Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Na milanskem sodišču začetek sojenja 26 agentom Cie


1knap
28.02.2007, 18:22
ZDA proti izročitvi agentov CIA Italiji
ZDA ne bodo pristale na nobeno zahtevo Italije za izročitev nekdanjih agentov ameriške obveščevalne agencije CIA, proti katerim se bo 8. julija začel sodni proces zaradi ugrabitve egiptovskega imama Osame Mustafa Hasana, znanega tudi kot Abu Omar, je v Bruslju izjavil pravni svetovalec State Departmenta John Bellinger.

Po Bellingerjevih besedah obstaja v Evropi domneva, da so zakoni, ki se nanašajo na teroristične osumljence, jasni, toda v resnici niso. Ob tem je Bellinger kritiziral evropska stališča do ameriške vojne proti terorizmu in posvaril, da bi nekatere izjave lahko spodkopale ameriško-evropsko sodelovanje. "Od Italije nismo dobili nobene zahteve za izročitev. Če bi, ji ameriških predstavnikov ne bi izročili," je dodal.

anarchy
01.03.2007, 17:15
Raje sem z teroristi kot proti, ce se ze grejo tako, saj americani so uni teroristi. Namesto, da bi bil dialog z teroristi in, da bi skusali ustreci teroristicnim zahtevam jih preganjamo, sramota. Teroristi bi radi samo pozornost.

1knap
08.06.2007, 11:10
Rim - Na milanskem sodišču se je danes začelo sojenje 26 agentom ameriške obveščevalne agencije Cia, ki naj bi leta 2003 v Milanu ugrabili egiptovskega imama Osamo Mustafo Hasana, znanega tudi pod imenom Abu Omar. Agentom Cie bodo sodili v odsotnosti, saj ameriške oblasti niso pristale na zahtevo po izročitvi Italiji. Sojenje, zaradi katerega so se zaostrili odnosi med Rimom in Washingtonom, se je začelo prav na dan, ko v Italijo prihaja ameriški predsednik George Bush.Poleg Američanov je obtoženih tudi sedem Italijanov, med njimi nekdanji vodja italijanske obveščevalne službe Sismi, general Nicolo Pollari, ki naj bi sodeloval pri "izrednem izročanju" domnevnih teroristov ameriškim oblastem. Pollari, ki se današnjega začetka sojenja ni udeležil, je vpletenost v ugrabitev že zavrnil.

Po podatkih italijanskih tožilcev so ZDA Abuja Omarja osumile rekrutiranja islamskih skrajnežev, vendar pa v času njegovega izginotja proti njemu niso vložili nobene obtožnice. Do njegove ugrabitve je prišlo v obdobju, ko je bil na čelu italijanske vlade Silvio Berlusconi, ki pa za operacijo po lastnih besedah ni vedel.

Omarja naj bi v egiptovskem zaporu mučili

Po ugrabitvi 17. februarja 2003 so Abuja Omarja odpeljali v ameriška vojaška oporišča v Italiji in Nemčiji, kasneje pa so ga za štiri leta premestili v zapor v Egiptu. Po Omarjevih besedah so ga v egiptovskem zaporu, iz katerega so ga izpustili 11. februarja, mučili.

Med sojenjem bi sicer v javnost lahko pricurljali podatki o izročanju, kot je na primer transport domnevnih teroristov iz države v državo brez spoštovanja pravnih procedur, kar je že naletelo na številne kritike. Hkrati bi proces lahko škodoval tudi ugledu obveščevalnih služb zaradi njihovega ravnanja med tajnimi operacijami. (STA/Foto Reuters)

CIA je terorizem legalizirala in s tem rehabilitirala Al-Kaido.
:d :2thumbs: :rolling: :d :2thumbs: :rolling: :d :2thumbs: :rolling: :veryevil: :veryevil: :veryevil:

king16
08.06.2007, 13:24
Tipično Ameriško - kavbojsko. Potem pa ti še večino držav podpiše sporazum, da Ameriškim vojakom ne bodo sodili za vojne zločine. In najbolj grozno, ravno Američani najraje ocenjujejo demokracijo v posameznih državah in kršitve človekovih pravic. Sramota, da njihova poročila sploh kdo resno obravnava.
In v Evropi ni države, ki bi si upala napisat poročilo o kršitvah človekov pravic v Amerkki, ter ga objavit oz. poslat v Ameriko.
Takšen primer, kot ga imajo sedaj Italijani, se je že zgodil ( pa ravno 2 x v Italiji). Vedno ista pesem. 2 x sojenje v odsotnosti in na koncu nič. Tipično Ameriško.

1knap
08.06.2007, 14:18
A ti še vedno zagovarjaš državni terorizem?

Helix
09.06.2007, 11:04
CIA je največja in najhujša teroristična organizacija na svetu.
Na žalost se to najbrž ne bo zgodilo, toda CIA bi morala biti obsojena kot zločinska organizacija na mednarodnem sodišču, tako, kot so obsodili Gestapo.
Na žalost pa ne bo prišlo niti do izročitve teh ''agentov''.

sch0ll7
03.07.2007, 12:54
Sej nevem a svet [ vi |....se kar verjamete v "teroriste" tiste ljudi ki so napadli WTC....in s tem sprozili vojno med ZDA in Bliznjim vzhodom....to je samo krinika oz. izgovor za vojno v Iraku in povod za mogocno vojno v Iranu, ki je tudi bogata z nafto!......10000 dokazov je da je CIA izvedla napad na WTC....z druge strani pa tudi Jevreji.....cilj CIE in Jevrejev....je ob enem obogateti na bliznjem vzhodu...kot drugo pa oslabiti sosede Izraela

Nekdo je moral prepricati americane da gredo v vojno.....res da so americani naumen narod....ampak mislim da ce se ne bi zgodil napad na WTC da prebivalci USA nebi bili za vojno v Iraku oz. na bliznjem vzhodu!

Saddam pa itak clovk ko clovk je naredu velik slabga....samo kdo pa so americani da unicijo cel Irak samo zato "da ga spravijo z oblasti" ..beri :pridejo do nafte.....CISTI TERORIZEM

Nevem to je moje mnenje in sem mocno preprican da je tako.