Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : SIOL Komunikator izkušnje


bliskavica
02.06.2007, 07:50
Zanima me kako deluje SIOL komunikator pri različnih Firewall sistemih.
Veliko potujem in me zanima če so težave pri uporabi komunikatorja- npr. znotraj nekega inf. sistema, kjer se sicer lahko povežem na internet . (Firmei imajo pogosto soje zaščite.)
Morda ima kdo kake izkušnje.
Trenutno uporabljam Skype, ki pa ima velik manko, ker ni mogoče nabaviti- "slovenske" številke za dohodne klice .

T-a-d-e-j
02.06.2007, 08:42
Detelfone počekiraj, dobiš številko zastonj. www.detelfone.eu

rda
02.06.2007, 13:35
Zanima me kako deluje SIOL komunikator pri različnih Firewall sistemih.
Veliko potujem in me zanima če so težave pri uporabi komunikatorja- npr. znotraj nekega inf. sistema, kjer se sicer lahko povežem na internet . (Firmei imajo pogosto soje zaščite.)
Morda ima kdo kake izkušnje.
Trenutno uporabljam Skype, ki pa ima velik manko, ker ni mogoče nabaviti- "slovenske" številke za dohodne klice .

Dokler ni zaprt UDP port 5060 navzven bi moralo delovat OK. Dohodni porti so lahko vsi zaprti.

Imam komunikatorjevo številko na Nokii E60 in deluje brez problema v različnih omrežjih (kmalu bom sprobal tudi v tujini :) ).

lp

bliskavica
03.06.2007, 08:18
Namestil sem komunikator se registriral in še nisem uspel vzpostaviti zveze.

Hvala SIOL za naslednji nateg!
Upam, da mi bodo v kratkem poslali s tehnične podpore informacije zakaj zadeva ne deluje. Edino, kaj lahko vidim so moji zgrešeni klici, čeprav sem bil takrat online.
Kot da nimam drugega dela, kot se ukvarjati s tehnično pomanjkljivimi rešitvami, ki jih daje na trg SIOL.

Enako kot pri SIOL telefoniji, ko rabili teden dni da je sploh delovala , pa še sedaj občasno šteka.
Ali pa SIOL televizija od začetka- shit! (Sedaj je verjetno bolje )
Mimogrede, ko sem dva meseca nazaj instaliral Skype, je zadeva takoj delovala in v nekaj minutah sem že lahko telefoniral. Samo slovenske Incall številke žal nimajo, da bi me lahko prijatelji poklicali poceni v tujino.

Če ne bo šlo bom poskusil še detlat.

cc-kola
03.06.2007, 10:44
nateg? si pa smešn...

mogoče kriv tvoj firewall? maš ruter?

bliskavica
04.06.2007, 07:25
nateg? si pa smešn...

mogoče kriv tvoj firewall? maš ruter?

Firewall je od firme kjer sem trenutno. Danes ima skoraj vsaka firma svojo zaščito. Glede hitrosti pri GB Lanu tudi nebi smelo biti problema. Skype dela super. Tudi Skype Out. Problem je le ker Skype Inn funkcija nima telefonske številke v Sloveniji, tako da me ne morejo Slovenci klicati po lokalni tarifi iz fiksnih ali mobilnih omrežjih. To kar bi bilo pri Siol komunikatorju finančno zanimivo. Sicer pa so mi obljubili povratno informacijo čez 5 dni dni. !?

drnovurb
04.06.2007, 21:27
Firewall je od firme kjer sem trenutno. Danes ima skoraj vsaka firma svojo zaščito. Glede hitrosti pri GB Lanu tudi nebi smelo biti problema. Skype dela super. Tudi Skype Out. Problem je le ker Skype Inn funkcija nima telefonske številke v Sloveniji, tako da me ne morejo Slovenci klicati po lokalni tarifi iz fiksnih ali mobilnih omrežjih. To kar bi bilo pri Siol komunikatorju finančno zanimivo. Sicer pa so mi obljubili povratno informacijo čez 5 dni dni. !?

Preberi si objavo od rda-ja... Mogoče boš potem znal najti krivca... Pa za trenutek pozabi Skype... :p

anarchy
07.06.2007, 18:04
Zakaj ima siol komunikator v oglasu uno oko, ki nadzoruje vse? Mislim, jaz bi rad malo vec zasebnosti.

drnovurb
09.06.2007, 22:04
/ignore ??