Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Se en zadovoljen uporabnik


Smaug
01.06.2007, 11:18
Sam sem uporabnik sirokopasovne linije ze prakticno od samega zacetka, ko se je pri nas dalo dobiti DSL. Do sedaj sem veselo vztrajal na 1M liniji in nisem imel v vseh teh letih prakticno enega problema (razen srcnih debat s sistemci, ko mi je kurilo modeme v slabem vremenu :d), ampak potrebe medmrezne druzbe so postajajo vedno visjo, zatorej sem si bil prisiljen dvigniti upload. Pred kratkim se tako narocil 10M linijo; postopek spremembe paketa je hvale vreden, vzame ti slabih 5 minut in ze si narocnik novih storitev.
Postopek je dokaj azuren in v roku dveh tednov (danes), sem dobil nov modem. Ki je deloval dokler niso preklopili na nov linijo, potem se je stvar razpadla. Zatorej klicem prijatelja na Telekom, kjer izvem, da so mi podturili star modem z 2 leti starim softverjem, ki spljoh ne podpira ADSL2+ tehnologije :d
Stestiramo linijo in ugotovimo, da mi sedaj dela z nadsvetlobno hitrostjo 1.2M, upload pa se vrti okoli dobrih 200 kilo :d :d (sinhronizira se malo pod 5M).

Stvar je sledeca: glede na to, da ste me nategnili brez vazelina (kar se tice odprtosti prenosnega grla, saj bi lahko komot obdrzal ADSL1 in si samo dvignil hitrost, da niti ne govorim o starem modemu in njega softverju) se Vam lahko zgodi, da dozivim zivcni zlom, razbijem nekomu na glavi modem in zahtevam nadomestilo skode za pretrpljene psihicne bolecine in fizicne napore, ko sem mlatil Vas kader.
Takisto se lahko zgodi, da se odlocim za drugega operaterja (sicer malo verjetno, ker se ne mislim zajeebavati se z njimi).

Meni se vedno namrec ni jasno, kako si lahko neka firma privosci taksno blamazo (pa da zelenjavo prodaja), ceprav mi je preko poslovnih zadev ze par let popolnoma jasno, da ste jeebiveterska firma; in koliko je drugih uporabnikov, ki nimajo koga pobarati za nasvet oziroma jim na kraj pameti ne pade, da se lahko tako sarlatanstvo spljoh zgodi. S pomocjo fantasticne podpore na brezplacni liniji, jih prikupen procent definitivno konca v umobolnici.

Btw, mi lahko kdo pove, koliko je letno povprecje mrtvih/ranjenih usluzbencev pri Vas?

Zaenkrat pa le se pocakajmo, kaj se bo izcimilo in vsega skupaj...pa lepo prosim, da dvakrat preverite racun, preden ga posljete; ce bom dobil kaksen oksimoron, mi bo padel mrak na oci (zato tudi menjava konec meseca).

Luka2k
01.06.2007, 11:28
perjatu, s T2 sem bil eno leto popolnoma zadovoljen. Delal vse skoz.
In tudi na novi lokaciji bom koncesijo dal T2.
Fotr je na siolu in je vsake tri dni brez neta...
Bruh.

Smaug
01.06.2007, 11:39
V bistvu ima SIOL zaenkrat se jako malo s tem, krivda lezi skoraj popolnoma na njihovih lastnikih (T2 ima pak istiga providerja zice). Zdaj bo mislim da ze dobrih 5 let, odkar imam ADSL in nisem imel niti enega problema!

Ampak, ce se stvar v tednu dni do 10 dni ne bo unesla, bom zahteval prekinitev pogodbe in vrnitev navadnega ADSL-ja.

Novo najnovije - Ugotovil sem, da so mi odklopili telefonski prikljucek pri preklopu na ADSL2+! :d
Ocitno Telekom ne zeli, da bi placal narocni ta mesec na bilokaj...

Ipod
01.06.2007, 12:41
Lol ker "poskus" sarkazma...

Smaug
01.06.2007, 12:51
To ni sarkazem, to je nesposobnost...

Pocasi me zapusca mirnost in zbranost...

EDIT: Lahko tozim SIOL, ker mi je "prodal" nekaj, kar mi niti priblizno ne more nuditi? Torej v primeru, ce se iskaze, da je povezava za vec kot 30% slabsa in da so mi ukradli 4 ure casa in sop nervov?

mrjerry
01.06.2007, 13:00
Uporabnik Smaug, prosim sporocite svoje uporabniske podatke na ZS.

Smaug
01.06.2007, 13:31
Zakaj, naj vsi vejo: 90-60-90

mrjerry
01.06.2007, 14:10
:blush:

P.S.: Monter je ocitno videl obratno in te zato ni obrajtal. Meni je net potegnil tistega dne ko so bila dama v hisi :approve:

Smaug
01.06.2007, 15:03
Opravicilo s strani telekoma; najeli so trop debilov, ki dela to sele kratek cas, zatorej je neizbezno, da bom do ponedeljka brez telefonske linije.

Mislim fak, a si je tako neverjetno tezko zapomniti, kako povezati 8 zic razlicne farbe!? S tem, da je to za njih ze visji nivo, oni delajo s 4-imi. Tisti z diplomo to je...

Katastrofa. Povrh vsega me bo "neznejsi" spol pojedel, ker bo cel vikend brez telefona.

MENJAM SIOL INTERNET ZA ELEKRICKU STOLICU
(Prosim, samo resni!!)

Snif
02.06.2007, 09:48
Smaug! Trpimo s tabo! (enako kot pri teniskah)

Teo
02.06.2007, 10:42
zato pa jaz pravim, da je najboljše bit na dial-upu! ja

Tsu
02.06.2007, 12:03
Ko sm začel brat prvi post, taka idila pa to, sem že mislu kak je vse lepo, pol pa bum :) Dobr si napisu.
Jst sicer s SIOLom nimam nobenih problemov. Vsaj zaenkrat ne. Kdaj pa kdaj je pršlo do izpada, ampak več kot 10krat v 4 letih ne ... vsaj ne večjih ... Uporabljam pa pač še tisti stari paket 1024/256 (sem zdej na 4mbit prešaltu). Čist tko, pr vsaki stvari je tko, da so nekateri zadovoljni nekateri pa ne. Prav tako ima tudi T2 uporabnike, ki niso popolnoma zadovoljni, ravno tako volja, ... itd, itd. Če SIOL ne bi nudil takšnih kvalitetnih storitev, ki jih ponuja, zagotovo ne bi bil tak dolgo na trgu - ki je mimogrede zelo zahteven. Nisem na strani SIOLa in ne na nikogeršnji drugi strani. Se mi pa zdi to, da ima toliko uporabnikov (če se ne motim je največji ponudnik intereta v SLO - nisem prepričan), dejstvo, ki govori samo zase.
Nekomu je všeč zelena barva, nekomu modra ... nekomu pa črna.

LP
Matic

rda
02.06.2007, 13:40
Se strinjam z zadnjim postom. Na firmi imamo Siol in T2. Pri nobenem nobenega problema. Poznam pa ljudi, ki imajo probleme tako s Siolom kot z T2. V večini je krivo omrežje - če ti ne dela en dobro, ti po vsej verjetnosti ne bo tudi drugi :(

cc-kola
02.06.2007, 14:34
Se strinjam z zadnjim postom. Na firmi imamo Siol in T2. Pri nobenem nobenega problema. Poznam pa ljudi, ki imajo probleme tako s Siolom kot z T2. V večini je krivo omrežje - če ti ne dela en dobro, ti po vsej verjetnosti ne bo tudi drugi :(
Točno to kar si povedal (odebeljeno), vendar določeni ljudje tega enostavno ne morejo dojet...

Tsu
03.06.2007, 10:24
Mnja, pač niso vsi za vse :)

fazan
03.06.2007, 16:19
Se strinjam z zadnjim postom. Na firmi imamo Siol in T2. Pri nobenem nobenega problema. Poznam pa ljudi, ki imajo probleme tako s Siolom kot z T2. V večini je krivo omrežje - če ti ne dela en dobro, ti po vsej verjetnosti ne bo tudi drugi :(

Sej to drži kar je povedano vendar čisti lajek ,če preštudira točno ve ,da so krivi sami operaterji za nedelovanje ozioma za napake tako v omrežju kot pri izpadih.
-prvič zaradi tega,ker še ena stvar ne dela takokot bi mogla pa že rihtajo drugo katera pa potem zašteka.
-ti dvigi hitrosti ja vendar ne na škodo drugih uporabnikov:mislim za bolj oddaljenež
-probleme se mi zdi in se ne motim veliko rešujejo tako,da če se buniš in zbuniš ti nekeko za par ur dvignejo hitrost in ker pač začne nagajat drugemu uporabniku potem njemu naštimajo in si spet ti zgubil kakovost namesto da bi pustili pri miru stvari kot so naštimane
-velik več uporabnikov bi pa tudi bilo če bi naredili mini centrale po vaseh s tem bi pa pridobili še več uporabnikov vendar na žalost ni interesa kajti tako ne bi več bilo toliko napak.

monster
03.06.2007, 16:27
men se zdi, da nasplošn internet suxs big time. gremo nazaj na klinopis

Smaug
05.06.2007, 09:54
Zur, zaceli so me drkat u zdrav mozak!

Pazi logike; telekomov monter presernega smehljaja prinese 2 leti star modem, nakar mi na telekomu recejo, da oni niso zadolzeni za menjanje starih modemov za nove, "ker niso enakih vrednosti" in ces da naj dam na SIOL prosnjo za menjavo modema. 4 dni po tem, ko so mi prinesli tisti krs! Pa jajca vam bom potrgal vsem skupaj, majke mi moje mile....

Dragi mili moji, na napacnega ste se spravili. Zdaj me se potrpljenje mineva; Vam bom naredil tako sceno, da bodete se pet let govorili o "tistmu norcu".

TuNina
05.06.2007, 10:00
pridem slikat.

Smaug
05.06.2007, 10:36
Sej bom prisel takrat, ko ti delas :kisses:

TuNina
05.06.2007, 10:37
težko me je zgrešit.

Smaug
05.06.2007, 10:42
Jah, za zadovoljne uporabnike se je treba potruditi :approve:

P.S.: Dej poklici storza, da se odmaje h kompjuterju, ima ljubavno pismo...

TuNina
05.06.2007, 10:46
nimam pojma, kdo je storž.

Smaug
05.06.2007, 10:47
Pol pa nehi spemat po moji temi!

Smaug
06.06.2007, 09:12
Uf, zdaj sem ze beyond besen...

Vceraj so nehali s testiranjem wireless telefonske linije, tako da je zenski del populacije v nasi hisi spet povezan s svetom. Internetna povezava je pak zgodba zase...
Sam od vceraj testiram povezavo s centralo in ugotavljam, da povprecni prenos niha med 8,5 ter 9M dl / in nekje konstantih 820k uploada, kar se ipak zelo pribliza zagotovljenemu prenosu (z odstopanjem do 15% se se da sprijazniti). Jasno, to so teoreticni max. prenosi s telekomovo centralo, realni prenos bom izvedel sele, ko mi vkup spravijo nalog za registracijo na SIOL-u.
Torej, registracija je jasno zaenkrat nemogoca, ker nimam pravega modema in mi avtomaticno server zavrne request. Poizkusel sem z rezervnim MAC-kom, ampak je sranje prepametno.
Glavni problem se pak zdaj vrti okoli modema; telekom je srcno preprican, da sem sam dobil Sagem modem. Njihova utemeljitev je ta "da tako pise na pogodbi, ki sem jo podpisal". Jasno. Sam kupujem staro skart robo od lokalnega dilerja sustecih trenerk, nakar dajem prijave na telekom, da mi stvar ne dela. Sagem modem seveda skrivam za nadaljno prodajo in mastne zasluzke, s katerimi jim bom prizadejal taksne financne tegobe, da bodo prisiljeni propasti. Navkljub genialnemu kadru in urejenim razmeram. Fantasticna logika :approve:
Po drugi strani monter trdi, da mi je dal Sagem modem (btw, skatle ni niti odprl). Prav tako trdi, da je dobil v zameno taisti Callisto modem, ceprav je dobil IskraTEL-ovega. Povrh vsega me obtozuje "arogantnega napada na njegovo eminenco". Do katere zna resno priti; s sefi se resno mislim zmeniti za sestanek na 4 oci, da vidim, kaj mi ima poba se novega za povedati.

Vazno je to, da se vsi drzimo nacela, kako ima stranka vedno prav ter kako je treba upostevati zelje le-teh :approve:

Sicer sem se pa odlocil, da ne mislim vec tratiti svojega dragocenega casa na zivciranju in zajeebavanju z nekompetetnimi osebami; cas, ki bi ga porabil za to, bom raje izkoristil za pisanje dopisov. Tja, kjer bodo zalegli.

Dober glas seze v deveto vas, slab pa povsod...

Ne vem, ce se zavedajo, da bo drek treba nekoc tudi pojesti, ce ga ze mesajo.

Luka2k
06.06.2007, 14:07
sam tis pa res mal zoprn...

Mowgli
06.06.2007, 14:41
T-1, T-2... samo ne vem, kdo se od koga uči, ko obljubljajo vedno višje hitrosti in jih najprej zakasirajo, sprovedejo jih pa ne. Pri drugih je T-1 vedno dežurni krivec, kdo pa pri prvih? :clown:

Smaug
06.06.2007, 23:57
Luki, opalim te golim :kisses:

Dobil (nazical) danes Sagem modem in prisel do fantasticne ugotovitve; all the fuss okoli modema je brezpredmeten, ker se stvar besno sesuva, poleg tega ga ne morem prepricati, da spusti kaksen upload od sebe (max. 200 kilo, ce ima spihane ethernet prikljucke). Krs na kvadrat torej.
Pozitivna stvar danes je ta, da so na siolu koncno opravili registracijo namesto mene (ker jo sam do sedaj nisem mogel), torej so mi odprli moj utopicni 10M paket. Ki dela boljse na ADSL modem, ki ne podpira ADSL2 tehnologije :d Napredek je ze bolece dober; 4M dl in 620kilo uploada, s tem da je potrebno vzeti v obzir, da modem ne sfolga vec kot 4M (s centralo se sinhronizira z idealnih 9,5M/820kilo).
Sagem kljub sesuvanju natrga tja do 6M (na spihane kable spet), ceprav vse skupaj bolano niha (pade celo pod 2M!), princip ima-nema se posluzuje bonov za bencin; sad radim slabo-sad neradim.

Mi pa srce igra ob misli, da je Iskra koncno spravila na trg nekaj, kar je dokaj kvalitetno; kljub temu, da se vse skupaj dela v Koreji.

P.S.: Ce komu dela SIOL TV na Sagem modemu brez prekinjanja, ga castim pir.

EDIT: Mater, v enem tednu sem se naucil vec o teh ruterjih, kot telekomovi monterji v celem zivljenju :d

howrude
07.06.2007, 01:13
bravo smaug, tak se govori

Ipod
07.06.2007, 07:45
Dolžen si pivo...

Smaug
07.06.2007, 09:07
Slika ti nikoli ne zmrzne?

Ipod
07.06.2007, 10:36
Jep.. Kocka pa na tistih kanalih kot vsem (mtv, rtcg)...

Smaug
07.06.2007, 10:54
Kolikor vem, ne placujes za kocke; stvar bi morala vsem delati brez hujsih problemov s sliko. Ampak vseeno, celo po telekomovih standardih si rojen pod srecno zvezdo. Taksnih je jako malo.

Pivo imas pa pri meni v dobrem ;)

Mowgli
07.06.2007, 14:07
Pošlji par gajb še na Telekom. Mogoče bodo pa nabasani kaj pogruntali... :veryevil:
A kockic v pikice ti pa nočejo zamenjat? Osem dni, z računom, pa to... :angel:

Smaug
07.06.2007, 21:17
Lol :d

Danes testiram Sinope 568+, ki naj bi bil "teh best!11". Zeljno pricakujemo rezultate :p

Sicer je pa zur imeti vsak dan v tednu drugi modem. Vcasih celo po dva na dan. Spljoh ce ti nekdo ne komplicira na testnih voznjah.

:d

Smaug
08.06.2007, 03:14
Stvar deluje odlicno! Koncno nek ljudski izdelek, za katerega te ni ravno sram, da si ga lastis. Ker tistim, ki ga/jih talajo, je ocitno vseeno, kaj dajo iz rok in sparajo na najvaznejsih stvareh, tako da imajo konec koncev vecjo izgubo, kot pa ce bi od samega zacetka nudili tisto, kar morajo. Tudi kar se tice samega vmesnika modema je potrebno reci, da je narejen ocesu prijetno. Zaenkrat nobenih problemov, potrebno bo scekirati se VoIP, ampak tolele je povsem sekundarnega pomena.

Kar se mene tice, stvar zdaj koncno deluje kot je treba, hvala Krisni, Visni in ostalim mnogorokim bejbam. In vse kar je bilo treba je bilo par zivcnih zlomov, pokritje parih plac mobitelovim usluzbencem in strosek ene vecerje. Ce izpustim dejstvo, da bi stvar lahko prisla cez v dveh dneh namesto tednu in da je sama organizacija in prenepotrebno tezenje s strani integratorjev zapletlo stvar do fundamenta, nakar sem se sam postal zajedljivo tecen (glede na njihov odnos do mene kot stranke sem bil se celo blag), je vse skupaj se jako v redu.

Ampak zal nimajo vsi taksnih moznosti kot jazst (pravzaprav jih nima skoraj nihce), da bi doma delali gradove iz (katastrofalnih) modemov in slatali kakovost prenosa in sirino grla. Pri navadnem uporabniku bi to vzelo verjetno pol leta + xy intervencij vsevednih monterjev, preden (ce spljoh) bi stvar zacela funkcionirati. Zalostno dejstvo.

P.S.: Bodoci narocniki, bodite pozorni v bliznji prihodnosti, saj vracam zvrhano malho fantasticno delujocih in najnovejsih modemov :d

Ce ste novi, tezite za Iskrine modeme, boste tako vi kot oni mirneje spali...

Mowgli
08.06.2007, 08:38
"Pa i šire", podvukao je na kraju svog višesatnog izlaganja" dioničar Iskre, popračen suprogom Kali u prekrasnoj večernoj toaleti.... piše u novom elektronskom broju iPko Neta, koji isto koristi najmodernije modeme sastavljene u Slovaniji.

rda
08.06.2007, 10:24
Ce ste novi, tezite za Iskrine modeme, boste tako vi kot oni mirneje spali...
Se podpišem. Ganymede delal brez problema, Sagem "zmrzoval" konstantno v časovnem intervalu 1-30 min (menjal 3 modeme - pri vseh enako), Sinope zopet dela brez problema.

missClause
10.06.2007, 00:13
Smaug, upam da ne boš zameril ampak (ura je 1:15) pa si me tak nasmejal kot še marsikdo ni že nekaj časa :rolling: :rolling: :rolling: vsaka ti čast ej res :2thumbs: no, glavno pa je da si uredil in da ti stvar dela

cc-kola
11.06.2007, 11:20
Smaug you got no life :rolling:

08.06.2007 04:14 :clown:

goro78
14.06.2007, 20:11
Se podpišem. Ganymede delal brez problema, Sagem "zmrzoval" konstantno v časovnem intervalu 1-30 min (menjal 3 modeme - pri vseh enako), Sinope zopet dela brez problema.

Tudi pri meni enako!!!