Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Še enkrat o delovanju fax-a na SIOL telefoniji


samomas
13.06.2007, 12:18
Na strani od Telekoma sem zasledil naslednje:
http://www.telekom.si/zasebni_uporabniki/telefonija/siol_telefonija/priklop/

SiOL telefonija podpira priklop in uporabo faks naprav. Uporaba terminalne opreme POS in dostop do vstopnih točk ponudnikov dostopa do interneta prek SiOL telefonije ni možen.

Na strani od Siola pa piše:
http://storitve.siol.net/SiOL-telefonija/priklop/

Prenos podatkov prek SiOL telefonije je podprt, vendar z nekaterimi omejitvami. Omejitve veljajo za večino tovrstnih naprav, ki za delovanje uporabljajo javno telefonsko omrežje, kot so npr. faks naprave, domači varnostni sistemi, modemi, nadzorni sistemi ipd. Tovrstne naprave ob vklopu morda ne bodo delovale oz. ne bodo delovali pravilno. uporaba terminalne opreme POS in dostop do vstopnih točk ponudnikov dostopa do interneta prek SiOL telefonije ni možen.


Sedaj pa vprašanje: Kdo ima prav???

fazan
13.06.2007, 15:38
Jasno in glasno piše,da ni možno uporabljati faksa oziroma terminala s tem,da na siolovi strani piše,da v kolikor priklopiš ne bo delovalo prav.Po temtakem imata oba posta ,ki si jih dal prav čeprav uporabniki,ki uporabljajo faks vedo,da je............... .Sicer ti bo pa še ziher kdo odgovoril.

srus012
14.06.2007, 11:17
Velja samo tisto kar piše v pogodbi, ki jo ob vključitvi IP telefonije podpišete s Siolom/Telekomom. V moji piše, da Siol pri storitvi Telefonija ne zagotavlja zanesljivega delovanja faxov in modemov - imajo best effort pristop - če dela dela, če ne nikome ništa.

LP

Evo še copy paste iz pogodbe - vse je zelo lepo obrazloženo.

24. Uporabnik je seznanjen, da nekatere naprave, ki za delovanje uporabljajo javno telefonsko omrežje, kot so npr. domači varnostni sistemi, faks naprave, modemi, nadzorni sistemi ipd. ob vklopu telefonskih storitev morda ne bodo delovali oz. ne bodo delovali pravilno. Uporabnik se strinja, da SiOL ni odgovoren za nedelovanje ali moteno delovanje navedenih in podobnih naprav zaradi delovanja storitve internetne telefonije.

clutch
15.06.2007, 09:24
Jah, konec koncev gre le za VOIP, torej VOICE over IP in ne data over ip...

X-wrt
18.06.2007, 09:00
Kakor vidim gre pri VOIP za UDP paketke, kar pomeni da gre za data in ne voice.

Vsak fax bi teoretilčno moral delati (na hitrosti sprejemanja/oddajanja 9600 bps).

XORO
18.06.2007, 16:20
kr nekaj ljudi poznam ko imajo fax prikloplen na VOIP, pa jim dela brez problemov...

clutch
18.06.2007, 22:29
Kakor vidim gre pri VOIP za UDP paketke, kar pomeni da gre za data in ne voice.

Vsak fax bi teoretilčno moral delati (na hitrosti sprejemanja/oddajanja 9600 bps).

Bojda se zatakne ze prej. ne pri samem posiljanju paketkov, ampak dejansko pri pretvarjanju analognega v digitalno obliko. Zato pri taki tehnologiji najbolj zmagujejo zastareli faxi, ki se od dalec ne poznajo g3 kompresije ali kakrsnekoli visje hitrosti prenosat =)