Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : 15. maj Mednarodni dan družine


freya
15.05.2007, 08:59
Enakopravne družine različnih oblik in slogov

Da za družino ni več nujno, da je to skupnost dveh poročenih partnerjev, ki imata skupnega otroka, je pojasnila predsednica Zveze družin pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije Maja Kersnik. Dodala je, da je družina skupnost vsaj enega odraslega, ki skrbi za otroka. "Dandanes lahko tudi v Sloveniji govorimo o družinah različnih slogov in oblik, ki pa so vse med seboj enakovredne."

Nekako kontradiktorno s politiko bivšega ministra Drobniča, ki je skušal kot edino pravo vrniti in utrditi tradiciopnalno obliko družine. kaj pravite...Smo res že sprejeli, da je mati samohranilka, homoseksualni par z otrokom, babica in dedek lahko enakovredna osnovna enota družbe - družina?

Cel članek klik (http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=36&article_id=13607051508492540&cid=109&pgn=1)

btw
Zveza družin je v sodelovanju s kulturno umetniškimi institucijami ob mednarodnem dnevu družin ponovno pripravila vseslovensko akcijo Za družine brezplačno. Družine si bodo lahko v tednu od 15. do 21. maja ali na dan, ki je posebej naveden, brezplačno ogledale razstave, muzejske zbirke in posebne prireditve, namenjene celi družini. (STA/Foto STA)

mrjerry
15.05.2007, 09:53
Zame je druzina vse, kar ustvarja topel in prijeten dom vsem, ki se ji cutijo pripadni :approve:

Ne verjamem, da smo to ze sprejeli na nacinalnem nivoju, sigurno pa se stvari premikajo v to smer.

Vsemogočni
16.05.2007, 09:54
Se strinjam s prvo izjavo. Zakaj bi bila družina le tista, kateri se pač poročijo pred matičarjem, si nataknejo prstane, nato pa se pretepajo in so nasploh grdi eden do drugega. Družina je sožitje dveh partnerjev, ki živita skupaj in imata otroke. Rinka na prstu je le simbolični znak tradicije, dandanes pa je življenje in sožitje možno in tudi pravo na več načinov, tako, da prav posebej ne obremenjuje bolj svobodomislečih ljudi. Bolj je važno, da se med seboj zastopijo in uživajo v skupnih radostih in znajo skupaj prebroditi razno razne težave.