Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Wolfowitzev škandal v Svetovni banki se poglablja


1knap
14.04.2007, 13:59
Washington - Predsedniški kandidat demokratske stranke John Edwards se je v petek pridružil pozivom k odstopu predsednika Svetovne banke Paula Wolfowitza, ki je svoji partnerici iz banke priskrbel povišanje plače.

V četrtek je odstop zahtevalo osebje Svetovne banke, v petek pa se je oglasila tudi Shaha Riza, ki ji je Wolfowitz priskrbel povišanje, in dejala, da hudo trpi na vseh ravneh zaradi zlobnih napadov nanjo.

Njena izjava je vsebovana v dokumentih posebnega odbora, ki preiskuje škandal in ki je objavil tudi nekatere podrobnosti celotne zadeve. Dokumenti kažejo, da je Wolfowitz še pred prihodom v Svetovno banko pisal šefu kadrovske službe in mu naročil, naj za Rizo, s katero sta bila par od leta 2002, priskrbi drugo delovno mesto, obenem pa ji naj poviša plačo in druge ugodnosti, ki jih bo še naprej prejemala od banke. Wolfowitz se je sredi tedna opravičil za to, kar je storil, vendar pa to kritikov ni pomirilo.
Shaha Riza, ki je arabskega porekla, sicer pa ima britanski potni list, pa se pritožuje, da se ji godi krivica, ker je bila prisiljena v premestitev, ki je ni hotela in ki po njenem mnenju ni bila potrebna, saj naj na svojem delovnem mestu njemu ne bi neposredno odgovarjala.

Bela hiša je tudi v petek izrazila vso podporo Wolfowitzu, ki ga je leta 2005 v banko poslal predsednik George Bush. Pred tem je bil namestnik obrambnega ministra ZDA Donalda Rumsfelda in eden glavnih snovalcev vojne proti Iraku.

Bomo videli kaj se nam bo še zlagal...
:veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil: :veryevil:

kartako
18.04.2007, 08:12
Ja najbrž so ga slovenski poslanci izšolali, kako se to dela, pozabili so mu pa povedati, da je najprej treba sprejeti zakone, ki to dovoljujejo- skozi pravice do samoodločanja, in zaposlitve, ki ti po ustavi pripada. Malo je prehitel.

1knap
18.04.2007, 21:38
Visoka šola LDSa je bila nekam na hitro in pomankljivo opravljena bi rekel :)

Wolfi je mal šprical... no vsaj laganj mu gre odlično od rok :)

Landon89
26.04.2007, 10:45
jao..obešate se na njegovo napako, samo ker je američan, za povrhu pa še bushev frend. če bi bil rus al pa kitajc se pa ne bi obremenjevali, kaj?

Dr.Cottle
26.04.2007, 17:54
pa kaj gre to vsem v nos če je pa ne bi nategnu pa bi vseenu plačo povišal pa ne bi noben nč reku

Irina
26.04.2007, 20:58
Bom malo zlobna. Verjetno so najprej brskali in nato špecali tisti, ki niso mogli storiti isto.

1knap
29.04.2007, 22:00
pa kaj gre to vsem v nos če je pa ne bi nategnu pa bi vseenu plačo povišal pa ne bi noben nč reku

Ta blesavi Wolfowitz se je šel superpravičnika pri zagovarjanju napada na Irak.
Po vrh vsega imajo prav Ameriti polna usta preko "podkupljivih" režimov sami pa so (Wolfowitz) enciklopedični podkupovalci.
Nobenga razloga NI, da bi SB Wolfowitzuo plačevala prostitutko, ki je popvrh še totalno nesposobna...
To je bistvo problema!

Rojen v 20. stol.
29.04.2007, 23:08
Človek je američan in po vrhu vsega se njegov priimek konča še na -witz. Obstajalo je 200% možnosti, da mu bo 1knap posvetil vsaj eno temo na siolovem forumu.