Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kabel do STB


Blond
15.04.2007, 21:00
Pozdravljeni !

Kakšnih 14 dni imamo sedaj TRiO paket in en STB priklopljen na TV. Slika pa na vseh programih večkrat dnevno za par sekund zmrzne.
Sem klical na 0801000 in vprašal za nasvet. Nekaj so preverjali in baje je prenos ODLIČEN in z modemom in v centali vse OK.
Lahko pa bi bila težava s kablom. Imamo 15m od Modema do STBja. Mojster na 0801000 je rekel, da za 15m potrebujem nek boljši kabel.
Ker bi resnično rad naredil vse iz moje strani, da bi bila slika vredu bi šel jutri kupit nov kabel. Torej rabim 12-15m kabla.
Kakšen kabel naj kupim, da bo NAJBOLJŠI in bodo lahko vse napake zaradi kabla odpišem.
Mogoče še kje tak kabel kupiti v MB.

Hvala in LP
Blond

kitl
15.04.2007, 21:27
Blond predvidevam, da uporabljaš UTP kabel od modema do STB-ja. Jaz osebno ga imam 40m pa ni nobene panike. Predno kupuješ nov kabel prinesi TV do modema ga tam priklopi in stesteraj pa boš videl, če je kaj bolje potem kupi kabel. Samo mislim, da ni problem kabel.

Blond
15.04.2007, 21:33
Kaj bi pa po tvojem lahko bil problem ?

kitl
15.04.2007, 21:55
Linija. Operaterji se vedno zglasujejo na dolžine kabla. Zato predno karkoli investiraš probaj narediti tako kot sem ti rekel pa boš najbolje videl, če je res problem v kablu.

SloCop
16.04.2007, 08:34
Za priklop STBja veljajo ista pravila kot za vso drugo omrežno opremo. Sam imam en Siol TV priklopljen na blizu 60m kabla stem da sta vmes 2 switcha in vse dela bp

Blond
16.04.2007, 08:45
Na 0801000 mi je govoril o boljšem in slabšem kablu.
Torej kateri kabel je najboljši za daljše povezave? UTP? STP? še mogoče kak drug ?

Blond

SloCop
16.04.2007, 09:15
FTP

Samo za tiste 4Mbps je vseeno :=)

Blond
16.04.2007, 09:24
torej so po kvaliteti ti kabli nekak tak UTP, STP in FTP.

A mogoče kdo ve kje v MB bi se dalo to kupit ? Ali pa imajo to v vseh trgovinah z kabli ali pa v računalniških trgovinah?

SloCop
16.04.2007, 09:27
v računalniških trgovinah je ponavadi stem bolj tako -tako, imajo pa trgovine z elektromaterialom pa kakšen big bang etc...

pa če kupuješ kupi FTP in stvar je rešena, potem potrebuješ še konektorje in klešče za pritrditev le teh

kitl
16.04.2007, 09:29
Blond testiraj tako kot sem napisal pa ne meči zastonj denarja čez okno.

SloCop
16.04.2007, 09:37
se opravičujem ker nisem vsega prebral.. če že imaš kabel ni potrebe po kupovanju novega....
najprej res naredi kot pravi kitl in ce je vse ok potem je morda samo narobe kaj z konektorji... a imas ta ''dolgi'' kabel doma narejen?

janezpesec1
16.04.2007, 17:39
Kabel ti ne bo resil te tezave, to se dogaja tudi ostalim. Saj je na forumu ze nekdo od SiOLa napisal kje je napaka pa se ne spomnim (mislim da je bil Veron).

jegrcek
16.04.2007, 18:21
janezpesec1 se kar strinjam s tabo. Tudi pri nas so se te težave pojavile šele kakšen teden nazaj pred tem pa tega ni bilo.

miro74
16.04.2007, 18:24
Mislim da na 48portnih platah ipbanov.

Veron
16.04.2007, 18:45
Kabel ti ne bo resil te tezave, to se dogaja tudi ostalim. Saj je na forumu ze nekdo od SiOLa napisal kje je napaka pa se ne spomnim (mislim da je bil Veron).
Sicer nisem bral cele teme, ampak če je problem, da se slika ustavi in čez neki časa sama nadaljuje ali pa če prestavitve na drug kanal deluje, je problem 48pornih ipban plošč. Če je kar koli drugega, to ni razlog.
Blond testiraj tako kot sem napisal pa ne meči zastonj denarja čez okno.
Denarja ne moreš metati čez okno, ampak če že, lahko edino skozi okno.

kitl
16.04.2007, 19:46
Veron hvala za tvoj pouk slovenščine, če te bom še kaj potreboval te sigurno kontaktiram :)

mihies
17.04.2007, 08:54
Denarja ne moreš metati čez okno, ampak če že, lahko edino skozi okno.

Kaj pa, če ima okno potleh (ne montirano) ali pa luknjo nad oknom v steni? :veryevil:

Pinketa
17.04.2007, 10:21
Ne tolaži se z dolžino kabla. Kitl ti je dal pravi nasvet.

madmitch
17.04.2007, 13:00
Veron hvala za tvoj pouk slovenščine, če te bom še kaj potreboval te sigurno kontaktiram
Nagradno vprašanje, kje manjkajo vejice?

Jaz imam 15m kabla, kadarkoli kličem na SiOL, vedno, ko me vprašajo o dolžini, rečem, da je tisti, ki je bil priložen. Potem se vedno najde napaka tam, kjer je res in me ne odpravijo s standardnim odgovorom o kablu kot krivcu za napako.

janezpesec1
17.04.2007, 19:36
Sicer nisem bral cele teme, ampak če je problem, da se slika ustavi in čez neki časa sama nadaljuje ali pa če prestavitve na drug kanal deluje, je problem 48pornih ipban plošč. Če je kar koli drugega, to ni razlog.
Kaj pa moramo storiti tisti ki imamo to tezavi, javiti na tehnicno podporo ali to resujete sami od sebe ? Nam se to dogaja za kar nekaj casa na obeh Sagemih.

janezpesec1
18.04.2007, 17:59
Bump - lepo prosim Veron ali storz ce odgovorita, lahko tudi na PM.

Blond
18.04.2007, 19:35
no jaz grem jutr kupit 11m FTP kabla. za teh 15eur pa res ne bom hin.
potem pa bomo vidli kaj bo.

Bom vsaj vedel, da je pri meni vse poštimano in da naj iščejo napake pri sebi.

jema
20.04.2007, 13:17
Blond,

jaz imam natančno 15 FTP kabla in deluje OK - mislim kabel, SIOL pa kakor kdaj, a zadnje čase hvala bogu ni večjih problemov.

Ker si spraševal, kje v MB kupit - nasproti Narodnega doma je trgovina, kjer ti ga vrežejo točno, kolikor ga rabiš, potem ti montirajo še konektorje.

M