Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : kupovanje GPS


japke
05.05.2007, 18:51
pozdravljeni!

kupujem GPS in me zanima če je Garmin edini, ki ima slovenske karte.

in kakšna je sploh razlika med garminovimi modeli (300, 310, 250, 350...),.. na izven izgledajo vsi enako... cena pa ne :)


kaj pa TomTom?

lp

sss
06.05.2007, 06:17
http://www.garmin.si/compare.php?cat_id1=-1

rock
06.05.2007, 07:50
Če se ti ne da ubadat z dalnčnikom in dodatki je Garmin gotovo najboljša izbira.

Sam sem pred meseci tudi cincov kaj bi vzel. Nazadnje je zaradi velikosti in berljivosti zaslona, podpore BT in prednaloženih CN 9.0 zmagal Nuvi 660. Res je mal dražji a mi ni žal. Adriarute (pride okol 100€) je trenutno najboljša karta za Slo, čeprav ji še precej manjka do popolnosti. Se pa po forumih že nekaj časa šušlja, da bo SLO zelo kmalu v celoti pokrita s hišnimi številkami (datumi, ki so krožili so sicer že mimo a tudi prejšnji update je zmujal za kak mesec glede na napovedi). Ko bo to gor bo pa že vsesplošno vsakodnevno uporaben. So pa rangi cest oz. ulic še precej nedodelani, tako, da rad zapelje naokoli ali kar prek kakšne poljske poti, čeprav imaš makadam blokiran... Po mestih rad pelje po prednostnih ulicah naokoli, manjka kakšna enosmerna itd. V celoti gledano pa če naprave ne rabiš le za SLO enkrat na mesec je nakup smiselen.
Za ciljno iskanje, če si prej pravilno določiš cilj (recimo s pomočjo TIS karte, če na lokiciji še ni vnešenih HŠ) pa je zelo natančen. Rabim ga tudi za prostoročno telefonijo, ker ima velik ekran in se da prek njega enostavno klicat v primerjavi z avtoinštalacijo.

Imaš pa recimo na Mobisuxu precej branja na to temo.

Jelengar
06.05.2007, 09:01
Se bojim, da je Garmin trenutno edini, ki pokriva Slovenijo.
Tom Tom sicer ima karte za vzhodno Evropo, ampak dvomim, da pokriva Slovenijo. Morda samo Ljubljano in Maribor. Jaz imam Medion GPS, ki jih distribuira Hofer / Aldi. Poleg GPS-a ima vgrajen tudi TMC (Traffic Message Channel) (http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel). To je v bistvu UKV sprejemnik, ki skenira radijske postaje, ki oddajajo prometne informacije. Stvar je izredno uporabna, saj te obvesca o zastojih v prometu, zaprtih cestah, policijskih kontrolah, predlaga obvoze in podobno. Nazalost TMC (http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_Message_Channel) pri nas se ne deluje. Ne vem kaj caka Slovenija? Na zalost pa moj GPS pokriva edino Ljubljano in Maribor do nivoja hisnih stevilk. Ostalo je tema. No ampak saj enkrat menda bo tudi to.Takrat bos pa lahko kupil GPS kar v Hofru. Tudi Lidl ima svojo verzijo GPS-a, ki ga ponuja obcasno. Trenutna cena Medion navigatorja s TMC jem in celotno Evropo je okoli € 275.
Je pa GPS fenomenalno uporabna stvar. Se zlasti v tujini, kjer te pripelje od hisne stevilke do naslednje hisne stevilke. :2thumbs:

manc
06.05.2007, 14:55
Po mojem je GPS cool, če pizze razvažaš........

japke
08.05.2007, 22:08
kaj pa glede kart?

ima nuvi 250 identično adriaroute karto kot nuvi 310 oz. 350?

Jelengar
08.05.2007, 22:50
Kolikor sem jaz videl (pred nekaj dnevi) ponudbo Garminov v Big Bangu v Ljubljani, je v teh Garminih samo evropska karta. Adria route je samo kot dodatna ponudba proti doplačilu. Ampak ne drži me za jezik, če res ni tako. Še najbolje je, da se sam pozanimaš v Big Bangu v Ljubljani. Jaz sem tam naletel končno na enega kompetentnega prodajalca, ki je obvladal tematiko. ;)

mrjerry
10.05.2007, 08:44
Jaz sem tudi dobil obcutek, da je Adria Route za doplacat (cca. 110 eurov). Upam, da imas potem vsaj dostop do updateov, sicer je zadeva hudo neugodna.

rock, hvala za opis. Tudi sam gruntam o nakupu 660.

Jelengar
10.05.2007, 13:09
Adria Route je samo opcija. Meni se to zdi blago receno cudno. V tujini je normalno, da je lokalna karta v normalni ponudbi, evropska pa je opcija.