje
mogoče v nekem jezeru
mogoč ...ma ne da se mi razmišlat ,nekje smo

Pavlek
18.06.2007, 10:08
Malce zakoplicirajmo: po teoriji ukrivljenosti časa in prostora, je konec vesolja v dani točki, v danem trenutku povsod.

In če bi to razumel, potem najbrž zdajle ne bi pisal postov po forumih ampak bi igral šah s Hawkingom :)

chink4
18.06.2007, 20:34
zadeva se sliši čist logično. No ja mogoče se motim :) . Glede na to, da "teorija" pravi, da če bi z raketo potovali naravnost bi enkrat prišli zopet na točko kjer smo začeli potovat. Povsem enako kot pa, če bi potovali po zemlji po npr. "ekvatorski cesti" enkrat bi zopet prišli na konec/začetek. Neglede na to kje začneš s potovanjem. Zato je konec oz začetek vesolja povsod. Tako si jaz predstavljam zadevo.:rolling:

arturius
02.07.2007, 05:48
V hrabrem mišku se lepo vidi, kaj se zgodi, ko prideš do konca vesolja... :)

sati
08.07.2007, 18:01
Verjetno ste se že kdaj spraševal kaj je na koncu vesolja.:?: Je za koncem še en konec? In kaj je za tistim? Ali konec sploh je? Pa neskončnost ne obstaja:?: Kaj pol? Če ma kdorkol kakršnokol idejo... Domnevam da ne bo kšnega pametnega zakjlučka:D pa vseeno me zanima kaj kej mislite o tem.

Verniki verujemo, da je onkraj materialnih univerzumov duhovni svet.

Kefir
26.07.2007, 01:24
Verjetno ste se že kdaj spraševal kaj je na koncu vesolja.:?: Je za koncem še en konec? In kaj je za tistim? Ali konec sploh je? Pa neskončnost ne obstaja:?: Kaj pol? Če ma kdorkol kakršnokol idejo... Domnevam da ne bo kšnega pametnega zakjlučka:D pa vseeno me zanima kaj kej mislite o tem.

...predvsem me zanima zakaj te to sploh zanima...hja vedno nekoga nekaj zanima...nekaj tebe nekaj mene in tako naprej...naše vesolje je en majhen prostor...ravno toliko dovolj velik,da naj nebi smel imeti večjih apetitov...vesoljem ni števila,skoraj neskončno jih je,ma ke skoraj,dobesedno jih je neskončno...ni pa moč prehajati iz enega v drugega brez nekaterih tebi neznanih veščin...vesolje je doživljanje...poraja se mi vprašanje,ali si ti želiš nekaj doživljati...ali hočeš nekaj vedeti...vedi pa ko to zveš kmalu nehaš doživljati...to pa takrat ko vse zveš...

Duko
31.07.2007, 14:44
Mislim, da človeški možgani sploh niso ustvarjeni tako, da bi pojem neskončnosti (če ta sploh je) lahko dojeli. Kot možgani mravlje verjetno ne morejo dojeti tega, kar dojemajo človekovi, so tudi naši verjetno omejeni glede dojemanja marsičesa. Saj je že relativnost časa za večino ljudi čista floskula.