Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Protestni shod za zaščito školjčne sipine


Lintvern
05.06.2007, 09:06
Protestni shod za zaščito školjčne sipine (http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/249567/)

KOPER - "Namesto državnega lokacijskega načrta smo dočakali buldožerje in bagre Luke Koper, ki so začeli barbarsko uničevati školjčno sipino v Ankaranu," je ogorčen David Stepan, predsednik stranke Zeleni Koper.
Meni, da Luka Koper ob sipini brez vsakršnih študij vplivov na okolje ureja parkirišče za avtomobile. Zato danes ob 18. uri na školjčni sipini v Ankaranu organizirajo protestni shod, na katerega vabijo vse, ki jim je mar za ohranjanje narave.

Zdaj je ogroženo okolje v Slovenski Istri in zato Vas pozivamo , da se nam v čim večjem številu pridružite in pokažete, da Vam je za ohranitev školjčne sipine pred uničenjem in zaščito morskega obrežja pred betonizacijo in ograjevanjem z žico.

Nobene potrebe ni uničevati naravnih vrednot R. Slovenije za parkirišče za avtomobile.

Reka Rižana je bogastvo Slovenske Istre in je naša naravna, hidrološka in kulturna dediščina.Kdor uničuje reko, pokopava svojo prihodnost. Slovenci imamo le 47 km morske obale in mar smo res tako bogati , da jo leta 2007 ob vse večjem zavedanju pomena okolja in kvalitete bivanja tako brezskrbno uničujemo, betoniramo in tudi izumrtje določene živali in rastlin v Sloveniji nam ni mar.

Sprašujemo se , kje so razni zavodi, sveti, agencije , inštituti , znanstveno raziskovalna središča , univerza na Primorskem , nacionalni inštitut za biologijo, morska biološka postaja in ostale strokovne službe za varstvo okolja in narave R. Slovenije ?

Obala.net (http://www.obala.net/index.php?show=news&action=news&id=15809)

:nonono: :nonono: :dontknow:

dkivi
05.06.2007, 12:27
:o:o:o
čak mal ....a ni bilo rečeno da bojo pustil na miru sipino....se spomnim,da so lansko leto otroci iz vrtcev s tršicami šli protestirat...

partibrejker
08.06.2007, 07:32
ma debili eni use bojo uničl:nonono:

Lintvern
08.06.2007, 08:52
BRUSELJ - Evropska morja so ogrožena, kar je posledica obalnega razvoja, preveč obsežnega ribolova in onesnaženja zaradi kmetijstva, opozarjajo znanstveniki. Brez ukrepanja bodo še naprej propadala, dodajajo.
K temu sta prispevala gospodarski razvoj in širitev Evropske unije. Svoje ugotovitve iz triletne raziskave je več kot sto strokovnjakov iz petnajstih držav predstavilo v poročilu, ki ga je financirala Evropska unija.
:nonono:

nekdo86
09.09.2007, 10:34
ma .. . jast sem takoj zato da razšitijo luko .. na jetra mi gre že ta pretiram turizem rad bi videl še kej druzga razen hotelov .. .. naj se še kej druzga razvije .. ne zgolj turizem..