Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Življenjsko zavarovanje


franka
11.06.2007, 11:14
Nekaj čudnega se mi je zgodilo...
Vedno sem mislila da ko plačuješ življensko zavarovanje, da po določenem času dobiš ven vsaj svoj denar.
Kaj se je pa nam sedaj zgodilo. Po 5letih bomo dobili samo tretjino vplačanega denarja ven.
Obrazložitev: ker gre od mesečnega obroka 50% za zavarovanje pač, 50% pa na šparanje.
In na koncu dobiš ven nekaj manj kot si našparal, saj ti odštejejo davek itd.
Recimo vsak mesec plačaš 50€. Torej v 5 letih plačaš 3000€, potem pa ven dobiš 950€.
Ostalo je šlo pa kao za zavarovanje in bi ti zavarovalnica plačala kaj v primeru poškodbe.
?

Po moji logiki se to ne splača.
Kaj vi menite? Kje je najbolje skleniti takšno zadevo?
Bolje bi bilo da sem šparala na banki toliko let, zraven pa si plačevala neko nezgodno zavarovanje v primeru nezgode.
Res čudno... Je pri vse zavarovalnicah tako? Katera se vam zdi najboljša?
Lp

Katrin
11.06.2007, 18:21
Za začetek, piše se življenje.

Dalje, "splača" je pri zavarovalnicah zelo relativna beseda.... "Neko nezgodno zavarovanje v primeru nezgode" pač ni isto, kot si si ga plačevala tukaj ne? Tu si bila verjetno zavarovana za primer smrti in invalidnine, pa kakšno rentico za dneve, ko ne bi bila v službi... Odvisno, kaj ti je bolj pomembno. Našparan denar ti nič ne pomeni, če ga ne moreš uživat...

Duh
11.06.2007, 20:15
Treba se je zavedat, da ti banke, zavarovalnice, itd...nikoli nič ne dajo, ampak daš ti njim...pa vseeno se mi zdi to tvoje življensko zavarovanje krepko preveč oderuško...

sam sem pred kar nekaj leti podpisal neko življenkso zavarovanje, ki v tem trenutku, ob vsej konkurenci, niti ne zgleda več tako ugodno, kot je takrat...mi pa drugega ne preostane, kot pa da preputsim zadevi, da gre do konca, ker karkoli spremenim pred določenim rokom (za katerega sem se strinjal in to tudi podpisal) sem krepko na "izgubu"...zadeve nima smisla prekinjat...

Me zanima ali si ti podpisala za teh 5 let in dobiš zdaj toliko ven...kar skorajda ne verjamem...verjetno si podpisala več in bi zdaj rada predčasno potegnila ven euriče?

In na koncu še...katera zavarovalnica?

Davor
11.06.2007, 20:38
Hmmm....kaj ko bi kdo kdaj prebral pogoje življenskega zavarovanja, katerega tako hitite podpisovat? Življensko zavarovanje je zavarovalniški produkt in ne produkt namenjen varčevanju. Je že kdo kdaj slišal, da bi se zavarovalnici reklo varčevalnica?

Valda, da pred potekom ŽZ ne dobiš celotnega vložka, saj ti je zavarovalnica v času zavarovanja zagotavljala določen znesek v primeru smrti in invalidnosti in točno to je tudi namen tega zavarovanja. Se pa strinjam, da nekaj podatkov zavarovalnice zamolčijo, predvsem upravljalske stroški pri zavarovanjih z zajamčeno glavnico in raznih naložbenih zavarovanjih. Ampak očitno to zavarovancev ne moti, saj še kar derete v te produkte... Ko se pa zalomi in je prepozno pa začnete brati pogoje in pravila igre.

Življensko zavarovanje je namenjeno predvsem parom, družinam...pri katerih je nek posameznik brez rednih dohodkov oz. je ta dohodek premajhen za preživetje v primeru invalidnosti ali smrti druge osebe oz. preostalemu članu družine ostane skupni kredit, ki ga sam ni sposoben odplačat. V tem primeru posameznik sklene ŽZ, vanj vplačuje določene mesečne zneske ali samo enkraten vložek in v času trajanja bo zavarovalnica v primeru smrti ali invalidnosti izplačala zavarovalnino. Ta obveza zavarovalnice pa ni zastonj in zavarovanec jo mora plačati. Če pa mislite, da boste sredi zavarovalnega obdobja pobasali ves denar in zaključili z zavarovanjem, ker se vam v tem času pač ni nič zgodilo, se pa hudo motite...zavarovalnicqa vam je v času zavarovanja nudila neko varnost (čeprav jo na srečo niste izkoristili) in ta varnost ni zastonj!

Če pa ste sklenili ŽZ z namenom varčevanja...jaoooo...v te namene imate sklade, delnice, varčevalne račune....

franka
12.06.2007, 15:57
Nič nismo točno rekli koliko let če se ne motim.
Imate prav, ljudje prehitro podpišemo zadevo, ne da bi prej prebrali in se podrobno pozanimali.
sami smo si krivi.
Na polici lepo piše kolikšen znesek bo po kolikih letih.
In tako bi po 15letih plačevanja vsak mesec po slabih 50€ dobili 4000€.

Zdi se mi malo.
Po drugi strani je pa res, da bi v primeru nezgode pa dobili odškodnino. In za to, da smo imeli možnost dobiti jo v primeru nesreče, smo plačevali 50% zneska za to.

tako je.
Sem pa gledala druge zavarovalnice (nezgodno zavarovanje), pa niso nikjer tako visoki zneski izplačila v primeru poškodbe, invalidnosti kot tu (gre za generali zavarovalnico),
seveda je pa tudi temu primerno zavarovalnina nižja.
Tu torej plačamo približno 300€ letno za zavarovanje, tam bi pa manj.

Ne vemo še kako bi se odločili. zaenkrat ne bomo takoj prekinili, ampak se bomo pozanimali o tem, kakšne možnosti ponujajo druge zavarovalnice in se odločili.

Nekateri ponujajo neko varčevanje in zavarovanje za 15-25 let in se ti po določenem številu let vsota zelo poviša itd
Moram se točno pozanimaati kako in kaj.
Bom najprej vse prebrala in potem podpisala, da ne bom na koncu spet presenečena.

franka
12.06.2007, 21:43
Evo danes sem izvedela za eno zavarovanje:
Daješ mesečno 25€ ali pa 50€ ali več.
To daješ določeno dobo. recimo 30let. Po 10letih lahko skrajšaš na 15let ali pa po 10 letih dvigneš denar z donosom brez davka.
Zraven spada življenjsko zavarovanje za primer smrti. Le tega nič dodatno ne plačuješ.
Na koncu pa dobiš ven ves svoj vplačan denar + donos.

Reče se pa temu fond polica.
Za 25€ dobiš enega domačega ponudnika. Za 50€ pa lahko vlagaš tudi v 1tujega, poleg domačih. Oz sedaj imajo akcijo da za 50€ dobiš paket z šestimi ponudniki. Ponudniki ni dobra beseda za to, ampak ne vem kako naj drugače napišem.
Dobiček pa je od 6-12% lahko tudi več.
Torej če jaz dajem vsak mesec 25€, bom po 10 letih vplačala 3000€.
Ven bom pa dobila 3000€+donos(6-12% oz več). Pa zraven bom še življenjsko zavarovana.

kaj pravite na tole?

Miccy
08.07.2007, 16:25
..tudi sama sem zavarovana na "fond polici".. malo drugače, pa vendar; konec koncev imajo tako vsi isti sistem.. nekatere stvari sem zvedla, ko je blo že prepozno, in je bila polica že podpisana, jst pa se sedaj tolčem po glavi..je pa tako.. vsaka zavarovalnica pove lepo in sladko, ko gre za sklenitev, ko pa gre za izplačilo, se pa pojavijo takšni in drugačni problemi.. :nonono:
p.s. bodi pozoren na obrestno mero in spreminjanje le-te.. :2thumbs:

Patsy
09.07.2007, 23:24
Jaz imam ravnokar težave z Grawe glede prekinitve police. Ful so neprijazni in osorni. Ko pa sem vplačevala so bili pa oh in sploh. Ne priporočam nobene zavarovalnice za življensko razen, če imaš nepreskrbljene otroke. Pa še tu se da zavarovanju izognit. Vlagaš raje na borzo in z leti imaš nekaj od tega denarja.

Če pa že življensko, potem pa nekje kjer jamčijo da dobiš ven vse kar si vplačal. BERI DROBNI TISK pred podpisom pogodbe. zelo pomembno.

Irina
09.07.2007, 23:47
V kolikor bi zavarovalnice res izplačevale tisto, kar obljubljajo, bi bile na robu pozitivnega poslovanja ali na beraški palici. Zato obstaja drobni tisk, ki jim omogoča, da jim gre zelo, zelo dobro.

king16
10.07.2007, 05:28
Ljudje smo bili in bomo naivni, sploh kar se tiče raznih zavarovanj. Splača se imeti samo zavarovanje za primer poškodbe ( dnevna odkodnina, odškodnina za primer bolnišničnega zdravljenja) vse ostalo, kar propagirajo zavarovalnice pa je larifari.
Samo poglej malo letne pozitivne bilance zavarovalnic torej letne profite ( zato borba politkov za nadzor nad zavarovalnicami) pa ti bo vse jasno.

blustar
10.07.2007, 11:21
Kot pravi Davor, življenjsko zavarovanje je zavarovalni produkt in ne varčevalski.

Imajo pa tud zavarovalnice zdaj take miks produkte, kot je fond polica, ki jo omenjaš, ki je mešanica varčevanja in zavarovanja, reče se jim pa naložbena zavarovanja. Ampak tudi tu moraš bit pozorna, kolikšen del se namenja zavarovanju, tako da so v osnovi tudi dolgoročni produkti. Šele, ko s premijami pokriješ tisti del, ki ga je zavarovalnica naračunala, da ga rabi za pokrit morebitno izplačilo, če se ti prej zgodi zavarovalni dogodek (smrt), je zate plus.

Teh naložbenih zavarovanj kot fond polica je več, tudi pri vsaki zavarovalnici si lahko lahko izbiraš sklade, kamor se veže. Tako kot da vlagaš v sklade, samo da si še zavarovan zraven (kar seveda plačaš). Moraš pa vedet, da so donosi, ki ti jih pokažejo na predstavitvah, informativni in se gledajo glede na pretekle donose. Izbiraš pa lahko bolj ali manj tvegane, bolj ali manj donosne, pa tudi med varčevalno dobo jih lahko enkrat letno menjaš - brez davka.

mrjerry
10.07.2007, 12:29
Jaz imam ravnokar težave z Grawe glede prekinitve police. Ful so neprijazni in osorni. Ko pa sem vplačevala so bili pa oh in sploh. Ne priporočam nobene zavarovalnice za življensko razen, če imaš nepreskrbljene otroke. Pa še tu se da zavarovanju izognit. Vlagaš raje na borzo in z leti imaš nekaj od tega denarja.

Če pa že življensko, potem pa nekje kjer jamčijo da dobiš ven vse kar si vplačal. BERI DROBNI TISK pred podpisom pogodbe. zelo pomembno.

Osebno ne bi denarja, ki je naceloma namenjen mojim bliznjim, da lahko ob morebitni izgubi moje gracioznosti premostijo susno obdobje in se prilagodijo na zivljenje brez mene.

Davor
10.07.2007, 18:36
V kolikor bi zavarovalnice res izplačevale tisto, kar obljubljajo, bi bile na robu pozitivnega poslovanja ali na beraški palici. Zato obstaja drobni tisk, ki jim omogoča, da jim gre zelo, zelo dobro.

Imaš kakšen akturaski izračun, ki bi podprl te trditve?

Oz. ali drobni tisk ni sestavni del police?

A ko ti pa na parkiriščo razbijejo luč ti je pa zavarovalnica kul?

Vse so drugi krivi, mi nismo nič...

Patsy
11.07.2007, 09:46
@Davor

Govori se o življ. zavarovanjih ne avtomobilskih. To je razlika.

Čeprav so tudi avtomobilska zavarovanja zgodba zase. Plačaš kasko ampak če nimaš milijon dodatkov (luči, parking, divjad, kraja...) je skoraj isto kot bi plačal nič. Tko da, vse zavarovalnice sux.

Zavarovanja so čisto psihična zadeva. Če ga nimaš ti ne pomeni nič. Ko ga imaš pa ne moreš več brez. Po moje 80% ljudi sploh ne ve do česa vsega ima pravico v zavarovanjih ker si nikoli ne vzamejo časa da bi prebrali splošne pogoje. Zavarovalnice si pa veselo manejo roke. ;)

mrjerry
11.07.2007, 14:36
Ja ampak ali je to problem zavarovalnic ali je to tvoj problem? Ce si TI predstavljas besedo kasko kot da je krito VSE, kar se zgodi z avtomobilom, po drugi strani pa imas nekaj branja, kjer ravno to ne pise nikjer, pac ni problem zavarovalnice, ampak tvoj. Isto velja z zivljenjskimi zavarovanji. Iz pogojev (oz. ze iz police, ki jo izpolnjujes, vsaj pri zavarovalnicah ki jih poznam) je zelo hitro jasno, da je to denar, ki ga ti osebno ne bos koristil. V prvi vrsti placujes storitev zagotavljanja varnosti ljudem, ki so od tebe financno odvisni, v drugi vrsti pa (ce pac prezivis dovolj dolgo) lahko od tega denarja uzivas rento. Ce pa je tvoj osnovni namen dajati denar na stran zato, da bo renta cim visja, pa nihce (niti zavarovalnice same) ne trdi, da je to najboljsi mozen nacin. Spet, kako lahko trdis, da je problem v zavarovalnicah, ko pa ljudje nimajo niti toliko potrpljenja in pameti, da bi prebrali in razmislili, preden kaj podpisejo.

Davor
11.07.2007, 21:12
@Davor

Govori se o življ. zavarovanjih ne avtomobilskih. To je razlika.

Čeprav so tudi avtomobilska zavarovanja zgodba zase. Plačaš kasko ampak če nimaš milijon dodatkov (luči, parking, divjad, kraja...) je skoraj isto kot bi plačal nič. Tko da, vse zavarovalnice sux.

Zavarovanja so čisto psihična zadeva. Če ga nimaš ti ne pomeni nič. Ko ga imaš pa ne moreš več brez. Po moje 80% ljudi sploh ne ve do česa vsega ima pravico v zavarovanjih ker si nikoli ne vzamejo časa da bi prebrali splošne pogoje. Zavarovalnice si pa veselo manejo roke. ;)

Ja, govori se o življenjskih zavarovanjih in ne o avtomobilskih, kaj te pere?

Pametnjakovič
17.07.2007, 22:19
haj,
ravno sem želel nekaj prašat glede tega. Sam dobim otroka in razmišljam, da bi nekako zavaroval njegovo "prihodnost", če se meni ali ženi kaj zgodi. Kaj torej predlagate? Nezgodnega zavarovanja ne potrebujem, ker sem že zavarovan. Torej bi bilo potem najbolje skladi? Kaj drugega?
Že v naprej hvala za odgovore vsem.
LP B

mrjerry
18.07.2007, 07:23
Ce si dobro prebral zgoraj zapisano, potem je z vidika varnosti najbolj ugodno zivljenjsko zavarovanje. Zato, ker v primeru tvoje smrti dedici dobijo premijo, ki je precej visja od denarja, ki si ga vplacal. V primeru, da toliko denarja (porocen z otrokom... tvoje izobrazbe ne poznam a pogovarjamo se o znesku okrog 50.000 EUR, morda vec... natancneje ti bodo povedali zavarovalnicarji) ze imas, potem ga je se najbolje vezati v bancni depozit. Sprijazniti se moras z dejstvom, da denar zivljenjskega zavarovanja ni tvoj, ampak je od tvojih dedicev (zaradi njih to pocnes, ne?), zato se je smotrno zazihrati, da ga resnicno dobijo. Cas zavarovanja pa doloci glede na pricakovan cas solanja tvojih otrok. Ce planiras, da bodo otroci cez 25 let dostudirali in se zaposlili, se pac zavaruj za 25 let. Po tem casu bodo tvoji otroci zaposleni, financno neodvisni od tebe, zato naceloma tudi tvoje premije ne bodo nujno potrebovali. Takrat si jo lahko izplacas nazaj kot rento.

Davor
18.07.2007, 21:09
haj,
ravno sem želel nekaj prašat glede tega. Sam dobim otroka in razmišljam, da bi nekako zavaroval njegovo "prihodnost", če se meni ali ženi kaj zgodi. Kaj torej predlagate? Nezgodnega zavarovanja ne potrebujem, ker sem že zavarovan. Torej bi bilo potem najbolje skladi? Kaj drugega?
Že v naprej hvala za odgovore vsem.
LP B

Se strinjam z đerijem, razen če te skrbi kaj bo po polnoletnosti otroka in imaš froca preskrbljenega do njegovega 18 leta. Potem je po mojem mnenju bolje varčevati v VS. Za dobo 18-25 let so najprimernejši dobro razpšeni globalni delniški skladi, izbereš jih pa lahko predvsem po višini upravljalske provizije. Za natančnejši nasvet pa pojdi do kake večje banke in ne do s.p. svetovalcev sploh pa mislim, da forum ni primeren za iskanje takih in podobnih informacij.

Pa veliko sreče z varčevanjem in mulčkom;) .

Pametnjakovič
20.07.2007, 11:46
mjerry in davor
hvala obema za odgovore.
Davor, forum je čisto primeren saj sta mi oba dala kar nekaj smernic, v katero smer naj se nagibam... ;)
Sam sem namreč čisto iz drugega "foha" in zato mi je marsikateri nasvet dobrodošel.
Hvala tudi za lepe želje in LP
B

rikec
21.07.2007, 13:27
Ce si dobro prebral zgoraj zapisano, potem je z vidika varnosti najbolj ugodno zivljenjsko zavarovanje. Zato, ker v primeru tvoje smrti dedici dobijo premijo, ki je precej visja od denarja, ki si ga vplacal. V primeru, da toliko denarja (porocen z otrokom... tvoje izobrazbe ne poznam a pogovarjamo se o znesku okrog 50.000 EUR, morda vec... natancneje ti bodo povedali zavarovalnicarji) ze imas, potem ga je se najbolje vezati v bancni depozit. Sprijazniti se moras z dejstvom, da denar zivljenjskega zavarovanja ni tvoj, ampak je od tvojih dedicev (zaradi njih to pocnes, ne?), zato se je smotrno zazihrati, da ga resnicno dobijo. Cas zavarovanja pa doloci glede na pricakovan cas solanja tvojih otrok. Ce planiras, da bodo otroci cez 25 let dostudirali in se zaposlili, se pac zavaruj za 25 let. Po tem casu bodo tvoji otroci zaposleni, financno neodvisni od tebe, zato naceloma tudi tvoje premije ne bodo nujno potrebovali. Takrat si jo lahko izplacas nazaj kot rento.

Zdajle pa res nekaj ne razumem. Ali lahko iz življenjskega zavarovanja, ki ga plačuješ potem na koncu, če ga doživiš, sam sebi urediš rentna izplačila? Če to ni možno, od koga pa potem je ta denar, če ne moj? A od dedičev?
Mene osebno tudi take zadeve zanimajo, pa se ne spoznam na take stvari. Zanima me, ali so takšna zavarovanja kot so bric, bik... itd, vsaj zadostne zadeve, oziroma sigurne, da bom čez cca.10 let dobil nazaj vsaj glavnico +2%?
Pa recimo tole... Plačuješ cca 100 eur na mesec in si še zraven življenjsko zavarovan, ali bom čez 15 let (ob doživetju) dobil ven vsaj glavnico in mogoče še kakšen %?Ali mi bo tole "življenjsko" zavarovanje toliko pojedlo, da še glavnice ne bom videl oziroma bo dosti manjša kot sem vplačal (ne glede na to, koliki bo donos 4-12%)

Hvala za odgovore...

spartan
23.07.2007, 13:51
Življensko zavarovanje je namenjeno predvsem parom, družinam...pri katerih je nek posameznik brez rednih dohodkov oz. je ta dohodek premajhen za preživetje v primeru invalidnosti ali smrti druge osebe oz. preostalemu članu družine ostane skupni kredit, ki ga sam ni sposoben odplačat.

tako je....:approve: ....in od mene zavarovalničarji ne dobijo niti beliča, dokler to ne bo potrebno.

mrjerry
27.07.2007, 08:41
Zdajle pa res nekaj ne razumem. Ali lahko iz življenjskega zavarovanja, ki ga plačuješ potem na koncu, če ga doživiš, sam sebi urediš rentna izplačila? Če to ni možno, od koga pa potem je ta denar, če ne moj? A od dedičev?
Mene osebno tudi take zadeve zanimajo, pa se ne spoznam na take stvari. Zanima me, ali so takšna zavarovanja kot so bric, bik... itd, vsaj zadostne zadeve, oziroma sigurne, da bom čez cca.10 let dobil nazaj vsaj glavnico +2%?
Pa recimo tole... Plačuješ cca 100 eur na mesec in si še zraven življenjsko zavarovan, ali bom čez 15 let (ob doživetju) dobil ven vsaj glavnico in mogoče še kakšen %?Ali mi bo tole "življenjsko" zavarovanje toliko pojedlo, da še glavnice ne bom videl oziroma bo dosti manjša kot sem vplačal (ne glede na to, koliki bo donos 4-12%)

Hvala za odgovore...

rikec, ne glede kaj ti povem najprej razcistiva, da nisem zavarovalni agent ali zastopnik, zato karkoli na koncu naredis, natancno preberi pogodbe. Naj te ne bo sram prositi tudi za splosne pogoje, ce ti jih slucajno ne prilozijo.

Sicer pa: zivljenjsko zavarovanje sklenes za doloceno obdobje. Mislim, da obstaja zgornja meja in je reda velikosti nekaj 10 let (30 ali 40 let). V tem obdobju redno vplacujes obroke (mesecno, tromesecno, polletno, letno - kakor zelis). Ce v tem obdobju umres ali postanes invalid (detajli so zapisani v pogojih zavrovalnice), se ljudem, ki jih navedes na zavarovalno polico, izplaca tvoje premija. Po tem je zgodba zakljucena. Ce pa se ti do izteka zavarovalnega obdobja ne zgodi nic, pa imas pravico koristiti vplacana sredstva z nekimi obrestmi (ki mimogrede niso kdo ve kaj). Ti potem poves, ali zelis iz glavnice crpati redne mesecne obroke, lahko pa si jo das izplacati v enem kosu. Ce se ne motim, ti v primeru izbire rente se vedno tecejo obresti na preostanek denarja, ki je na zavarovalnici.

Koliko denarja bos pa dejansko videl, je pa odvisno od zavarovalnih pogojev. Naceloma bos videl glavnico + obresti, upostevati pa moras tudi inflacijo. Ce imas v zavarovalnici 3% obresti, inflacije je pa 5%, potem tvoja placana glavnica vsako leto izgubi na kupni moci. Kar se pa samih stevilk tice je pa nemogoce, da bi glavnica ali njen del `kar izginila'.

Glede izbire zavarovalnice za zivljenjska zavarovanja je osnovno vodilo obrniti se na zavarovalnice, ki imajo dolgoleten staz in dober sloves. Sam sem zavarovan pri Merkurju. Zivljenjsko zavarovanje imam zamrznjeno, vplaceval sem nekaj let potem pa prisel do zakljucka, da ga se ne potrebujem, sem pa zavarovan nezgodno.

king16
27.07.2007, 13:08
Ne vem. Jaz bi to dobro preveril. Ampak mislim, da pri življenskem zavarovanju, pri katerem je vključeno tudi nezgodno, se en del vplačane premije nameni življenskemu, drug del pa nezgodnemu zavarovanju. Po preteku zavarovalne dobe dobiš izplačan samo tisti del, ki se je nanašal na življensko zavarovanje, del premije, ki pa si jo vplačeval in je bil namenjen nezgodnemu zavarovanju, pa ne dobiš izplačan.
Pri obrestih pa je tako. Vplačano glavnico boš dobil ven po preteku dobe, za obresti in še kakšne donose pa nihče ne jamči. Mogoče kakšne obresti, ki pa bodo največ na nivoju obresti, kot če bi imel denar na banki.

Nekako tako mi je zadevo raztomačil sorodnik, ki dela na zavarovalnici. In tak sistem imajo vse zavarovalnice.

mrjerry
27.07.2007, 17:08
Jaz govorimo striktno o zivljenjskem zavarovanju.

sati
28.07.2007, 06:45
Nekaj čudnega se mi je zgodilo...
Vedno sem mislila da ko plačuješ življensko zavarovanje, da po določenem času dobiš ven vsaj svoj denar.
Kaj se je pa nam sedaj zgodilo. Po 5letih bomo dobili samo tretjino vplačanega denarja ven.
Obrazložitev: ker gre od mesečnega obroka 50% za zavarovanje pač, 50% pa na šparanje.
In na koncu dobiš ven nekaj manj kot si našparal, saj ti odštejejo davek itd.
Recimo vsak mesec plačaš 50€. Torej v 5 letih plačaš 3000€, potem pa ven dobiš 950€.
Ostalo je šlo pa kao za zavarovanje in bi ti zavarovalnica plačala kaj v primeru poškodbe.
?

Po moji logiki se to ne splača.
Kaj vi menite? Kje je najbolje skleniti takšno zadevo?
Bolje bi bilo da sem šparala na banki toliko let, zraven pa si plačevala neko nezgodno zavarovanje v primeru nezgode.
Res čudno... Je pri vse zavarovalnicah tako? Katera se vam zdi najboljša?
Lp

Seveda se splača, zavarovalnicam! Jaz osebno ne dam niti eura za take gradove v oblakih, rajši zapravim tisti denar danes, saj ne veš, kaj bo jutri. :)

juljana
27.09.2007, 12:48
Poišči KD F točko v bližini doma....Povedali ti bodo, da pri "klasičnem življenjskem zavarovanju" plačuješ 80% zavarovanja in 20% varčuješ. Torej...če (na primer) imaš sklenjeno življenjsko zavarovanje(čestitke za odločitev!!!).. za 25 let, potem se tvoj vložek v teh letih poveča le za 2x s tem, da ne moreš(ali pa si na izgubi zaradi klauzul....preberi splošne pogoje zavarovalnice)....in tudi prej, pred iztekom te zavarovalne dobe, se ti ne splača dvigniti denarja. Bolje je to zavarovalnico-zavarovalno "naložbo" dati v mirovanje(ne zamrzniti, prekiniti!!!!!!)...in vložiti denar na Fonpolico. Tukaj imaš 95% varčevanja, 5%-zavarovanja s tem, da imaš obrestno-obrestni račun donosa-dnevno...ker vlagaš v gospodarstvo, si življensko zavarovan/a, nezgodno tudi, če želiš...in denar se ti(z malimi vložki...30eur...50....itd...) obrača na borzi(delnice, vrednostni papirji, obveznice) Poleg tega, da lahko že po 3 letih vzameš avans 50%...........po 5letih 99%....po 10 letih 100---brez davka.
Premisli.
Vem. Zato svetujem.
Ko bi jaz prej vedela za te reči, bi moji hčeri imeli štipendijo za Mb in LJ....študij.

DAvor**

Življensko zavarovanje je namenjeno VSEM. Tudi dojenčku ob rojstvu, da bo pri 15.letih imel štipendijo, ker se zna zgoditi, da bo tudi sredenješolsko izobraževanje treba financirati iz "žepa"--se bo privatiziralo. Da ne govorim za fakultete. Morda ne veš, vendar so tudi krediti predmet dedovanja!!
Zakaj bi naj otroci podedovali kredite staršev? Ali pa ne imeli možnosti izobraževati se? Mesečno, roko na srce(!!)) porabimo denar za "bedarije"...ali kr neki)))))....če pozabiš 30eur na mesec.....zakaj jih ne bi "oplemenitil"?????'...pa jih ravno tako pozabiš!!!!

Aja še to Franka........Banka in klasična zavarovalnica ti da obresti na vplačila...letno. Ne bi zdaj o bankah, ker sem imela dosti težav z "Modrim varčevanjem" hahahah...ne me basat....3% letnih obresti...pri 2,25% inflacije. In koliko sem v letu prihranila aaaaaaaa? haloooo

Irina
27.09.2007, 23:38
Julijana, samo kratko vprašanje. Si od NLB dobila izplačilo za "Modro varčevanje"? V mislih imam razliko, ki so si jo kar "po domače" zadržali?

Primož313
05.05.2010, 14:14
Nekaj čudnega se mi je zgodilo...
Vedno sem mislila da ko plačuješ življensko zavarovanje, da po določenem času dobiš ven vsaj svoj denar.
Kaj se je pa nam sedaj zgodilo. Po 5letih bomo dobili samo tretjino vplačanega denarja ven.
Obrazložitev: ker gre od mesečnega obroka 50% za zavarovanje pač, 50% pa na šparanje.
In na koncu dobiš ven nekaj manj kot si našparal, saj ti odštejejo davek itd.
Recimo vsak mesec plačaš 50€. Torej v 5 letih plačaš 3000€, potem pa ven dobiš 950€.
Ostalo je šlo pa kao za zavarovanje in bi ti zavarovalnica plačala kaj v primeru poškodbe.
?

Po moji logiki se to ne splača.
Kaj vi menite? Kje je najbolje skleniti takšno zadevo?
Bolje bi bilo da sem šparala na banki toliko let, zraven pa si plačevala neko nezgodno zavarovanje v primeru nezgode.
Res čudno... Je pri vse zavarovalnicah tako? Katera se vam zdi najboljša?
Lp
Zato ker je to varčevanje z vključenim nezgodnim zavarovanjem. Kdaj si je pa kdo kaj našparo z nezgodnim zavarovanjem mislim da še noben in te stvari so neobdavčene po 10 letih.