Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Shema omrežja


SpEkTr
20.05.2007, 22:40
Nisem siguren če paše tole v ta sklop.
V prilogi sem narisal trenutno situacijo naše mreže. Težava je sedaj v tem, ker so vsi switchi in routerji povezani v en router in ta ima občasne težave s sesuvanjem...
Pa to še niti ni problem. Problem je ker se od časa do časa Router A 'disconnecta' potem se pa noče povezati nazaj, kljub temu, da imam opcijo 'Keep alive' vključeno.
Pomaga samo zagon ročne povezave preko setup strani v browserju.

Ker imamo doma še en switch sem mislil, da bi router A malo razbreneil in bi wireless router ter PC1 prilključil direktno na switch potem pa stanovanja 3,4 in 5 na router A.
Jaz sem v stanovanju 5, kjer imam za svoje dva računalnika router B. Ima še kdo kako idejo? Je zakomplicirano al se samo meni zdi? \:\)

DrOnyx
21.05.2007, 13:59
Usmerjevalnik običajno služi povezavi lokalnega omrežja (LAN) v internet (prek modema), večina usmerjevalnikov ima sedaj tudi funkcionalnost stikala, ker imaš vgrajena LAN vrata (2 ali več) ali pa imajo celo že vgrajeno tudi brezžično dostopno točko .

Pri tebi je domnevam dejansko usmerjevalnik samo A, ki je prek DSL povezan v internet.

Usmerjevalnik B verjetno dela samo kot brezžična dostopna točka za PC2 in je predvidevam priklopljen na LAN priključek na usmerjevalniku A. Funkcionalnosti usmerjevalnika C ne razumem (razen če želiš ločiti omrežje PC5 in PC6 od ostalih in recimo koristiš požarni zid v usmerjevalniku C), saj predvidevam, da dela kot navadno stikalo.

Po mojem tu ni problem z preobremenjenostjo katerekoli naprave, ampak je težava ali v DSL modemu in usmerjevalniku A, kakor pa je meni znano, imajo mnogi težave s tem da jim "linija pada", pa nimajo tako "kompliciranega" omrežja.

SpEkTr
21.05.2007, 14:16
Ja točno. Sem spregledal da bi PC1 lahko povezal na tisti wireless router in je stvar rešena..ah..kok so včasih enostavne stvari težko vidne :P