Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : olje kipi


Arabella
27.04.2007, 09:15
Zakaj se olje pri cvrenju peni in začne kipeti? Ima kdo kak nasvet kako to preprečiti? Bi ga bila fuuuuuuul vesela.

pinky
27.04.2007, 09:16
če je to pri krofih - dodaš rum

ne vem kako in zakaj je to kemijsko - ampak baje alkohol preprečuje penjenje

nattka
27.04.2007, 14:24
visoka temperatura in pregretost je vzrok ...

na žalost se ne da pomagati ... obstajajo sicer olja za cvrtje, ki zdržijo višje tempreature, a pri cvretju večjih količin niso preveč od koristi ...
sama si pomagam tako, da olje, ko se začne zelo peniti, enostavno zamenjam, ker obilno penjenje pomeni tudi, da je maščoba že preveč pregreta in spremeni okus jedem ... sploh kakim sladkim prigrizkom ...

Arabella
04.05.2007, 08:42
Kaj pa vem, če je res...namreč včasih se začne peniti že pri prvi porciji (npr. pri pohanju), saj ne moreš za vsako menjat olja. Vseeno hvala za odgovor.

Arabella
04.05.2007, 08:43
če je to pri krofih - dodaš rum

ne vem kako in zakaj je to kemijsko - ampak baje alkohol preprečuje penjenje

Ne, pri krofih se mi pa še ni nikoli penilo.

mrjerry
04.05.2007, 11:58
Nekateri pravijo, da das v vrelo olje koscek kruha. Se nisem poskusil...

Se popravljam... Kruh je proti spricanju in ne proti kipenju.

lana
04.05.2007, 12:11
zaradi moke in drobtin in tešk boš kaj nardila...

Arabella
10.05.2007, 17:01
:( škoda