Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : pomoc pri dostopu do sirokopasovnega prikljucka


guc
07.05.2007, 16:17
zdravo
imam naslednji problem...
v preteklosti sem imel z sosedom dvojcka, ki se je pritozil, da mu jaz z klicnim internetom blokiram telefon in zato so mu telekomovci neki namontiral gor... men so s tem razpolovil hitrost linije.... tip je sedaj telefon odjavil... moja linija je pa se vedno v ****u, taka kot je bila (izpolnjuje pa ravno EU standarde to je mnda 28800 kbps)...preden se je tip pritozil je bila okoli 44400 kbps...
danes ko hocem narocit adsl pa me hocejo prepricati da nimam tehnicnih zmogljivosti za priklop na sirokopasovno povezavo... men se to zdi cudno sploh glede nato ,da imajo cisto vsi sosedi okoli mene moznost dostopa do adsl... samo moja stevilka nima kao tehnicnih zmogljivosti (preveril sem prek spletnih obrazcev)...
kaj naj naredim oziroma kje se naj pritozim da mi bodo porihtal linijo?

hvala

Ipod
07.05.2007, 18:15
Najbrž si na PCMju, kar pomeni, da je ena parica uporabljena za več tel priključkov...
Na pcm se adsla neda omogočt.... Povprašaj kako je z emxom na tvoji lokaciji.

guc
08.05.2007, 10:35
aha to da sm na PCM verjetno so mi ze eni rekli... a mi lohk razlozis ali pa posljes link v cem je fora PCM in EMXA da se mi bo vsaj priblizno sanjalo o cem se gre, ker z telefonskimi omrezji nisem ravno seznanjen...

T-a-d-e-j
08.05.2007, 11:38
PCM (in EMX) po domače delujeta tako, da parico razdelita med več uporabnikov. Za širokopasovni internet potrebuješ svojo parico od centrale.

guc
08.05.2007, 12:13
torej ce imam pcm ali/in emx a lahko zahtevam, da mi ga umaknejo in mi dodeljo svojo parico? ce se ne motim (nekje sem v zakonu to prebral) da pcm ni dovoljeno vgrajevati razen v izjemnih primerih? aja pa ali lahko grem npr. do soseda ki ima svojo parico in jo zamenjam z svojo, njega pol torej dajo na pcm men pa dodelijo njegovo ? a bo telekom spet kompliciral?

Veron
08.05.2007, 12:40
jah zahtevat, da ti lastno parico napeljejo ne moreš. To ni nikjer po zakonu določeno. Če je slučajno kakšna frej (to ni mišleno, da bi ti od soseda uzeu) ti jo lahko dajo.

guc
08.05.2007, 13:00
zakaj ne ce mi jo sosed prostovoljno odstopi?

Ipod
08.05.2007, 13:17
Če je sosed tudi vezan na PCM ti to nebo kaj dost pomagalo. Problme Pcmja je v tem, da eno parico uporablja recmo 5 naročnikov in le prvi od teh ima možnost adsla. Emx pa omogoča broadband tudi na pcmju. Sicer hitrosti
niso neki visoke pa vseeno. Za emx se lahko pozanimaš na 080-1000. Zahtevat pa žal ne moreš nič, ker je predpisana hitrost, ki jo mora zagotavlat Telekom 14.400 bps.

guc
08.05.2007, 13:25
a ni po opecu 28880 ? kako pa najdem kateri je prvi v PCM (bom pac sel do njega) ? thx za odg

Ipod
08.05.2007, 13:59
Ta bo težka, ti pa znajo morda na montaži telekoma to povedat.... Vsekakor se ti bilj splača emx, če druvga ni mogoče flatrate je vseen flatrate...

Senitel
08.05.2007, 15:13
NOBEN na PCM-u ne more imet ADSL-ja! PCM združi 4-5 logičnih linij v eno fizično linijo, zakaj bi bil prvi sedaj tolk poseben, da bi lahko imel ADSL?
EMX zamenja tisti PCM, kar pomeni, da mora Telekom tudi ostalim revežem, ki so priklopljeni gor zamenjat komplet terminalsko opremo (pri EMX gre v bistvu tudi običajen telefon preko DSL-ja). EMX "rešuje" problem tam kjer je teh PCM-ov več in več interesentov za broadband.
Slovenska zakonodaja je bila lani "nadgrajena" iz 14400 na 28800, predlog APEC-a je seveda bil 56K vendar to ni šlo čez. Le zakaj ne (potem bi blo treba kakšno linijo novo potegnit)...
Kako so ti všeč tvoje možnosti? :dontknow:

guc
08.05.2007, 15:45
torej edina sansa da ima en od sosedov svojo parico ki mi jo odstopi...