Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Vprašanje HDMI


Grega__
10.05.2007, 11:03
Moj Sagem vmesnik imam na LCD TV priklopljen preko HDMI izhoda in mi sliko zoža na 4:3, kjer imam potem črne robove na levi in desni strani in ne morem nastaviti drugače oz. mi ne pusti. Če imam priključeno preko SCART pa lahko delam kar hočem. Isto je pri navadnem in Plus vmesniku.

Lucas22
10.05.2007, 15:22
Probaj na sagemovem daljincu tiščat tipko TV, na ekranu se pojavi meni za izbiranje formata slike.
To pri meni deluje na nekaterih kanalih, ki omogočajo izbiro formata. Vendar le, če imam priključeno preko komponentnega izhoda.

Prav tako, če tiščiš tipko "mute" se pojavi meni za izbiro stereo ali AC3 zvoka. Kljub temu, da imam vse priključeno kot mora bit, izbran AC3 pri meni prostorski zvok ne dela. Ima kdo drug boljše izkušnje?

T-a-d-e-j
10.05.2007, 19:48
Kolikor vem Siol ne prenaša večkanalnega zvoka preko Siol TV, samo stereo.

Lipa
06.06.2007, 23:06
Ali na STB Sagem dela komponentni izhod YPbPr, kajti preko HDMI-ja ne dela teletext, ker je analogen? Preko Scart-a je pa slika verjetno malo slabša. Malo povejte, kako imate STB prikljopljen na HD TV

fazan
07.06.2007, 05:35
Preko scarta je kvečjemu menda boljša slabša ne bi smela biti.

Gorkichev
17.06.2007, 14:21
Moj Sagem vmesnik imam na LCD TV priklopljen preko HDMI izhoda in mi sliko zoža na 4:3, kjer imam potem črne robove na levi in desni strani in ne morem nastaviti drugače oz. mi ne pusti. Če imam priključeno preko SCART pa lahko delam kar hočem. Isto je pri navadnem in Plus vmesniku.

Ćudno da se ne da nastavit drugače slike. imam sagem priklopjen s HDkablom na plazmo pa ni nobenih problemov - format slike nastavljaš z dalincom od TV.

JE pa res da ne dela teletex? ali s skart kablom vam dela teletex?

Gorkichev
17.06.2007, 14:23
Preko scarta je kvečjemu menda boljša slabša ne bi smela biti.

preverjeno na plazmi 42˝ - slika s HD kablom je bolša kot s SCARTom ;)

janezpesec1
18.06.2007, 17:45
Ćudno da se ne da nastavit drugače slike. imam sagem priklopjen s HDkablom na plazmo pa ni nobenih problemov - format slike nastavljaš z dalincom od TV.

JE pa res da ne dela teletex? ali s skart kablom vam dela teletex?
To da teletext ne dela preko HDMI je normalno ker je teletext analogni standard (prenasa se v vertical blank intervalu).

uporabnik2
19.06.2007, 18:25
To da teletext ne dela preko HDMI je normalno ker je teletext analogni standard (prenasa se v vertical blank intervalu).


Ni normalno, ker bi lahko imel STB svoj teletext browser. V tem primeru tudi ni težav z izgubljenimi črkami.

lopavli
20.06.2007, 06:05
Jaz bi imel še eno vprašanje. Pri SCART kablu na moj LCD, mi televizija lepo sama preklopi na komunikator (na AV), pri HDMI kablu pa ne. Ali je to normalno? Če to sedaj ne dela, ali bo kdaj delalo?
Hvala.

janezpesec1
20.06.2007, 17:20
Ni normalno, ker bi lahko imel STB svoj teletext browser. V tem primeru tudi ni težav z izgubljenimi črkami.

S tem se seveda lahko strinjam, bilo bi lepo ce bi to omogocili vendar rahlo dvomim v to. Za klasicni teletext preko dekoderja v TV sprejemniku pa moja trditev vsekakor drzi.

Lipa
22.06.2007, 22:08
Preko scarta je kvečjemu menda boljša slabša ne bi smela biti.

Če verjameš - to ne drži. Takole gre po kvaliteti: 1. HDMI, 2. YPbPr, 3. Scart (najslabši vendar ima teletext).
Kar se pa tiče preklapljanja med formati je pa problem TV-ja. Meni Philips 37 PFL 7332 prekljaplja. Vendar ga pustim, da prekljaplja avtomatsko, saj tako je vedno najbolj optimalna slika. Če se naprimer pojavijo podnapisi na črnem robu takoj stisne sliko, tako da nikoli nič ne manjka.

janezpesec1
09.07.2007, 18:45
Pri meni se LCD obnasa povsem enako kot je napisal Grega__, zanimivo pa je da na nekaterih kanalih TV lepo razpozna 16:9 in sam preklopi (3sat - verjetno se ga ne reenkodira).

bassoon
17.07.2007, 12:50
Pri menu je ista težava. Uporabljam TV LCD Haan 36'' Slika fantastična le pri HDMI stisnjena oz TV meni ne ponuja drugega kot 16:9 ali 4:3 (drugače je paleta zelo bogata)

janezpesec1
17.07.2007, 17:45
Drugace je se moznost ki je bila omenjena na forumu, deluje samo pri priklopu preko HDMI. Drzis gumb TV nekaj sekund in na ekranu se pojavi gumb/napis (ne vem na pamet) in potem s pritiski na ta isti gumb dolocis velikost slike ki jo posilja Sagem (na izbiro so 3 moznosti).

stric Andrej
22.01.2008, 11:37
Pozdravljeni,
da ne odpiram nove teme, se bom kar tule pozanimal kako naj odpravim težave.
PC, ATI2400XT preko DVI->HDMI adapterja priklopljen lcd LG 42LC51.

Na TV ne dobim slike ne glede na to kaj nastavljam na računalniku.
PC prepozna TV saj napiše LG v control centru, vendar TV ne prikaže nobene slike. Poskušal z različnimi resolucijami in z vsem kar se da nastavit v CC. Računalnik nastavi dva zaslona in se obnaša kot da na drugem vse deluje.

[:(]

Torej kaj počnem narobe??

hvala za konstruktivne odgovore

rock
22.01.2008, 11:47
Priklopi le TV in na njem nastavi HDMI vhod. Zaženi računalnik. Pokazat se mora zagonska slika PC (iskanje diskov....). Če to dela je problem z nastavitvijo gonilnika in je "železnina" v osnovi OK.
Žal pa ATI konfiguriranja ne poznam.

stric Andrej
22.01.2008, 13:39
nič od tega, ekran teveja sploh ne trzne :(

rock
22.01.2008, 14:46
Moral bi se postavit na 480p in pokazat kar ima pač BIOS za pokazat.
Kaj več pa ne vem ker ATI posebnosti ne poznam.

janezpesec1
22.01.2008, 17:09
stric Andrej: Ce ima TV VGA vhod poskusi se s tem, meni je delovalo odlicno, kvaliteta slike je vrhunska proti kaksnim svhs zmazkom.

Terminator70
22.01.2008, 20:11
Ali na STB Sagem dela komponentni izhod YPbPr, kajti preko HDMI-ja ne dela teletext, ker je analogen? Preko Scart-a je pa slika verjetno malo slabša. Malo povejte, kako imate STB prikljopljen na HD TV

Sagem STB imam priklopljen na Panasonic plasmo preko Hdmi kabla.Slika malenkostno boljša kot prek scarta.
(Ni motečih črt) Predvaja se s 576i.Cenovni razred kabla hdmi 50€ 1,5m.
Iz STBja imam scart povezan z dvd rekorderjem

Teletexta pa tko ne uporabljam več od kar je internet pri hiši in EPG.
Mogoče je uporaben pri programih, ki upor. podnapise v obliki teletexta.

mark2
22.01.2008, 23:33
Uporabljam oba scart in hdmi. Mam pa palzmo 37" , pa se mi zdi, da je včasih slika boljša preko scarta. Zelo različno, odvisno od programa... Bi bilo pa logično, da naj bi bila preko hdmi boljša. No, po pravici povedano, zaenkrat je še na obeh precej slaba slika;).

stric Andrej
23.01.2008, 18:03
stric Andrej: Ce ima TV VGA vhod poskusi se s tem, meni je delovalo odlicno, kvaliteta slike je vrhunska proti kaksnim svhs zmazkom.

Najlepša hvala za nasvet, povezal sem ju preko RGB DVI kabla in sedaj mi dela QL.

Se oddolžim ob priložnosti. :2thumbs:

fazan
23.01.2008, 22:06
Uporabljam oba scart in hdmi. Mam pa palzmo 37" , pa se mi zdi, da je včasih slika boljša preko scarta. Zelo različno, odvisno od programa... Bi bilo pa logično, da naj bi bila preko hdmi boljša. No, po pravici povedano, zaenkrat je še na obeh precej slaba slika;).

To je čisto različno od tv do tv je pa nekaj res da je odvisno od kanala do kanala,ki ga predvaja siol.Drži pa da je plazma bolj učinkovita kot lcd vendar za plazmo se ne bi odločil ker papapa kar dosti elektrike.Je pa tudi hdmi signal boljši od scarta pa če gledaš na starem vmesniku ali na siol tv+ je tudi razlika ov kvliteti slike.

efreet
30.01.2008, 16:34
Sagem STB imam priklopljen na Panasonic plasmo preko Hdmi kabla
Imam Panasonic PZ70E in Sagem STB preko HDMI (preko SCART - isti problem). Če je telivizor izklopljen, potem lahko z daljincem normalno delam - Sagem reagira takoj, zazna ukaze. Če pa vklopim TV, da Sagem zazna pritisk tipke, jo je treba 2*krat hitro pritisniti - toraj double click da zazna ulsz. Ali kdo ve kaj je narobe? Kako lahko vpliva vklopljen TV na daljinec? Ali pa na UTP kabel do modema? Ali na sam Sagem?

sašot
30.01.2008, 17:08
Za test premakni STB od plazme cca 0.5 m ter poizkusi kako dela daljinec.Javi ali je kaj bolje.

efreet
30.01.2008, 17:37
Za test premakni STB od plazme cca 0.5 m ter poizkusi kako dela daljinec.Javi ali je kaj bolje.
Sedaj je 2 m dalec od plazme - problem je ostal - dalje ne morem, ker je HDNI kabel 2.5 m.
Na 080-1000, ko je slisal besedo "plazma", je povedal "Ze vem, kaj je problem. Daj izolir-trak cez rdeco oz. zeleno lucko na Sagemu. Baje obstaje konflikt Sagema s plazmo". Nalepil sem cez celo 2 nivoja traka - problem je ostal. Sedaj dvomim, ce je sploh dojel, kaksen problem imam :-(
Drugic poklicati se me ne da, ker lahko tudi pol ure poslusas "Pocakajte na prostega operaterja"...

Dunja
30.01.2008, 17:49
efreet. dejansko ta zadeva z izolirtrakom pomaga (preverjeno). poskusi še izklopiti na tv-ju varčevanje z energijo.

efreet
30.01.2008, 18:02
efreet. dejansko ta zadeva z izolirtrakom pomaga (preverjeno). poskusi še izklopiti na tv-ju varčevanje z energijo.
Preverjeno? In kateri tocno problem se resuje s trakom? A je vazno, da je rumeni? A mogoce dam se parkrat? Varcevanja po mojem nimam vklopljenega - bom preveril...

Dunja
30.01.2008, 18:17
tkole sm jst mela zadevo včeri: oseba je kupla plazmo in naročila sioltv. ko so prklopl sagema zadeva ni delala-ni se dal upravlat naprave.smo ga dal stran od plazme in ni blo nč. če je pa komunikator za par stopinj obrnu...da je recimo ekranček gledu v steno je pa zadeva delala.pa z aminotom je blo tud vse ql. smo izklopli varčevanje energije na plazmi in za sekundo je blo bolš pol pa spet nč. pol so mi pa svetoval nj mu rečm da priklopi čez lučko košček izolir traku.kakšna točno je dal ne vem sam vem da je bla oseba zelo navdušena ker je začelo delat :)

efreet
31.01.2008, 15:43
če je pa komunikator za par stopinj obrnu...da je recimo ekranček gledu v steno je pa zadeva delala.
Dunja - hvala za idejo! Izolirtrak nič ni pomagal - mogoče je odvisno od vrste traka ali pa od TVja. Pomagala pa je obrnitev Sagema proti steni!!! Pa dela samo, če je tik pred steno. Če je že nekaj cm od stene, potem spet ne deluje prav. Sedaj je nekje 1 cm. od stene in stvar deluje! Zginili so tudi motnje, ko so se pojavljali na sliki prej. Torej - stvar deluje, samo še poiščem kakšen drug izolirtrak da komunikator postavim kamor želim!

Dunja
31.01.2008, 17:49
enkratno, pa poročaj kako ti uspe z drugim izolir trakom... jao ta tehnologija, kam nas pelje!! :)