Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : A proti B


zverina
13.05.2007, 20:15
morm kupit avto....debata je o Vw beetlu in malmu baby mercedesu A....kaj priporočate?:dontknow:

Aldebaran
13.05.2007, 21:11
Zverina,
Beetle je zelo zanimiv avtomobil... motorizacija je znana, se pravi 1,9 TDI ali pa 2,0 bencinar ... inpa seveda tudi 1,6 bencinar... Sam sem imel čas sprobati 2,0 bencinarja in lahko rečem, da se avto odlično pelje... je dobro pregleden... in presenetljivo prostoren... Seveda pa ima tudi nekaj pomanjkljivosti:
- potniki na zadnjih sedežih morajo biti nižje rasti, ker tisti s 180+ cm ne bojo imeli dovolj prostora za noge... In pa druga stvar: ko zapiraš vrata od prtljažnika moraš potnike opozoriti, da se nagnejo naprej, ker jih v nasprotnem primeru lahko udariš v glavo:) ...
Nasplošno mi je avto všeč... Ok zahteva nekaj učenja oziroma prilagajanja občutkov za oddaljenost odbijača od ovir... to pa je tudi vse...

toliko z moje strani... Na žalost ne poznam mercedesov in ti tako ne morem nič pametnega napisati... No ja bojo pa drugi:)

P.S.: ravnokar ugotovil, da obstaja tudi 1.4 mašina:) hehe no tale je za bitla že kar malo prešvoh:)

Lp

mrjerry
15.05.2007, 14:52
Ce bi se moral osebno odlocati med tema dvema modeloma, bi najbrz vrnil voznisko dovoljenje in se zacel voziti s kocijo.

Sicer pa sem od Mercedesovega mehanika slisal, da je z vidika zanesljivosti serija A trenutno dalec spredaj in prakticno edina serija, ki je vredna nakupa (z vidika zanesljivosti).

Beetle... Na njem ne najdem ene same samcate pozitivne stvari.


Moje mnenje je, da sta oba avtomobila mnogo precenjena. V tem velikostnem razredu se po mojem nima smisla stegovati po avtomobilih, ki zelijo kasirati imidzu oz. znamki. Cene Beetla konkretno ne poznam (sem ze povedal, da mi gre avto na kozlanje?), Meca A pa se zacne pri 20.000 eurih. Za to ceno pa dobis Renault Meganea, Citroena C4, Ford Focusa, celo Volvota C30 lahko dobis za tam nekje, pa Mazdo 3, sigurno Opel Astro... In seznam je se mnogo daljsi. Za denar Mercedesa A lahko kupis Mazdo 6... Pa potem so tu se Honde... Tudi Golfa Mk 5 dobis v tem rangu...

nejc
15.05.2007, 19:02
No, js sm mam Beetla že skor 6 let.

Aldebaran:2thumbs: Kar si napisal, je res. Avto je v celoti podrejen zunanji obliki. To se čuti tudi pri tem, da je zaradi strme zavite haube motor pomaknjen nižje. Kakj cm,2,3 nižje od podvozja. Kar zna bit moteče in drago(zaščitna plastika, 2x menjal), dokler se ne naučiš, da ga ne smeš terat po razjahanih cestah. Pravtako s sprednjim delov hitro nasedeš na kak višji robnik. Sicer pa je lega zelo dobra. Kokr js vem, ma(vsaj moj, ki je že kr star), podvozje od golfa, s tem, da je trše naštimano. V ovinkih se avto ne nagiba, mu pa res bolj kot zadnji rad uhaja iz ovinka sprednji del. Itak pa ma Beetle že od začetka serijsko ESP.

Drugač je malenkost bolj kot kakšen drug avto, občutljiv na bočni veter pri večjih hitrostih(recimo 130 km/h in več). Pa precej velik količnik upora ma. S epozna pri večjih hitrostih. Js mam z 1.9 tdi(chip tunning na 115PS) pri 180 porabo okol 10l,če ne več(se dost vozim po AC, precej hiter in mam povprečno porabo 7.5+ l/100km). Pri 130 pa okol 5.5(na 3.200 km dolgem potovanju sem meu rekord 5.3 povprečje s polno nafilanim avtom).

Kar se moraš navaditi, je 0.5m dolga armaturka, ker dejansko sediš skor na sredini avta, v kolikor nisi med najmanjšimi.

Kar se tiče servisov ipd., nisem meu nič izrednega. Avto ma zdj 200.000 km(js sm jih naredu 150.000). Torej redni servisi, ki stanejo enako kot za golfa.

Za mene osebno je na trenutke tud dokaj neuporaben, ker morm kdaj velik robe za firmo furat, pa mam pol cel avto nafilan(dobesedno). Pa prtljažnik ma precej majhen(180l), pa še nepravilne oblike je. Torej not spraviš točno eno zapakirano računalniško ohišje :d . Pa še par drobnarij.

Vseeno mi je avto ful všeč, lepo se vozi, je užitek. PA precej pogledov privlači, ne glede na to, da jih je v zadnjih letih kr precej "stoplo" na ceste.


Kar se tiče A klase, pa ne bi vedu preveč, ker sem se samo 1x peljal kot sovoznik.

Wanted
15.05.2007, 19:42
Če je že govora o teh dveh, bi jaz raje vzel Mercedesa A...je vsaj avtu podoben za razliko od drugega.

ervin34
15.05.2007, 20:11
morm kupit avto....debata je o Vw beetlu in malmu baby mercedesu A....kaj priporočate?:dontknow:
Mercedes a:2thumbs:

mrjerry
16.05.2007, 10:23
Ampak meni se to se vedno zdi kot ce bi vprasali na smrt obsojenega ali bi bil rajsi ustreljen ali obesen :clown:

nejc
16.05.2007, 10:28
:rolling:

Seveda oba avta ocenjuješ na podlagi lastnih izkušenj, ane.

btw., ker avto ti voziš?

Sicer me pa zanima še mnenje kakšnega lastnika a serije.

mrjerry
16.05.2007, 10:33
Vozim Renault Megane.
Prav dosti izkusenj pa ne potrebujes, da ti je jasno, da ne eno ne druga nista niti priblizno vredna svojega denarja, ce si pa ze zelis showoffat za 20K euro, pa se vedno obstaja mnogo avtomobilov, ki to zmorejo precej bolje. Mercedez A je kislo grozdje kakorkoli ze obrnes, medtem ko v Beetlu zgledas kot... well... poglej se v kaksno ogledalo :clown:

freya
16.05.2007, 12:45
Vozniške izkušnje sem pridobivala na predhodniku beetla, hrošču, zato sem rahlo čustveno navezana nanj. Če ne bi imela družine ( torej ne bi potrebovala veliko prostora), bi si raje privoščila beetla, v danih razmerah pa nobenega teh dveh. Ta avto je res le za ljubitelje.
;)

nejc
17.05.2007, 11:02
Se strinjam z zadnjim stavkom freya.

You either love or hate it.(se potrjuje v tej temi)

@jerry, ne sodi drugih po sebi(ogledalo);) :rolling:

zverina
24.06.2007, 19:27
morm kupit avto....debata je o Vw beetlu in malmu baby mercedesu A....kaj priporočate?:dontknow:


odločeno!

BEETLE:2thumbs: .....flower power.:approve: