Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Kaj pomeni rezervirana parica?


zigi1969
17.05.2007, 16:53
Tole bo bolj za admine tema, ampak dobro je, da se tudi navadni uporabniki seznanite z to zadevo, ki ti lahko ful zagreni prehod na drugega operaterja.V bistvu te nočejo priklopiti, če imaš srečo, da si na rezervirani parici.:rolling:
Kaj hudiča to pomeni mi ni še nobeden pojasnil zato bi prosil, da en šefi iz Siola oziroma Telekoma pojasni nam uporabnikom ,kaka fora je to.
Haklc je še večji, ko ti najprej povedo, da je možen prehod in ko naročiš te zavrnejo zaradi zgoraj omenjene zadeve.
Da vidim ali se upajo javno pojasniti to zadevo.:censored:

zigi1969
18.05.2007, 04:53
Bomo pa na APEK postavili podobno vprašanje, če tukaj niso pripravljeni odgovoriti.

Metek
18.05.2007, 08:05
si poskusil še na info (afna) siol.net poslati to vprašanje, po mojih izkušnjah tam največkrat dobiš odgovor, ki ga drugje zaman iščeš.

SloCop
18.05.2007, 08:17
Čist možno je da določen procesnt partic Telekom ne glede na vse zadrži za lastne potrebe in da je to to.
Recimo da imajo tam kjer si ti 40 paric, od tega jih je 30 na voljo tudi drugim operaterjem, 10 pa jih ima telekom rezerviranih za svoje potrebe in jih ni dolžen dat v najem drugim. Pač 30 so jih oddal in ti si zamudil rok :=)
Lahko da se motim je pa dokaj logično...

rock
18.05.2007, 09:01
zigi1969 govori o prehodu k drugemu operaterju, če dobro razumem

Tole mi je šlo že lani mal na jetra in sem nekaj pisal tle (niti od daleč ni noben kaj pametnega komentiral), ker sem mnenja, da če je parica v uporabi kakršnakoli omejitev zaradi fizičnega števila paric na neki lokaciji pri prehodu med ponudniki nebi smela veljati neglede na to kako je z morebitnimi pogodbami določeno št. paric na operaterja! Rezerva pa bi pomoje tudi morala bit skupna.

zigi1969
20.05.2007, 23:31
Ravno to je tudi mene zmotilo.Lahko bi imeli rezervirane parice, ampak bi me morali vprašati če želim imeti to njihovo foro.S temi zadevami si telekom ščiti svoj delež trga, ker ve če bi bilo vse free bi kmalu postal samo še operater brez uporabnikov oziroma bi mu drastično padlo število uporabnikov.

fazan
21.05.2007, 07:53
Ravno to je tudi mene zmotilo.Lahko bi imeli rezervirane parice, ampak bi me morali vprašati če želim imeti to njihovo foro.S temi zadevami si telekom ščiti svoj delež trga, ker ve če bi bilo vse free bi kmalu postal samo še operater brez uporabnikov oziroma bi mu drastično padlo število uporabnikov.

Do tle sem se s stabo strinjal tole pa ni res kar si napisal.

drnovurb
21.05.2007, 19:07
Kakor je rekel SloCop. Telekom ima določen procent rezerviranih paric, ker jih po zakonu mora imet... Če nekdo tam namreč zgradi hišo ali pa (bognedaj) blok... Mora zagotovit minimalne (z zakonom določene) storitve.... To pa je telefonski priključek...

zigi1969
04.06.2007, 19:41
Sledi nadaljevanje zgodbe o rezerviranih paricah .Bo zanimivo tudi za druge uporabnike, ki imajo podobne težave.
Danes sem dobil odgovor od APEK, kjer mi pojasnujejo, da je vzrok za zavrnitev zahteve zaradi rezervirane parice neutemeljen.Skratka telekom še naprej ribari v kalnem in onemogoča uporabnikom prehod med operaterji z izgovori, ki so nelogični oziroma neobičajni.Tako je pisalo v dopisu, ki sem ga dobil od APEK.
Sedaj tudi razumem težave T2, če jim telekom prodaja take buče.:mad:

simnovv
04.06.2007, 20:54
ha ha pri nas je centrala do konca nabita in jaz imam 4 mega telekmovci bi mi pa radi zbili na 1 mega zato , da bi lahko še dodatne tri uporabnike dobili

zigi1969
06.06.2007, 11:01
ha ha pri nas je centrala do konca nabita in jaz imam 4 mega telekmovci bi mi pa radi zbili na 1 mega zato , da bi lahko še dodatne tri uporabnike dobili

Tudi pri nas je nabita oziroma je bila, ker mi linija zadnje dva tedna na 2m dela B.P.
Prej so govorili, da ni mogoče zagotoviti stabilnosti linije in te fore.
Sedaj pa linija deluje stabilno.Kaj so naredili ne vem oziroma predvidevam, da jih je APEK opozoril na te težave in moram jih tudi pohvaliti za tak hiter odziv.