Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Prehod na telekom


aci
10.04.2007, 15:17
Zanima me a je kdo podpisal pogodbo na novo z telekomom in ce se je nadgradil na VDSL,a ta stvar sploh laufa.

MODRI_ZOB
10.04.2007, 20:02
Zanima me a je kdo podpisal pogodbo na novo z telekomom in ce se je nadgradil na VDSL,a ta stvar sploh laufa.
In zakaj naj ne bi lavfalo?

Ipod
10.04.2007, 20:03
Zadeva cist lepo spila...

aci
10.04.2007, 20:25
Kolk časa pa ste čakali zamenjavo modema in ostalo od dneva vloge na prehod na vdsl.

Ipod
10.04.2007, 20:34
Vsi prehodi so ustavljeni do 15 aprila zarad zdruzitev baz obeh podjetij. V povprecju prehod traja okol 2 tedna. Je pa za pricakovat, da bo na začetku čakalna doba malo daljša.

janezpesec1
11.04.2007, 17:52
Jaz sem zelel to narediti danes preko moj.siol.net. Vnesem svoje uporabnisko ime in geslo, izberem da zelim novo pogodbo. Vpisem telefonsko stevilko in naslov in izberem (informativno) zeljene storitve, kliknem naprej, mi izpise kaj sem izbral. Se enkrat kliknem naprej in mi ponudi novo formo kjer so delno izpolnjeni podatki (davcna st., narocniska stevilka, ...) vendar so vsa ostala polja ki jih je obvezno potrebno izpolniti prazna (v drop down menujih ni vsebine). Ocitno baze se vedno niso postimane.

missClause
12.04.2007, 08:23
Jaz sem zelel to narediti danes preko moj.siol.net. Vnesem svoje uporabnisko ime in geslo, izberem da zelim novo pogodbo. Vpisem telefonsko stevilko in naslov in izberem (informativno) zeljene storitve, kliknem naprej, mi izpise kaj sem izbral. Se enkrat kliknem naprej in mi ponudi novo formo kjer so delno izpolnjeni podatki (davcna st., narocniska stevilka, ...) vendar so vsa ostala polja ki jih je obvezno potrebno izpolniti prazna (v drop down menujih ni vsebine). Ocitno baze se vedno niso postimane.


ja to je napaka v naši bazi,ki jo še popravljajo...

RudiB
12.04.2007, 09:14
Teh napak je kar precej. Ampak sem vesel, da se sploh to dogaja kar se po pripojitvi k Telekomu!

Arc
12.04.2007, 10:24
če si pa tako pameten, pa pridi delat k računalničarjem k telekomu pa poveži dve zelo veliki bazi siola in telekoma, in pri temu ne naredi niti ene napake:veryevil:
Že ves čas odkar se omenja problem združitve obeh baz se sprašujem: zakaj pa doslej ni bilo noben problem za obe storitvi dobivat enega (skupnega) računa? Še celo forsiralo se je to.

Ne mi rečt da se je račun od Siola na roke dopisoval k računu od Telekoma?

Ipod
12.04.2007, 11:27
Hehe.... Za račune so druge baze kot pa naročniška baza, potem je tu še tehnična baza vseh tel priključkov itd itd. Stvar je precej kompleksna se bo pa poštimala ni dvoma....

missClause
12.04.2007, 11:44
hja, računi bodo po novem skupni, tako da se morajo tudi te baze združit;)

janezpesec1
12.04.2007, 17:51
NI bila tezava v bazi pac pa je krivo da sem (kot vedno) uporabil Mozilla Firefox. Danes sem v sluzbi preko IE uspesno izpolnil vlogo. Doma sem potem se enkrat preveril s FF in res ne dela. To bi pa lahko popravili saj je FF kar razsirjen browser.

RudiB
16.04.2007, 10:20
če si pa tako pameten, pa pridi delat k računalničarjem k telekomu pa poveži dve zelo veliki bazi siola in telekoma, in pri temu ne naredi niti ene napake:veryevil:
Uf, kakšna pamet. Kar se pa tiče Telekomovih baz, pa jih zelo dobro poznam. Ena total zmešnjava pred združitvijo in verjetno zdaj ne bo bolje.

Maj
16.04.2007, 11:41
Obrazci na moj.siol.net s FF žal praktično ne delajo kar se mi zdi velika sramota za podjetje, ki se ukvarja z internetom saj natančno vedo, da nas uporabnikov FF sploh ni zanemarljivo malo.

Sicer je pa podpis nove Telekomove pogodbe navaden nateg saj ti na prefinjen način ukradejo modem(s pogodbo jim svoj modem podariš) ob tem pa še nisi upravičen do popusta za nove naročnike.

Zato svetujem, če niste odvisni od interneta, da dosedanjo pogodbo enostavno prekinete in potem sklenete novo.
Ob tem boste pa seveda slab mesec brez interneta zato je pametno, da se to stori med dopusti.

Lp

stan
16.04.2007, 16:25
zakaj bi ti ukradli modem,če ga pa lahko obdržiš....

Veron
16.04.2007, 18:23
Sicer je pa podpis nove Telekomove pogodbe navaden nateg saj ti na prefinjen način ukradejo modem(s pogodbo jim svoj modem podariš)
Sej lahko modem obdržiš, noben te ne sili, da ga "daš" v last telekoma.. sicer ob prehodu boš tako plačal pogodbeno kazn (aneks) za ta modem. Ali pa ostaneš na trenutnem in je modem tvoja last, ampak v primeru težave z modemom boš sam hodil v TT menjat.

aci
16.04.2007, 18:41
Sej lahko modem obdržiš, noben te ne sili, da ga "daš" v last telekoma.. sicer ob prehodu boš tako plačal pogodbeno kazn (aneks) za ta modem. Ali pa ostaneš na trenutnem in je modem tvoja last, ampak v primeru težave z modemom boš sam hodil v TT menjat.

Bilo je nekaj rečeno da telekom odkupi modem in da pogodbene kazni ni. A sploh kdo ve kako ta stvar poteka evo je že 10 dni akr sem obrazec ispolnil pa še nobenega klica nisem dobil.:dontknow:

Veron
16.04.2007, 19:05
Seveda, telekom ti ga odkupi in tako ni pogodbene kazni. Ampak tisti odgovor je bla replika Maj-u

MODRI_ZOB
16.04.2007, 20:09
Obrazci na moj.siol.net s FF žal praktično ne delajo kar se mi zdi velika sramota za podjetje, ki se ukvarja z internetom saj natančno vedo, da nas uporabnikov FF sploh ni zanemarljivo malo.

Sicer je pa podpis nove Telekomove pogodbe navaden nateg saj ti na prefinjen način ukradejo modem(s pogodbo jim svoj modem podariš) ob tem pa še nisi upravičen do popusta za nove naročnike.

Zato svetujem, če niste odvisni od interneta, da dosedanjo pogodbo enostavno prekinete in potem sklenete novo.
Ob tem boste pa seveda slab mesec brez interneta zato je pametno, da se to stori med dopusti.

Lp
Dobil si ga za 1 (!!!!) €, dajo ti 5€ zanj. Matr so te nategnil... mislim.. ej.... :D Pa bi ga plačal 130€ in te ne bi vezali za 24 mesecev.... your call..... ;)

stan
16.04.2007, 20:18
danes sem bil na mobitelu ter vprašal za prehod na novi paket ,vse isto samo nižja cena,pa so mi rekli da ni potrebno,ker z aprilom bomo imeli vsi iste cene paketov,ali mogoče kdo ve kako je z tem
LP

Maj
16.04.2007, 20:52
zakaj bi ti ukradli modem,če ga pa lahko obdržiš....

Glej, midva sva recimo sklenila pogodbo, da ti dam jaz novega Megana ti si pa dve leti dolžan kupovati ves bencin pri meni.
Sedaj ko se ti pa dvoletna pogodba z mano izteka pa jaz uvedem še boljši bencin za tvoj avto, ki bi ga ti seveda rad imel.

Jaz pa ti rečem ni problema lahko dobite boljši bencin za enako ceno samo eno pogodbico boste morali podpisati.
Ti seveda podpišeš brez, da pomisliš na karkoli.
Čez mesec dni pa konkurenca ponudi še boljši bencin za še nižjo ceno in ti se seveda odločiš, da ga boš odslej kupoval raje pri njih.

Jaz ti to seveda veselo dovolim a ti lepo vzamem tega dve leti starega Megana.

Ti ostaneš brez dobrega avta jaz pa ga lepo posodim novemu butlu, ki je ves srečen, da bo dobil v brezplačno uporabo dober avto ne ve pa, da bo moral zato kupovati pri meni precej dražji bencin.

Torej ti si zato, ker si se odločil kupovati cenejši bencin pri konkurenci izgubil avto, ki si ga že imel v lasti.
Jaz pa sem tvojo izgubo zlahka nadomestil z novim butlom, hkrati pa mi novemu ni bilo treba niti avta kupiti.

Če to ni kraja potem ne vem kaj je.

Me pa veseli, da ima državna firma tako pametne šefe, da so se izmislili tako prefinjenega natega-upam, da bodo butli nasedli, ker sicer bo Telekom ob polovico uporabnikov njegova cena na borzi pa krepko padla.
Lp

Veron
17.04.2007, 06:32
eh zgleda maš neke svoje ideale od katerih ne odstopaš, celotne "zgodbe" očitno ne poznaš.

Modem LAHKO tud obrdžiš, noben te ne siil v telekomovo shemo, cene so še vedno enake, torej lahko ostaneš na "stari" shemi in je use tako kot tvoji "ideali" pripovedujejo... v ponudbi ni razlike (razen optike).

In tudi če že tako zelo želiš telekomovo shemo, lahko modem obrdžiš, noben te ne sili da ga "vrneš" Telekomu. Je pa prednost v tem, če se ti pokvari, ti ga telekom ZASTON zamenja.
pa btw primerjava z avtom je čist mem.

Maj
17.04.2007, 08:15
Tudi avto crkne in ga moraš na svoje stroške popravljati pa vem, da ga nisi pripravljen nekomu šenkati on pa ti ga bo potem brezplačno posodil nazaj, če mu boš zvest sicer ti ga bo pa vzel.

Če želiš narediti kakršnokoli spremembo paketa si PRISILJEN podpisati novo pogodbo in jim šenkati modem, zakaj nas potem ne jemljejo kot nove naročnike, če že moramo podpisati novo pogodbo?

Novemu naročniku da Siol štiri mesece brezplačne naročnine+opremo v vrednosti vsaj 200€.
Najmanj kar bi si stari naročniki zaslužili je, da nam zato, ker nam bodo recimo vzeli 100€ vredno opremo, dajo potem te štiri naročnine ne pa popolnoma ničesar drugega kot, da nam naredijo le preprosto spremembo paketa za katero bomo itak morali plačevati več.

Lp

Veron
17.04.2007, 09:26
spremembe lahko delaš tudi v obstoječem paket (imaš možnost pri izbiri)
Želim spremembe obstoječega paketa (sprememba hitrosti, naročim dodatni TV kanal).

Kje problem?
In avto ni dobra primerjava, avto ti plačaš nevem kok tisoč eur in se nič ne vežeš, da ga v 2eh letih ne boš prodal. Modem dobiš za 1eur in se vežeš da ne boš prekinil pogodbe...

sicer pa kokr hočeš, razlagi si zadevo po svoje, deli si svoj svet, na tvoje poste ne bom več odgovarjal, ker se mi zdi zelo obupen primer.

aci
17.04.2007, 09:45
Ampak zakaj mene noben še nepokliče v zvezi z tem.

Ipod
17.04.2007, 10:19
Pred mesecm dni sem vzel nov mobitel ter se vezal za 1 leto. prejšn teden pa je operater ponudu novo storitev pusn and talk, ki pa ga jasno moj monitel ne podpira. Če hočem to storitev uporablat morm kupt nov tel. (odplačat ta starga, da lahk novga vzamem na subvencijo pa še vezat se morm). Nov naročnik vzame ta tanov telefon po subvencionirani ceni pa še pol leta nima naročnine. Hmmm pa sm mislu, da je le Telekom tak.....
Da ne omenjam, da sm kupu avto pa je pršu en let za tem ta nov mudel, ki kuri manj pa še navigacijo dobiš za isto ceno k sm jo jst plaču. Ne razumem zakaj mi trgovc noče avta zastonj zamenjat.

falotXP
17.04.2007, 11:26
Imam eno vprašanje:
Stanje je sledeče:
septembra l. 2005 sem prešel iz starega paketa na nov SOLO paket in s tem dobil SAGEM-ov modem, ki bo za nekaj mesecev v moji lasti (pretek 2 letne pogodbe)...nato, sem oktobra 2006 vzel TRIO paket in dobil AMINO 110, ki ga moram odplačevati do l. 2008... imam ISDN, ki bi se ga rad znebil...

Zdaj pa hočem na razvezan dostop.... kaj morem narediti oz. kaj je smiselno narediti? Ali lahko v tem primeru grem na kakšen drugi paket (DUO...)?

MrBoombastic
17.04.2007, 12:58
Imam eno vprašanje:
Stanje je sledeče:
septembra l. 2005 sem prešel iz starega paketa na nov SOLO paket in s tem dobil SAGEM-ov modem, ki bo za nekaj mesecev v moji lasti (pretek 2 letne pogodbe)...nato, sem oktobra 2006 vzel TRIO paket in dobil AMINO 110, ki ga moram odplačevati do l. 2008... imam ISDN, ki bi se ga rad znebil...

Zdaj pa hočem na razvezan dostop.... kaj morem narediti oz. kaj je smiselno narediti? Ali lahko v tem primeru grem na kakšen drugi paket (DUO...)?

Sagem je že sedaj v tvoji lasti. Le odplačuješ ga 2 leti. Katero hitrost bi vzel?

sr@nje
17.04.2007, 14:15
[QUOTE=Veron;1185066]spremembe lahko delaš tudi v obstoječem paket (imaš možnost pri izbiri)
Želim spremembe obstoječega paketa (sprememba hitrosti, naročim dodatni TV kanal).

Kje problem?
QUOTE]

-prvi problem, obrazci on line se zgubljajo in ne funkcionirajo ( v mojem primeru mi napiše naj vnesem pravi naslov, čeprav sem na siolu že 10 let na istem naslovu)
-drugi problem, ponudba storitev je zelo omejena, saj moraš živeti v centrali, da imaš VDSL2, optike
pa tko al tko še ni.

-tretji problem, ni nobenih planov, informacij, ... 080 nimajo pojma

Tko na kratko sramota za tele/siol je čist vseena kam greš ali pri kom si.:dontknow:

falotXP
17.04.2007, 19:54
Sagem je že sedaj v tvoji lasti. Le odplačuješ ga 2 leti. Katero hitrost bi vzel?

No, zdaj mi edino preostane, da obdržim ADSL2+ in hitrost, ki jo imam zdaj 2 Mbit/s / 384 kbit/s, ker sem preveč oddaljen od centrale (več kot 600m), da bi vzel kak 5/5 VDSL2 paket..., drugi paketi pri ADSL2+ mi pa cenovno ne ustrezajo... kaj naj naredim?

Maj
17.04.2007, 21:13
Karkoli boš naredil boš moral podpisati novo pogodbo s Telekomom.
S to novo pogodbo jim obljubiš večno zvestobo-v nasprotnem primeru jim boš moral vse kar si več let z vezavami odplačeval šenkati.
Torej ob prekinitvi po podpisu nove pogodbe ti bodo pobrali tvoj Sagem modem, Amino,...

Skratka preglej ponudbo ostalih in morda odidi drugam.
Druga možnost pa je tudi, da tukaj podpišeš novo pogodbo, ki ti izniči vezavo.

Potem pogodbo prekineš in naročiš povsem novo po tvojih željah z razvezanim dostopom(da s tem odjaviš še Telekomov ISDN) in še nov naročnik boš, ki to bodo pripadale štiri brezplačne naročnine.

Vendar boš v tem primeru slab mesec brez interneta.

Lp

Maj
17.04.2007, 21:26
spremembe lahko delaš tudi v obstoječem paket (imaš možnost pri izbiri)
Želim spremembe obstoječega paketa (sprememba hitrosti, naročim dodatni TV kanal).

Kje problem?

Prvič s FF sploh ne moreš nič spreminjati, ker ne dela.

Drugič karkoli sem želel spremeniti mi je ven vrglo, da moram podpisati novo pogodbo.
To bi bilo povsem ok, če bi po podpisu povsem nove pogodbe potem tudi dejansko postal nov naročnik in dobil nagrado v višini štirih naročnin.

Nikoli pa ne bom podpisal nove pogodbe, ki mi ne da ničesar drugega kot dražji paket in še vzame modem.

Bo pa pač treba podpisati pogodbo drugje, kjer so cenejši in kjer me po podpisu pogodbe jemljejo kot novega naročnika.

Lp

P.S.: Če ima kdo doma kak popolnoma pokvarjen Sagemov modem naj mi pošlje zasebno sporočilo.
Kupim ga za 5€!
Prednost imajo modemi, ki so od kakšne strele povsem uničeni, da ga potem Siolovci(katerim ga bom vrnil) ne bodo slučajno mogli vturiti kakšnemu novemu naročniku.

Ipod
18.04.2007, 00:32
LOL smo dojeli Maj :)
Amino ostane v lasti naročnika....

billycl
19.05.2007, 15:37
Na telekomovi shemi je tudi duo študent?

shyama
20.05.2007, 17:13
duo študenta ni več

fazan
20.05.2007, 20:03
jES SEM SE ODLOČIL ZA TA PREHOD PA ŽE IGRAMO PING PONG PA ISTA FIRMA.sAM ČAKAM DNEVA DA BO SAVINJA ZAČELA TEČI PROTI SAVINJSKI NAMESTO PROT SAVOI TAK DOLGO ŽE ZDAJ TO TRAJA.

billycl
19.06.2007, 22:51
A morda ve kdo kje je napisana pogodba za Telekomovo shemo?
Jaz sem naredil prehod preko spletnega obrazca in nisem dobil nič za podpisat (baje bi nekaj moral dobiti) sedaj sem pa že na TK shemi.

shyama
20.06.2007, 12:28
če si delal prehod na TELEKOMOVO SHEMO bi moral dobiti pogodbo!
oz če si preko spleta oddal vlogo, bi te moral iz KC poklicat in potrdit vlogo

billycl
20.06.2007, 14:51
Saj iz KC so me klicali, ampak so rekli da bom nekaj dobil za podpisat, pa niso nič poslali. (mogoče zato ker sem samo naredil prehod na TK shemo nisem nič drugega naročil)
Mene v bistvu samo zanima, če sedaj lahko brez kazni prekinem pogodbo?

XORO
20.06.2007, 15:22
Če si sam lastnik modema...ti ga telekom preko Aneksa zamenja...stem dobis 5 evrov v dobropis, modem je potem telekomov...ampak ti ga v vsaki okvari zamenjajo...nimas dobenih skrbi...dobenih potov

Aneks in modem ti pa prinese tehnik telekoma...ko prijavis da je modem zadnic....in ti vse zamnjajo, ti lepo napisejo...ti podpises in to je to

amino je pa tvojalast...ostane tebi, popravlat ga pa tud mors dat sam

posljajo pa tud pogodbe domov ce se ne motim....ali pa da se prek spleta prijavis...

sam mislim da je ze blo veliko govora o tem

shyama
20.06.2007, 15:37
Saj iz KC so me klicali, ampak so rekli da bom nekaj dobil za podpisat, pa niso nič poslali. (mogoče zato ker sem samo naredil prehod na TK shemo nisem nič drugega naročil)
Mene v bistvu samo zanima, če sedaj lahko brez kazni prekinem pogodbo?

pogodbo boš dobil, četudi si samo prešel na TK SHEMO

kazni ni, samo počakaj prvo pogodbo ;)
obstaja edino možnost, da boš plača kazen, če si imel ( preden si prešel na TK shemo) trio in si imel sagem STB na vezavo 24 mesecev(in ti le ta še ni potekla), ta vezava za tv komunikator tudi ob prehodu na tk shemo ostaja, medtem ko se vezave za modem ... brišejo

billycl
20.06.2007, 19:30
TV-ja nimam, zato ne bo problema glede vezave za STB.
Kaj bom pogodbo samo dobil nič za podpisat?
Ker na info@siol.net so mi že odgovorili, da sem že na TK shemi v servisnih straneh pa so tudi že novi vnosi: Telefonske storitve - Osnovna, Internetni paket, Osnovna montaža, Internet 1M / 256k

shyama
20.06.2007, 20:32
ja pogodbo dobiš v dveh izvodih,podpišeš in vrneš en izvod , drugi ostane tebi

daj username na PM pa ti preverim