Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : E-posvetovanje Evropskega parlamenta - Združeni proti raku!


Simon Delakorda
13.06.2007, 08:40
Spoštovani,

Vabim vas, da se na Forumu prihodnosti udeležite moderiranega posvetovanja na temo "Ali se o svojem zdravju odločamo res le sami? Združeni proti raku!", ki poteka od 17. maja do 17. septembra.

Spletno posvetovanje je namenjeno sodelovanju državljank in državljanov, nevladnih organizacij in strokovnjakov pri dopolnjevanju poročila za Evropski parlament. Poročilo bo predstavljeno predvidoma jeseni, nanašalo pa se bo na povezovanje dela evropskih institucij in držav članic za uspešnejši boj proti raku in zmanjševanje razlik med državami članicami Evropske unije. Hkrati je namen posvetovanje širiti zdravstveno zavest o raku ter prispevati k njegovemu preprečevanju in zdravljenju.

Spletno posvetovanje je razdeljeno v tri tematske sklope: Preprečevanje, Mladi in preprečevanje raka ter Informacije za bolnike. Vsi sklopi imajo pripravljena in urejena izhodiščna gradiva in vprašanja.

Mnenja, stališča in predlogi, ki bodo objavljeni v spletnem posvetovanju, bodo povzeti v vmesnih in končnem moderatorskem poročilu.

Spletno posvetovanje so pripravili evropski poslanec Lojze Peterle, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo in Center za e-demokracijo na Inštitutu za ekologijo v Ljubljani.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!