Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kako z internetno povezavo v hribih?


swizc
01.05.2007, 21:38
Skratka mam frenda oz. prjatla kt zivi izven mesta Kranj, zivi v "hribih", tko da do njega najvec kar lahko potegnejo je ISDN in to je to. Probaval so tud ADSL potegnt samo baje ne pride do njegove hise dost mocn signal tko da tud nevem kako dobr internet ni ql gor ker je tolk izgube na signalu. Seprav ADSL-a nemore met, lahko ma samo ISDN. Iz mesta Kranj je oddaljen 15km cestne relacije, sicer pa cca. 7km zracne. Scena je tud v tem da iz svoje hise ne dobi pogleda na Smarjetno goro, dobi samo na Krvavec, pa se to zelo malo. Zdej me pa zanima je kksna moznost da on do doma dobi internet z neomejenim dostopom.
V naselju so njegova hisa in pa se ene par bajt, poleg tega tud kmecki turizem itd. V hisi pri tem frendu pa so 3-je clani ki rabjo net.
Zdej ce ma kdo kksn predlog kako z netom pri njih gor, pa ne mi rect da bojo enkrat tud tja gor potegnl net, on. caka to ze celo zivljenje pa nic od tega. Tko da z enim drugim frendom sva ze mal gledala kaj bi se dal narest, sam do prov velik informacij nisva prsla. Neki sm slisu da se da pri Simobil podjetju dobit telefon in pa narocnino ki znasa 5000sit na mesec, v katero zajema NEOMEJEN prenos podatkov iz spleta, zdej ce bi se dal kej z mobitelom spedenat in pa z Bluetooth vmesnikom, ce ne drugega da bi imel mobitel funkcijo kot modem, ker Simobil pa Mobitel signal sta pa pri njih dobra. Kaksne ideje?:blush:

Jelengar
01.05.2007, 23:34
Ja koliko pa je zracne linije do najblizjega soseda, ki ima internet? Kaksen wireless bi morda bil resitev. ;)

en-X
02.05.2007, 10:26
V hribih bo kriza-se v dolini je :(
SiMobil ponuja 500Mb za 5kSit(dobrih 20 evrov) mesecno,podrobnosti poglej na njihovi www ,pa upaj na EDGE signal,drugace bo hitrost precej podobna ISDN.

V Cerkljanskemu hribovju sem videl zanimivo resitev-150 cm parabolo na hlevu :) obrnjeno v dolino(glede na polozaj vsaj 8 km link) in vse to na Wlan router,ki omogoca povezavo ostalim sosedom :)
Seveda je link narejen z malce boljso opremo ,a ce je potencialnih klientov vec se investicija hitro povrne ;)

swizc
02.05.2007, 14:24
Interneta v vasi sploh ni v nobeni drugi vasi, samo pri temu frendu doma, pa se tam samo ISDN. Najblizja vas kjer majo ADSL je cca. 5km cestne relacije stran. V vasi majo sicer tudi tocko kjer se vidi celo mesto, samo ta tocka je 500m dalec, zracne razdalje, ta tocka je pa na strehi cerkve. Neki mi je frend ze govoru da bi se zmenil v vasi da bi nekako brezzicen signal nekje iz mesta gor potegnl, pa da bi si pol net razdelil, sam iz tega ni se nic.

Jelengar
02.05.2007, 14:36
Po moje bi bila to najboljsa resitev. :dontknow:

MODRI_ZOB
02.05.2007, 20:37
Živjo....
Mogoče ti bo pomagal ale link.... http://uha.makina.org/
P.s. preglej forum Wlan-sat.com... ;)

Aldebaran
02.05.2007, 20:56
OK 15 km iz Kranja je veliko hribov... ali lahko zaupaš za katero vas se gre??? ozirom akateri hribi so v igri???
hvala.

swizc
03.05.2007, 10:12
Ok, dons sm se spravu mal stvari poslikat, tko da vm bo vsaj malo bolj jasno. Res da nimam nevem kako dobrega digitalca da bi se dobro videlo, pa se vreme ni enkratno, samo slike so pa uspele (nekako).

http://shrani.si/thumbs/oddaleczk1p.jpg (http://shrani.si/?oddaleczk1p.jpg)
Normalna slika..

http://shrani.si/thumbs/povecavazk1q.jpg (http://shrani.si/?povecavazk1q.jpg)
Povecava (kolikor sem le uspel).

Skratka vas je se naprej od Javornika pod Sv. Jostom, jaz pa se nahajam na Orehku v okolici Kranja, natancneje poleg Strazisca ali pa ce gledamo Labor.

Macaly
04.05.2007, 20:19
Glede na lokacijo ... malo se pozanimaj pri Perftechu, oni imajo wlan oddajnik na Šmarjetni gori in pokrivajo kar precejšnje področje Kranja - sicer bolj za podjetja ampak poiskusiti ni greh. :2thumbs:

swizc
05.05.2007, 16:35
Smo se ze zanimali za perftech, drugace ma ta internet prjatu ki zivi na Planini pri Kranju, deluje vredu, sam mal ga z***e ko je slb vreme. Sicer pa sm napisu naslednje med drugim tud: "Scena je tud v tem da iz svoje hise ne dobi pogleda na Smarjetno goro, dobi samo na Krvavec, pa se to zelo malo."

Sepravi pogleda na Smarjetno nima...

prelude
22.05.2007, 20:10
Kmalu bo baje varijanta pri lastovki.Dej majo že brezžično tv (kabelsko)
Dej sem slišu da bodo kmalu ponudl tudi internet,pogoj direktno se mora videt stolp od recimo krvavca.

wishmaster
23.05.2007, 08:37
... drugi Amis AIR

RudiB
30.05.2007, 12:41
Jaz sem imel tudi brezžično včasih. Opis opreme je tule http://www.smartno.si/arhiv/razno/internet.htm (http://www.smartno.si/arhiv/razno/internet.htm). Pomembno pa je, da je med obema antenama vidna razdalja, gre pa tja do 12 km.

faca5
08.06.2007, 17:44
WiMax?