Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : pritisk, pulz, zardevanje > povezava?


maronera
18.05.2007, 09:29
Sem najstnica (17) z nizkim pritiskom, pa mi ni to običajno delalo nobenih preglavic. Zadnje čase pa se mi tudi zvrti, če prehitro vstanem, srce mi kar hitro bije in ko se razburim se mi tudi malo tresejo roke. Je pa še ena neprijetna stvar, ki se mi dogaja zadnjih par dni: zardevanje. Preprosto, v mojih letih sem jasno zainteresirana za fante, ampak ko v isti prostor vstopi kak meni "priljubljen", kar naenkrat zardim in...to mi je maksimalno neprijetno, me zelo moti. Hitro mi začne srce biti in postanem živčna. Sem mislila, da me samo malo dajejo hormoni (ljubezen in to...), ampak s tem zardevanjem nikoli nisem imela problemov, v vsaki družbi sem se lepo vklopila in sem se brez problemov družila. Nisem se menila za to. Zdaj pa opažam, da ne gre samo za zardevanje v bližini teh "tipov" ampak da mi srce zadnje čase bije bolj hitro in da to spremlja tudi slabo počutje, včasih mi tudi, ko ni nobenega "tipa" v bližini, srce bije hitro in me spremlja slabo počutje in najnjše vznemirjenje me vrže s tira mIlsim, da to "zardevanje" ki me spremlja in samo tisti občutek nelagodja, ampak nekaj več, ker to spremljajo vsi ti simptomi. Se bojim, da ni kaj s srcem narobe, ker pri takih manjših vznemirenjih nisem nikoli imela preoblemov, sedaj pa mi majhne stvari pospešijo pulz. Sem brala tudi na nekuh drugih forumih (angleških) nekaj o tem in obstaja neka povezava.

Kakšen nasvet, kaj se z mano dogaja? Pa prosm brez zafrkavanja, ker mi je kar težko to pisat in ne vem na koga se obrnit. K zdravniku vsekakor grem, ampak ne morem iti anonimno, kot tukaj in bo vsekakor bolj neprijetno. Hvala že vnaprej za odgovore.

Lencka
18.05.2007, 16:01
maronera, jaz ti lahko ponudim samo, kar vem iz lastnih izkušenj, in vekakor upam, da se poš posvetovala s kom, ki kaj več ve - je strokovnjak/-inja.

Ampak da ti povem, kako je (bilo) pri meni. Še zdaj se mi včasih zgodi, da se mi zavrti, ko hitro vstanem. In baje to ni nič posebnega, dogaja se veliko ljudem. Gre pač za hitro spremembo lege, in posledično pritiska. In ni nič nevarnega (vsaj meni so tako rekli).

Pa tudi zardevanje ni nič posebnega. Nekateri zardevamo bolj, drugi manj, nekateri takoj, druge moraš vreči iz tira... Nelagodje pa je povezano s tem - in hitrejši pulz tudi. Adrenalin, vznemirjenje... Če te je strah zaradi srca, potem pojdi zdravniku.

Sicer pa hvalabogu, če ti kdo pospeši utrip... ja, pa tista skoraj slabost... :)

Lahko pa je res kaj narobe (aritmija ali kaj podobnega), saj vznemirjenja škodljivo vplivajo na taka stanja... in zato pojdi zdravniku, da boš pomirjena. Zardevanje pa... oh, to pa ne mine kar tako ;)