Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SiOL TV in opozorilo na tv-ju


m.i.h.a
11.05.2007, 21:47
Danes sem dobil opremo za siol tv (komunikator) in po priklopu (po priloženih navodilih) mi stvar ne deluje, oziroma je delovala do neke mere le na začetku.
Ko sem povezal modem, komunikator in tv mi je ob vklopu komunikatorja pokazalo tisti dve polji za vpis 4-mestne kode, ko kodo vnesem in stisnem OK se mi pokaže osnovni meni (tv programi, novice, sportal,...) vendar ko sem izbral TV programi se mi pokaže opozorilo da storitev trenutno še ni na voljo in naj pritisnem tipko menu,.....no in tukaj se pa stvari zakomplicirajo, ker po stsku tipke menu se mi pokaže drugo opozorilo, da storitev zopet ni na voljo in da bom avtomatsko preusmerjen...nekam...

- modem in stb sta bila že resetirana (večkrat)
- zamenjal sem kable
- stb je vklopljen v ETH2, net pa v ETH1
- lučka adsl na modemu sveti, stb kaže uro in pri ugasnjenem sveti rdeča lučka pri vklopljenem pa rumena
- klical na teh. pomoč in po parih resetiranjih dobil odgovor, da bo po vsej verjetnosti kriv stb

...in ker je vikend in stb-ja ne morem nesti na servis, me zanima, če ima kdo še kakšno idejo zakaj mi zadeva ne deluje. Ker sedaj vsakič, ko vklopim stb se mi ta prestavi na kanal "1" in pokaže opozorilo da storitev ni na voljo, do menijev pa ne pridem.

PS: poleg opreme sem dobil list z mojimi registracijskimi podatki in telekomovec me je opomnil, da se moram ponovno registrirat, zato se odpravim na http://register.siol.net/adsl/, vpišem reg kodo in reg. šifro in dobim obvestilo: "Registracijska vstopna koda s katero želite vstopiti je bila že uporabljena.".....je to problem, da zadeva ne deluje?

V glavnem....nč mi več ni jasno.:dontknow:

m.i.h.a
12.05.2007, 13:12
ok nevermind......problem je na siolu, nekaj naj ne bi bilo prav skonfigurirano in bo problem rešen najkasneje v ponedeljek.....upam

alex1
13.05.2007, 01:11
Tudi sam sem danes montiral TRIO. In prav tako ugotovil, da se je STB - Sagem ustavljal oz. slika ni stekla. Na koncu sem ugotovil, da FTP kabel ne zaskoči v ležišče STB - ja in počasi sleze ven, posebno ob morebitnem premikanju in se s tem prekine povezava z modemom.