Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Telefonija na Proteusu


aci
21.05.2007, 09:38
men telefonija odkar mam ta modem vsak dan pade dol in je potrebno modem resetirat a se še komu to dogaja mislim da bi bil čas za novi softver za ta modem.:mad:

Ipod
21.05.2007, 10:25
Novi software je na voljo, poklič na HD, da ti nadgradijo....

J_O
21.05.2007, 12:36
Men so modem nadgradili, pa ni nič drugače. Isti porodni krči kot pri Sagemu. Sam sebe slišim v slušalki....odmev je zelo moteč ..:nonono: Dogaja se mi pa še to, da če lodudam kaj dol, na primer kakšen film, mi modem zgublja povezavo s centralo in pada dol vsake 20 - 30 minut. Se postavi nazaj, pa spet.......

Dnevnik:

14.05.2007 priklop VDSL
15.05.2007 telefon ne dela, zasedeno klici niso možni 1. reset modema
16.05.2007 telefon ne dela, zasedeno klici niso možni, 2. reset modema
17.05.2007 klical na 080-1000-3
Postopal po navodilih, modem nadgrajen na novo verzijo programa
18.05.2007 telefon ne dela, reset modema 1. po nadgradnji
19.05.2007 me ni doma, zato ne vem kaj se dogaja
20.05.2007 modem zgublja povezavo z centralo, pada dol pri prenašanju na primer
filmov, slik.....klic na 080-1000 ob 14:21. operater prijavi napako
21.05.2007 klic Telekoma ob 8:29 kaj je narobe. Povem težave. Pove mi, da bo javil na
centralo, da pregledajo.
21.05.2007 vzpostavim povezavo ob 12:13 in začnem prenašati torente. Ob 12:30 se povezava
prekine. Modem se ponovno sinhronizira nazaj.
spet ob 12:35 vzpostavim povezavo in prenašam. Ob 13:05 se povezava prekine.
Takoj, ob 13:05 spet vzpostavim povezavo. Povezava ob 13:24 spet pade.
Ob 13:24 pokličem 080-1000-3 in spet prijavim napako.

Ob 13:24 spet vzpostavim povezavo in ne prenašam nič. Samo surfam.
Ura je 16:12 povezava je normalna. Ob 16:13 začnem loudati filme in že
čez 2 minute modem pade. Zgubi povezavo. Potem spet lučka Wan utripa, dokler
se modem ne sinhronizira nazaj. Jara kača...................:nonono:

Od 16:20 dalje, ko nič ne vlečem dol, je povezava stabilna..........

Ja to pa je Telekomova ponudba. Da o zmedi, ki vlada v tej družbi, ne izgubljam besed.

aci
21.05.2007, 20:59
Hm men so obljubili jutri nadgradnjo, samo če se pol net sesipa je klinac ker mam siol tv. Verzija softvera kolikor sem jaz razumel je 1.01 vsaj tako se vidi na modemu http://192.168.1.1./

DSL Port: Status

API Version 1.01
Firmware Version 1.01
Dsp Version 1.01
Operational mode All
State Showtime
Trained transmit bit rate 2048 kbps
Trained receive bit rate 11520 kbps

Upstream power 0.3 dB
Local Fast channel FEC error count 0.3 dB
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 16.5 dB
Local signal-to-noise margin 0.4 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 0.0 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

ingvarl
21.05.2007, 21:01
Hm men so obljubili jutri nadgradnjo, samo če se pol net sesipa je klinac ker mam siol tv. Verzija softvera kolikor sem jaz razumel je 1.01 vsaj tako se vidi na modemu http://192.168.1.1./

DSL Port: Status

API Version 1.01
Firmware Version 1.01
Dsp Version 1.01
Operational mode All
State Showtime
Trained transmit bit rate 2048 kbps
Trained receive bit rate 11520 kbps

Upstream power 0.3 dB
Local Fast channel FEC error count 0.3 dB
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 16.5 dB
Local signal-to-noise margin 0.4 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 0.0 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

Poglej, kateri imas Firmware - mislim, da piše na strani Status

aci
21.05.2007, 21:07
Tole mam

The hardware version number for Proteus932 is GGE ISDN v1.0 / Gallus CSP v1.0 (ISOS 9.0).

The firmware version number for Proteus932 is 5.0.21-3.10-1.66.31.

J_O
21.05.2007, 21:32
Jaz mam pa to:

The hardware version number for Proteus932 is GGE ISDN v1.0 / Gallus CSP v1.0 (ISOS 9.0).

The firmware version number for Proteus932 is 5.0.21-3.10-1.66.31.

in:

DSL Port: Status

API Version 1.01
Firmware Version 1.01
Dsp Version 1.01
Operational mode All
State Showtime
Trained transmit bit rate 2048 kbps
Trained receive bit rate 24128 kbps

Upstream power 6553.0 dB
Local Fast channel FEC error count 6553.0 dB
Local Interleaved channel FEC error count 1063
Local Fast channel CRC 1063
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 22.6 dB
Local signal-to-noise margin 19.0 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 0.0 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

ingvarl
21.05.2007, 21:46
Jaz mam pa to:

The hardware version number for Proteus932 is GGE ISDN v1.0 / Gallus CSP v1.0 (ISOS 9.0).

The firmware version number for Proteus932 is 5.0.21-3.10-1.66.31.

in:

DSL Port: Status

API Version 1.01
Firmware Version 1.01
Dsp Version 1.01
Operational mode All
State Showtime
Trained transmit bit rate 2048 kbps
Trained receive bit rate 24128 kbps

Upstream power 6553.0 dB
Local Fast channel FEC error count 6553.0 dB
Local Interleaved channel FEC error count 1063
Local Fast channel CRC 1063
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 22.6 dB
Local signal-to-noise margin 19.0 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 0.0 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

To je trenutno zadnja verzija FWja, ampak bodo pa baje ta teden nadgradili vse Proteuse z novejšim FWjem, ki naj bi odpravil težave pri telefoniji - obešanje telefonije na vsakih 24ur. Vsaj tako pravijo na helpdesku.

zupand0
21.05.2007, 21:52
Ta je zadnja in odpravi težavo z telefonijo

5.0.22b4-3.12-1.66.31.

J_O
21.05.2007, 22:11
Ta je zadnja in odpravi težavo z telefonijo

5.0.22b4-3.12-1.66.31.

Možno. Pri loudanju pa modem zgublja sinhronizacijo. :nonono:

zupand0
21.05.2007, 22:20
Možno. Pri loudanju pa modem zgublja sinhronizacijo. :nonono:

J_O iz katerega dela Slo si ?

J_O
22.05.2007, 12:45
Kočevje.
Ravnokar mi je Telekomov tehnik menjal modem. Bom videl kaj bo.

J_O
23.05.2007, 12:45
Po menjavi modema linija ne pada več.:)

Prehitro sem se pohvalil. Danes so mi nadgradili sposojeni modem, na najnovejši softwer.
In že 2 x mi ga je točno po 2 urah in 51 minutah zabrisalo dol.

zupand0
23.05.2007, 19:38
Po menjavi modema linija ne pada več.:)

Prehitro sem se pohvalil. Danes so mi nadgradili sposojeni modem, na najnovejši softwer.
In že 2 x mi ga je točno po 2 urah in 51 minutah zabrisalo dol.

Zadeva je z drugim modem ista?

J_O
24.05.2007, 07:40
Po navodilih Telekoma, sem resetiral modem. In s tem naložil nazaj prvo verzijo programa.
Sedaj že 15 ur dela brez napake. Torej je težava v programu. Danes bom dal nazaj star modem.
Poročam, kako bo.

zupand0
24.05.2007, 19:54
Ne vem, kaj naj rečem, ampak VDSL je eno veliko sranje, saj prodajajo nekaj kar (spet) ne dela.:nonono:
Enostavno nimam besed.

J_O mi zaupaš svoje uporabniško ime ti bom jutri še na profilu poskusil zadevo popravit.

J_O
25.05.2007, 07:27
Poslano - PM.

Apokalipsa_
07.07.2007, 10:41
Hmm...zanimivo, ker imam jaz iste probleme z SI2000 Ganymede822+ Router. S tem da imam jaz SOLO varianto ADSL na 1M paket. Sedaj imam ta modem nastavljen kor router in celo začuda nekako na hojladri dela.
Ker prej ko mi je "služil samo" kot modem za kaj več kot 20 minut in v "svetlih" trenutkih mogoče celo uro,
ne da bi me disconectalo kaj več nisem imela od internetne povezave...dejansko povezava naj bi bila aktivna (tako njim kaže) meni pa ne odpre ničesar...ni hitrosti...in potem sledi...reset...čakanje...delovanje mogoče da mogoče ne....lol

TRENUTNO imam ta modem nastavljen kot router (ker očitno imam edino tako nekaj od neta)...TODA bog ne daj, da počnem preveč stvari na enkrat, kaj šele da "upam" odpreti kak port. Ko surfam po netu dela, in če imam recimo samo msn vklopljen zdržim celo do 4h na liniji ne da bi imela padalske...da odprem kako dodatno zadevo, poslušam internetni radio, da se spravim downloadat kaj, ali se skušam konektat na dc++, da ne govorim kako sploh NE morem niti portov odpret...Pa smo spet na na začetku....In lahko samo (1000ič) resetiram modem, pa čakam ali me bo povezalo ali ne, spet kakor se mu zazdi....in čakam svetle urice delovanja prekleto drago zaračunanega interneta!!!
Zakaj imam občutek, da je to namerno šikaniranje naprav...in potemtakem nižja oziroma nična uporaba interneta! Vsi vemo, da nas je vedno več uporabnikov internetnih storitev, infrastruktura pa je pač taka kot je! Zastarela!
080 1000 pa ali kličem ali ne...ker mah...o tem pa ne bom zgubljala nobene besede, mislim da so že drugi precej o kvaliteti pomoči napisali! Žalostno! Saj itak smo sami "nevedneži" na tej strani in kaj več kot gumba za uklop compa (verjetno) ne znamo izkoristiti...tako da si ponavadi "odpravljen" z...BOMO SPOROČILI NAPREJ...bla...bla...bla...winsi so krivi...mrežna...uglavnem vse je prej krivo kot dejansko tisto kar je!
Tako, da očitno sem še nekdo v tej množici obsojen na drago zaračunan internet, ki dela na pol ali pa sploh ne! Očitno je na žalost tako, če imaš na izbiro najboljše med najslabšimi:PP

Se pravi obstaja varianta zamenjave ISP ponudnika, kar pa SPET ni vedno dobra odločitev. In se vrtimo v začaranem krogu naprej!

sss
07.07.2007, 14:49
Ta je zadnja in odpravi težavo z telefonijo

5.0.22b4-3.12-1.66.31.

atm imam tole verzijo 5.0.22b6-3.12-1.66.31.

hitrost 5/5
Trained transmit bit rate 5248 kbps
Trained receive bit rate 26240 kbps


Odkar so mi povišal sinhronizacijo se mi začuda zadeva ne sesuva več 5x dnevno. Bomo videli kako bo v prihodnje. :)


@Apokalipsa

Namiguješ, da naj bi pri TK nalašč zaje.bavali svoje uporabnike? Kaj je pa še hujšega kot horda pobesnelih uporabnikov, ki po forumih, prijateljem itd razlaga kako jih nategujejo pri TK

s@ma_j@ma
07.07.2007, 15:27
atm imam tole verzijo 5.0.22b6-3.12-1.66.31.

hitrost 5/5
Trained transmit bit rate 5248 kbps
Trained receive bit rate 26240 kbps


Odkar so mi povišal sinhronizacijo se mi začuda zadeva ne sesuva več 5x dnevno. Bomo videli kako bo v prihodnje. :)


@Apokalipsa

Namiguješ, da naj bi pri TK nalašč zaje.bavali svoje uporabnike? Kaj je pa še hujšega kot horda pobesnelih uporabnikov, ki po forumih, prijateljem itd razlaga kako jih nategujejo pri TK

********************

Nobene horde pobesnelih uporabnikov ne vidim.
Kritika je zdrava za ponudnika, kot za uporabnika. Tako se dviga kvaliteta v obojestransko zadovoljstvo.
Mislim, da je "Apokalipsa" najprej iskal pomoč pri ponudniku TK - vsaj tako bi moralo biti :dontknow:
Ponudnik ne :verymad: :sorry: !

Apokalipsa_
09.07.2007, 12:21
Heh!
Mislim, da če nekaj drago plačaš, da naj bi to tudi delalo tako kot je treba!! Sicer pa smo v demokratični družbi kjer naj bi se svobodno izražalo!
Na žalost sem pa spet tam kjer sem že pretekle 3 mesece, bedak sem jaz vsi okrog mene so pa pametni!! Aja, heh pa del pobesnele horde... samo zanimivo, da ni problem samo pri meni, da nas je veliko takih tako da se je res za vprašat kdo koga tukaj nateguje in kdo je nategnjen! Sicer pa je bil moj namen DOBITI pomoč glede tega ne pa neko butasto "moraliziranje". Toda vidim da je tudi tukaj ne bom dobila. Škoda časa...vidim...

sss
09.07.2007, 17:02
Nekateri očitno ne znate najbolje interpretirati napisanega


Zakaj imam občutek, da je to namerno šikaniranje naprav...in potemtakem nižja oziroma nična uporaba interneta! Vsi vemo, da nas je vedno več uporabnikov internetnih storitev, infrastruktura pa je pač taka kot je! Zastarela!


Tu, Apokalipsa namiguje, da TK zararadi svojega slabega omrežja namerno onemogoča naprave nekaterim posameznim uporabnikom ipd., zato, da bi pridobili na pasovni širini.

Jst sm na to odgovoru, da TK tega nebi počela ker si ne želi nezadovoljnih uporabnikov

Apokalipsa_
09.07.2007, 18:04
^^ Vidim da je dovolj časa za pisanje pa zagovarjanje, ko bi ga bilo vsaj pol toliko za odpravljanje problemov...pa mogoče potem ne bi bilo "pobesnelih hord" or wathewer...heh...no ja...sej še vedno obstaja 3tja alternativa, da enostavno odideš, mar ne...sej kdo potegne takratko pa itak vsi vemo! ^^

Apokalipsa_
09.07.2007, 18:09
Nekateri očitno ne znate najbolje interpretirati napisanega



Tu, Apokalipsa namiguje, da TK zararadi svojega slabega omrežja namerno onemogoča naprave nekaterim posameznim uporabnikom ipd., zato, da bi pridobili na pasovni širini.

Jst sm na to odgovoru, da TK tega nebi počela ker si ne želi nezadovoljnih uporabnikov

Pa tole si ko boš imel/a čas preberi...
ena druga tema tukej na temle forumu ----> odpiranje portov v Ganymede822+ Router

s@ma_j@ma
10.07.2007, 09:38
Glede na polemično debato med "Apokalipso" in "sss", predvidevam, da je "sss" bližnji sorodnik ponudnika, ali celo ponudnik sam.
Če sem prav ugotovil, mislim, da "sss" s svojimi uporabniki ne ravna prav, ker to komentiranje ni v cilju približevanja storitev uporabnikom, dvigu kvalitete in konkurenčnosti ter zadovoljstva uporabnikov. S svojim izvajanjem, niža zaupanje pri uporabnikih.
Kritika je zdrava in koristna za obe pogodbeni stranki zato bi moral biti ponudnik tovrstnih kritik le vesel, ker tako lažje hitreje izboljša svojo ponudbo in tako lažje postaja vedno bolj konkurenčen.
http://www.cosgan.de/images/midi/boese/e010.gif Žal iz teksta te težnje ponudnika, ni zaznati. http://www.cosgan.de/images/midi/boese/u010.gif

sss
10.07.2007, 18:18
Če poskuša človek normalno razmišljati in celo ne piše v efektu (ker ima težave z netom) je pa seveda al "bližnji sorodnik ponudnika" al pa celo ponudnik sam :rolling: (i am SiOL-TK, one and only)
Bog ne daj, da pohvalimo SiOL, ker pol smo pa najmanj podkupljeni, je naš oče direktor al pa delamo tam :2thumbs:

s@ma_j@ma
11.07.2007, 06:05
Če poskuša človek normalno razmišljati in celo ne piše v efektu (ker ima težave z netom) je pa seveda al "bližnji sorodnik ponudnika" al pa celo ponudnik sam :rolling: (i am SiOL-TK, one and only)
Bog ne daj, da pohvalimo SiOL, ker pol smo pa najmanj podkupljeni, je naš oče direktor al pa delamo tam :2thumbs:


Se oddaljuješ od teme !
Usmeri svojo barko proti Proteusu, da se ne izgubiš na razburkanem morju
Debata je o Proteusu.:nonono: