Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : komunikator in IP telefon


bkolbic
08.05.2007, 21:16
Lep pozdrav, rad bi vam povedal, da IP telefon deluje s komunikatorjevo številko! Navkljub temu, da so na siolu trdili da ne bo šlo.
Zadeva je sledeča:
Moj stric, je hotel zastonj telefon-brez naročnine in čim cenejši klici.Ko se je pojavil siol komunikator, sem mu kot siolov naročnik to omogočil, registriral sem komunikator in mu namestil softphone na računalnik. Ker mu je zadeva bila všeč je takoj rekel telekomu adijo in odjavil svoj telef. priključek.Intrnetno povezavo si zagotavlja preko kabelske televizije. Ker pa je uporaba računalnika kot telefona malce nerodna, sem mu predlagal nakup Siemens Gigaset C450 IP. Idealna rešitev! Ko sem telefonu vpisoval proxy,in ostale zadeve, me je zaskrbelo, da ne bo delalo, zato pokličem siol in opišem težave, prijazni gospod mi pove(po posvetu s tehniki, da ne bo šlo, ker ponudnik interneta pri stricu ni siol-bla,bla
Pa vseeno dela-odkril sem napako, bila je čista površnost-moja!
Pomojem, če bi sedaj ta telefon nesu u ameriko in ga tam priklopu na net, bi še zmeraj delal!

schnapsi
11.05.2007, 22:49
Seveda, tako ga uporabljam jaz!

madmitch
11.05.2007, 22:53
Seveda, tako ga uporabljam jaz!

In tako deluje že od samega začetka.

dualband
12.05.2007, 22:08
Obstaja kakšen cenejši telefon ki bi podpiral komunikatorjevo številko od tega Simensa?

madmitch
13.05.2007, 00:13
Obstaja kakšen cenejši telefon ki bi podpiral komunikatorjevo številko od tega Simensa?

Vsak pravi IP telefon, ki podpira SIP protokol. Ne nasedaj na razne USB Skype telefone, ti niso pravi.

schnapsi
14.05.2007, 00:00
Seveda se ti ni treba omejiti samo na IP telefone: če že pri roki kak navadni analogni telefon (torej ne ISDN), potem potrebuješ samo Analogni Telefonski Adapter (ATA), na katerega priključiš navaden telefon. Obstaja jih kar nekaj. V Teletrgovini lahko kupiš draytekov model, sam zelo priporočam Grandstream http://www.grandstream.com/ata.html (ki ga prodajajo nekatera druga podjetja), madmitch pa bo zagotovo predlagal AVM FritzBox http://www.avm.de/de/Produkte/Technologie_VoIP/index.html Fritzbox je čudovit produkt, ker edini podpira priklop ISDN telefonov, njegova največja pomakljivost pa je, da ne podpira kodeka G729, ki je na žalost prepotreben za Siolovo konfiguracijo (druga možnost je G711, ampak ta zahteva 80kbps pasovne šririne).

madmitch
14.05.2007, 06:24
Seveda bom predlagal FRITZa. Tudi G729 se da z malo telovadbe uporabljati, poleg tega lahko istočasno uporabljaš Komunikatorja, SiOL telefonijo in klasično ISDN/PSTN telefonijo na enem telefonu.

Deflektor
08.06.2007, 16:14
A mi lahko kdo prosim sporoči kaj je potrebno vpisati v draytekov vigor ata vmesnik da se bo zadeva povezala, se mučim že cel dan pa nič od tega

madmitch
08.06.2007, 16:45
Username: SK številka brez 0
Password: SK pasword


Registrar : voip.siol.net
Proxy-Server: voip.siol.net
STUN-Server: stun.siol.net

Deflektor
08.06.2007, 17:11
tako je nastavljeno, moti me predvsem tisto pri Static IP provided by ISP ko mam IP od routera not vpisan.
Skušal sem že preko telneta iz drayteka pingati več strani pa sem dobil na vseh timeout

Deflektor
08.06.2007, 20:11
No, takoj za tem se je uspel za nekaj trenutkov povezati, nato pa sem ga izklopil iz elektrike in ponovno vklopil pa zopet ne dela.Kot da ne najde interneta

Lipa
04.01.2008, 11:29
Prosil bi za pomoč pri nastavitvah za telefon IP-S400 http://www.iskratel.com/internet/IskratelGroup/Iskrateling/ProductsSolutions/Products/TerminalEquipment/IPTelefonskiAparati/IPS400.htm
na SK številko.

Sem že uredil, vse dela kot urica, VoIPBuster in dve SK številki.

schnapsi
05.01.2008, 10:22
To je pa lepa rec. Kje pa se ga kupi in koliko stane? Skoda, da ne podpira iLBC ali Speex kodeka. ;=)

Lipa
06.01.2008, 23:33
Kolega mi ga je dal na testiranje, malo se igram z njim in ni nevem kako kompliciran za nastavitve ko enkrat prokužiš. Seveda nisem dobil zraven navodil, tako, da sem moral kar na pamet nastavljat.