Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : NOKIA SIOL KOMUNIKATOR VoIP NASTAVITVE


jrobic
19.05.2007, 15:28
NOKIA E60/E61/E70/E65/N80/N95 SIOL KOMUNIKATOR VoIP NASTAVITVE

KONČNO!!!!
Našel oz. ugotovil sem pravilne nastavitve za uspešno povezavo Nokie v siol VoIP omrežje s komunikatorjevo številko.

Torej uporabniki paketa Siol DUO in TRIO dobite eno dodatno števliko, ki jo lahko uporabljate s programom Siol Komunikator, le to številko, pa si lahko prenesete v vašo Nokio in kličete iz nje občutno ceneje v tujino in stacionarno omrežje. Preverjetno dobro deluje preko EDGE (klici iz siola v siol delajo super tudi na GPRS, v fikso omrežje pa prekinja), 3G ali najceneje WiFIja.

Torej nastavitve so sledeče:
Greste v meni orodja->Nastavitve->Povezava->Nastavitve SIP
Izberite Možnosti->Dodaj novega->Privzeti profil
Ime profila: Siol
Profil storitve: IETF
Privzeta dostopna točka: izberite vašo WiFI ali GPRS povezavo preko katere želite dostopat
Javno uporabniško ime: 0599xxxxx@siol.net (namesto xxxxx vaša številka)
Uporabi stiskanje: Ne
Registracija: Vedno vključena (tako je najboljše, da boste res vedno dosegljivi, ne pa da lahko samo kličete ven.
Uporabi zaščito: Ne
Posredniški strežnik: ne prestavljate nič
Registrski strežnik->
Naslov registr. strežn.: voip.siol.net
Domena: voip.siol.net
Uporabniško ime: vaše uporabniško ime za komunikator (599xxxxx telefonska brez prve ničle!)
Geslo: vaše geslo za komunikator
Vrsta prenosa: UDP
Vrata: 5060

Nato pritisnete 2x nazaj in se vam registrira.

Nato v meniju orodja->Nastavitve->Povezava izberete še Nastavitve internet. tel. izberete nov profil:
Ime: siol
Profil SIP: Siol

Klice iz imenika ali z vnosom številke opravite tako, da z joystickom odprete stik, se postavite na želeno telefonsko in pritisnete joystick izberete Pokliči->Internetni klic



Če so še kakšne nejasnosti pa vprašajte ali pa lahko pošljete mail na:
Kot sponzorja, ki mi je omogočil preizkušanje in iskanje rešitve naj omenim: http://www.mobiplanet.net

mdolzan
17.08.2007, 17:02
Živijo,
ali bi mi lahko kdo pojasnil, kaj moram dodatno nastaviti na Sinope568 IAD "modemu", da bi se mi nokia N95 lahko prijavila - registrirala preko WLANA na voip številko. Same nastavitve v telefonu delujejo (preizkušeno na dveh omrežjih)
Sem že težil na 080100 pa so me vztrajno pošiljali na forum.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem
LP Martin

BlackLink
19.09.2007, 10:55
Da omenim, Nokia N95 potrebuje obvezno zadnji firmware, ker drugače ne dela.
Za več informacij je zelo koristen ta link: http://www.voip-info.org/wiki/view/Nokia

admin
16.10.2007, 13:04
mdolzan, mislim da je problem v Sinope modemu, nekako Nokia ni kompatibilna z njim. Ni 100% preverjeno!

mtance
27.12.2007, 17:09
Geslo: vaše geslo za komunikator <- to je geslo od WAN dostopa ?

madmitch
27.12.2007, 17:58
Geslo: vaše geslo za komunikator <- to je geslo od WAN dostopa ?

Ne, to je telefonska št. komunikatorja brez vodilne 0, torej 599xxxxx

mtance
27.12.2007, 19:34
Evo, sem poštimal in VOIP deluje prefektno!

Še moj vodič SiOL Komunikator na telefonih NOKIA preko VOIP (http://www.mtancek.net/internet/siol-komunikator-na-telefonih-nokia-preko-voip)

mleden
27.05.2008, 11:18
Tole sem na Nokii E60 uredil, imam pa problem ko kličem iz poljubne Siol IP številke na komunikatorjevo številko na E60, enkrat zazvoni in skensla povezavo - ostane le sporočilo o neodgovorjenem klicu?

kakšna ideja?

LP

firewire
01.06.2008, 23:54
Na n95 ne morem dobiti incoming klice.
Je mogoče kak trik ?
Z sipura 3102 nisem imel teh problemov.

Deflektor
04.07.2008, 13:10
Zanimivo je,da dostop do interneta iz Nokie e51 preko Sinope deluje povsem normalno,ko pa se skušaš registrirati na Siolov VoIP pa ne gre pa da se na glavo postaviš, na Linksysu pa deluje BP. A morda kdo ve če moraš vsakič ko se hočeš prijaviti v katerem drugem omrežju to omrežje potem izbrati tudi v nastavitvah SIP kot privzeto dostopno točko, da deluje ali je dovolj le da začneš voip klic pa se telefon sam prijavi na razpoložljivo omrežje?

Flukturr
09.08.2008, 22:12
Živijo,
ali bi mi lahko kdo pojasnil, kaj moram dodatno nastaviti na Sinope568 IAD "modemu", da bi se mi nokia N95 lahko prijavila - registrirala preko WLANA na voip številko. Same nastavitve v telefonu delujejo (preizkušeno na dveh omrežjih)
Sem že težil na 080100 pa so me vztrajno pošiljali na forum.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem
LP Martin


A so se zadeve kaj porihtale, tudi sam si lastim omenjeni modem in mi ni še za en ruter nabavljati...

In še, ali je kdo poskušal na E90?

LPF

FireMan
13.08.2008, 15:46
Zanimivo je,da dostop do interneta iz Nokie e51 preko Sinope deluje povsem normalno,ko pa se skušaš registrirati na Siolov VoIP pa ne gre pa da se na glavo postaviš, na Linksysu pa deluje BP. A morda kdo ve če moraš vsakič ko se hočeš prijaviti v katerem drugem omrežju to omrežje potem izbrati tudi v nastavitvah SIP kot privzeto dostopno točko, da deluje ali je dovolj le da začneš voip klic pa se telefon sam prijavi na razpoložljivo omrežje?

Če bi malo bolj razumljivo napisal vse skupaj...

Jaz imam tudi Nokio E51. VoIP telefonija mi deluje samo reko WLAN omrežij. Preko internetne povezave (GPRS, EDGE, G3....) pa se mi ni uspelo povezati.

Je pa zanimivo, da lahko v bolj poseljenih krajih kjer je veliko nezaklenjenih WLAN omrežij, da si enostavno sposodiš enega od njih in kličeš prek VoIP tehnologije.

LP

Deflektor
13.08.2008, 21:13
Kaj je nerazumljivo?

E51 na Sinope na telefonu deluje brskanje po internetnih straneh, ne deluje pa VoIP

Ko že ravno omenjaš sposojanje odprtih omrežij, a moraš vsakič ko se povežeš na drugo omrežje in želiš vzpostaviti VoIP klic v nastavitvah SIP spremeniti privzeto Wlan omrežje za Sip prijavo. Poskušal sem brez spreminjanja privzetega omrežja, vendar se potem telefon pritožuje da se ne more povezati z omrežjem

FireMan
13.08.2008, 22:16
Kaj je nerazumljivo?

E51 na Sinope na telefonu deluje brskanje po internetnih straneh, ne deluje pa VoIP

Evo, lep primer kaj je nerazumljivo. Tvoja slovenščina je čisto mimo.

Saj, če se potrudim, potem že razumem kaj si hotel povedati.

Glede privzetih WLAN omrežij pa tako. Mene vsakič, ko se hočem povezati z SIOL VoIP, vpraša prek katere dostopne točke se želim povezati. Tam mi da na izbiro tudi, išči WLAN omrežja in potem pač izberem enega. Seveda nezakljenjenega.

LP

Deflektor
25.08.2008, 21:18
Nokia E51 povezan z Wlan omrežjem komunikacijskega prehoda Sinope
- brskanje po internetnih straneh deluje
- VoIP ne deluje

a bo bolje?

Zanimivo, da ti ta sistem deluje, meni se ni uspelo tako povezati, pač pa moram vsakič v nastavitvah SIP spremeniti privzeto dostopno točko, da se nanjo poveže.

FireMan
29.08.2008, 16:26
Zanimivo, da ti ta sistem deluje, meni se ni uspelo tako povezati, pač pa moram vsakič v nastavitvah SIP spremeniti privzeto dostopno točko, da se nanjo poveže.

Ja, res je moteče. Če nastavim v teh nastavitvah dostopno točko, ki je Wlan, potem mi, če tega Wlan-a i na voljo, da na izbiro kakšn drug Wlan, ali pa mi napiše, da se ni mogoče registrirati v storitve Siol. Ne da pa na izbiro internetnih dostopnih točk kot so Planet mini, Planet maksi.... Če se hočem povezat preko Planeta mini, moram it v te nastavitve, kar pa je zamudno. Pa potem ponovno spremenit nastavitve nazaj na dostopno točko, ki gre preko Wlana.

Skratka, dobro bi bilo, da bi vsakič, ko bi se hotel registrirati v Siol, dobil na izbiro preko katere dostopne točke to hočem, ne pa da morm popravljati v nastavitvah.

V 3G omrežju pa VoIp telefonija deluje prav tako odlično.

LP

Deflektor
29.08.2008, 16:34
Meni tudi če je izbran Wlan ne ponudi drugega, ki je trenutno na voljo, pač pa napiše, da se ni mogoče registrirati v storitev

schnapsi
22.05.2009, 13:12
Imam Nokio E51 iz Simobilove ponudbe. SIP odjemalec se po WIFI uspešno prijavi v sistem, prav tako lahko sprejemam klice, ne morem pa klicati ven. Ko vpišem številko in izberem Možnosti/Pokliči/Internetni klic, dobim sporočilo, da internetna telefonija ni na voljo. Ker so pri SIP ponavadi težave z dohodno dosegljivostjo, še nikoli pa nisem imel težav s klicanjem, sklepam, da imajo te Nokie namerno onemogočeno klicanje po VOIP. Ali morda kdo ve kaj več o tem?

krepki
22.05.2009, 14:53
Kako se pa izvede ta topstopek za Voip telefonijo imam nokio E66 vendar ne znam klicat preko voip.

madmitch
22.05.2009, 17:45
schnapsi, nimajo, vsaj e71 (simobil) lepo dela s komunikatorjem. Bom probal par grabov narest in jih prilepit, da boš videl, kako imam jaz. Itak je oboje Symbian.

geekman
23.09.2009, 10:45
schnapsi - imam enak problem na e71, si ti že rešil to težavo?

wi-fi: dongle

na drugih omrežjih zaenkrat še nisem poskusil

080 Nina
23.09.2009, 15:15
Na Noki-i E51 je delovalo, dokler nisem nadgradila. Verjetno bo potrebno samo nastavitve ponovno nastaviti.

Trenutno vzpostavljam SIP na E66...

Nastavitve so sledeče (telefon kupljen na Mobitelu, nastavljeno pa imam angleščino):
Profile name: SiOL (karkoli)
Service profile: IETF
Default access point: izberete ali neko wifi točko ali pa umts prenos podatkov (jaz imam domač ali služben wifi preko naših Iskratel modemov)
Public username: 599xxxxx@voip.siol.net
Use compression: No (ponastavljeno, pustiš kot je)
Registration: Always on
Use security: No (ponastavljeno, pustiš kot je)
Proxy: ne nastavljamo

Registrar server .....
Registrar server address: voip.siol.net
Realm: voip.siol.net
Username: 599xxxxx SiOL komunikator
Password: geslo za 599 telefonsko
Transport type: Auto
Port: 5060

Pod SIP nastavitve torej po teh nastavitvah vidim, da je SiOL (ali ime po izbiri) registered.
Mislim, da bi moralo na E71 delovati isto.

Preko SIP pa kličem tako, da najdem osebo v imeniku in za klic izberem internetni klic (call > internet call)

080 Nina
23.09.2009, 16:51
Na Noki-i E51 je delovalo, dokler nisem nadgradila. Verjetno bo potrebno samo nastavitve ponovno nastaviti.

Nastavila ponovno in deluje.

geekman
23.09.2009, 23:38
Meni se registrira, ampak stvar ne deluje samo pri izhodnih klicih.
"storitev internetnega telefona ni na voljo" napiše takoj, ko dvignem slušalko na klicanem telefonu. (klical sem na domačo 059XXXXXX številko) ko pa sem klical na mobitel pa zadeva deluje.
Sprejem klicev pa z domače številke normalno, z drugih pa še nisem probal.
Samo zanimivo, da sem na mobitel lahko klical, na siol telefonijo pa ne...:dontknow:

080 Nina
24.09.2009, 08:05
Tudi jaz sem sedaj poskušala poklicati na 599 in tudi meni ne deluje. Klici na navadne stacionarne telefonske številke in mobitel pa tudi meni gredo brez problema.

Bom posredovala našim voip tehnikom, da pogledajo kaj bi lahko bilo narobe.
Mi lahko vsi, ki imate to težavo na ZS napišete komunikator 599 številko in približne čase, kdaj ste opravili klic.

........

stvar pa sem kasneje testirala tako, da se poklicala na neko drugo 599 številko in je delovalno normalno (oni mene in jaz njih).
Stvar se še preverja, zakaj le na nekatere 599 številke klic iz mobitela na katerem je SIP klient ne gre.

lopatca
06.12.2009, 21:41
Pozdravljeni!
Imam nokio e52. Zanima me kakšne so nastavitve za to nokio?
Hvala, tomaž.

080 Nina
15.12.2009, 11:38
Mislim, da ima E52 isti meni kot Nokie na katerih smo preverili delovanje (E66, E71, E51, E75)

Nastavitve so sledeče (telefon kupljen na Mobitelu, nastavljeno pa imam angleščino):
Profile name: SiOL (karkoli)
Service profile: IETF
Default access point: izberete ali neko wifi točko ali pa umts prenos podatkov (jaz imam domač ali služben wifi preko naših Iskratel modemov)
Public username: 599xxxxx@voip.siol.net
Use compression: No (ponastavljeno, pustiš kot je)
Registration: Always on
Use security: No (ponastavljeno, pustiš kot je)
Proxy: ne nastavljamo

Registrar server .....
Registrar server address: voip.siol.net
Realm: voip.siol.net
Username: 599xxxxx SiOL komunikator
Password: geslo za 599 telefonsko
Transport type: Auto
Port: 5060

lopatca
15.12.2009, 23:57
hvala Nina,
ampak meni se še zmeraj noče registrirati! naredu sm točno tako kot si napisala! verjetno mi mankajo še kakšne druge nastavitve. ne vem kje se vključi internetni telefon?

lopatca
17.12.2009, 17:20
zdej se mi je pa registriru! zanima me pa kako izvedeš internetni klic?
Hvala, LP.

080 Nina
18.12.2009, 12:05
Klic na Noki-i:

Izbereš številko, ki jo želiš klicati > options (možnosti) > call(kliči) > internet call (internetni klic)
(pogoj: povezani morate biti na brezžično omrežje ali umts)

alex1
21.03.2010, 08:33
Meni se na Nokii N95 nikakor ne uspe registrirati. LOPATICA, kako si ti rešil ta problem. L.P.

pirat
06.12.2010, 19:05
Pozdrav vsem skupaj!

Registriral sem si siol komunikator na Nokii. Sedaj pa ne vem ali je potrebno za Nokio N78 nastaviti, še kakšno dodatno funkcijo, ker med možnostimi klica nimam možnosti "internetni klic"'.
Hvala za pomoč.

Lipa
22.01.2011, 21:53
Tudi jaz na Nokiji E5 nimam možnosti Internetnega klica. SIP nastavitve sem naredil in se mi registrira, vendar ne morem izvedit klica preko VoIP-a, ker ni opcije Internetni klic. Ali je potrebno še kaj drugega nastavit?