Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Resetiranje povezave


Death Paladin
13.05.2007, 08:37
Zdravo,

bi mogoce kdo vedel, zakaj se mi povezava resetne vsakih par ur (nima zveze z dinamicnim IPjem, ker je vsake par ur). Na tehnicni pomoci pravijo, da njim kaze da je seja bila ves cas vzpostavljena, zato bom bolj detajlno opisal napako. Povezava z internetom obstoji za cca 60 sekund, nato promet normalno zacne tect naprej. Povezavo mi vzpostavlja Sagem v router nacinu. Kaksna ideja ?

LP

ReSTRaine0
13.05.2007, 09:56
Sam imam enako težavo, uporabljam router ganymede in moram reči, da vedno več ljudi opaža tale problem. Aja, pa naročnina na Siolu se je dvignila za čuka????? Kaj je Telekom premajhen pa so morali dvignit?

howrude
13.05.2007, 14:41
tudi meni dol vrze proteusa vsakih nekaj ur (po mojem je moznost vecja da ga dol vrze ce imam trenutni upload blizu maximalnega upload). Sicer mi ga dol mece (reset/reboot proteusa) po ekrat na dan tudi ce ni nekega velikega uploada, z velikim uploadom pa se pogosteje
restraine, dvignila ? da vidim, ne se salit :)

shyama
13.05.2007, 21:02
Aja, pa naročnina na Siolu se je dvignila za čuka????? Kaj je Telekom premajhen pa so morali dvignit?
naročnina se ni nič dvignila ;) ;)

DevilsChild
13.05.2007, 22:24
Naročnina je ista, se je pa zato SiOLov servis zelo poslabšal. 2 tedna brez odgovora, skoraj že rekordno. Sicer pa vsi vemo da pri siolu ne moremo bit optimistični ;)

ReSTRaine0
14.05.2007, 14:50
ok, dragi moji, marca sem plačal 27,86 EUR , zdaj pa mam ček za 32 EUR. Nekaj se je podražlo, če se ni naročnina si je pa poštar dal zraven potne... :dontknow: Jih pa še bom poklical. :rolling:

Death Paladin
14.05.2007, 20:08
Dans je spet resetnalo pred kako urco ali vec.. A je samo meni, ali se komu ? PS. Tisti, ki vam resetira, a imate modeme v router nacinu ? Jaz bom preizkusil direktno PPPoE v windowsih, ce bo kaj razlike.

LP

shyama
14.05.2007, 23:29
ok, dragi moji, marca sem plačal 27,86 EUR , zdaj pa mam ček za 32 EUR. Nekaj se je podražlo, če se ni naročnina si je pa poštar dal zraven potne... :dontknow: Jih pa še bom poklical. :rolling:

če boš odprl račun in prebral postavke (ne pa samo položnico pogledal :clown: ), ki jih imaš napisane boš videl, da ti poštar ni dal potne zraven :d
Slovenci smo še vedno očitno nepismen narod :censored: . nekateri.

HardTack
15.05.2007, 10:33
Zgol informativno me zanima če mate vi ko mate probleme statične al dinamične IP-je?

howrude
15.05.2007, 16:56
hardtrack:
jaz imam dinamicnega (v zadnjih 24urah mi je proteusa restartalao ze ene 5krat). verjetno torrenti delajo svoje, sam vseeno ne bi smelo dol metat

a je kdo opazil da se sedaj full hitreje dobi nekoga na 0801000 ? je bilo zgleda tam nekaj reorganizacije (zgleda da so tudi bolj nabasani v klicnem centru, ker sedaj ko se z operaterji pogovarjas, slisis tudi druge v ozadju)

Death Paladin
15.05.2007, 18:00
Jaz imam dinamicnega. Bom preveril, ce se bo IP na Sagemu spremenil ob naslednji prekinitvi.

rock
15.05.2007, 21:19
Da ne odpiram nove teme.

Ima še kdo težave pri avtomatski ponovni povezavi na 24h. PPPoE javi zasedeno linijo??
Včeraj sem po nekajminutnem čakanju in x poskusih obupal in resetiral vseskupaj (PC & Sagem) a ni nič pomagalo. Ponovno se je povezeal šele po nekaj minutah.
Danes je trajalo skor 10 min, da se je povezava obnovila? Spreminjal nisem nobenih nastavitev!

Dol nikoli ne vrže. Če zamenja IP pa že dolgo nisem preverjal.

dule41
15.05.2007, 23:37
Imam podobne težave. Povezavo preko routerja mi prekinja in se včasih poveže ali pa tudi ne. Imam statičen ip. Sprva sem imel priklopljen planet router nakar sem ga zamenjal z novim D-linkom DIR 100 pa se je napaka ponovila čez kakšno uro. Povezave mi ni več uspelo vzpostavit zato sem priklopil direkt na modem (callisto821) in povezava sedaj dela kar pa ni rešitev. Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo narobe? :nonono:

howrude
16.05.2007, 03:49
Da ne odpiram nove teme.

Ima še kdo težave pri avtomatski ponovni povezavi na 24h. PPPoE javi zasedeno linijo??
Včeraj sem po nekajminutnem čakanju in x poskusih obupal in resetiral vseskupaj (PC & Sagem) a ni nič pomagalo. Ponovno se je povezeal šele po nekaj minutah.
Danes je trajalo skor 10 min, da se je povezava obnovila? Spreminjal nisem nobenih nastavitev!

Dol nikoli ne vrže. Če zamenja IP pa že dolgo nisem preverjal.

imas slucajno kak tak paket ki omogoca samo eno povezavo na siol (samo eno PPPoE povezavo)?

DeathPaladin: Jaz nimam proteusa v router modu