Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Podnapisi


Pirotehnik
01.02.2007, 18:56
Mam pač en DivX file. Zravn mam pa še datoteko s končnico .srt-podnapisi. Zdej, kako nej te napise vklučem v ta DivX film? Pa kako nej ta DivX spremenim v DVD-VIDEO, da bo s podnapisi???

nani
01.02.2007, 21:08
Prvi del vprašanja: z BS playerjem lahko gledaš film in vključiš podnapise. Priporočeno je da sta oba fajla povsem istoimenska (z F2 ju preimenuješ), končnice pa pustiš.

dkivi
02.02.2007, 01:12
odličen program za konvertiranje divx-ov v vob file (t.j. dvd) je super dvd creator 9.25.0,z njim lahko tudi vstavljaš srt podnapise;), pa še dokaj hiter je za film dolg 2 uri porabo cca 3 ure

prekmurec
02.02.2007, 13:41
odličen program za konvertiranje divx-ov v vob file (t.j. dvd) je super dvd creator 9.25.0,z njim lahko tudi vstavljaš srt podnapise;), pa še dokaj hiter je za film dolg 2 uri porabo cca 3 ure

3 ure za konvertiranje?blah,winavi je trikrat hitrejši pa še nero vision expres tudi

Pirotehnik
02.02.2007, 14:52
hvala

zeriX
02.02.2007, 15:45
kupi original dvd, boš mel podnapise not neboš se za***aval z konvertiranjem imel boš ga takoj
in še nihče te nebo mogel prijavit da imaš piratske izdelke

Pirotehnik
02.02.2007, 17:32
hehe

mal šparam s kešom-če se le da

Jakelj
04.02.2007, 18:28
Bi rad videl koga, ki ima samo original DVD filme doma :D

Slowhand
04.02.2007, 18:42
ga gledaš....:approve:
pa ne beri podpisa...
ko sem dolpotegnu par filmov xx kvalitete,mi je vse skupaj padlo dol,sedaj imam samo originale,pa res samo tiste,ki jih občasno gledam - nekatere filme,ki jih imam v zbirki,sem gledal tudi že več kot 20x...
me pa prav zanima,kolikokrat pogledate filme,ki jih nelegalno dolpotegnte,al je to sam frajarija v stilu jest mam pa 1000 filmov....
ker mene osebno film,ki ga nek kitajec snema v kinodvorani,pa zraven se slišjo komentarji itd,sploh ne pritegne,pa če je ne vem kakšna uspešnica...
grem raje v kino in si tam ogledam zadevo,če mi je pa še potem všeč,si pa privoščim še original verzijo za miren ogled....
z muzko je pa isto...
kaj če mi xxxxxxx mp3.jev,če jih nikdar ne poslušam...
kupim samo tisto,kar mi je všeč....če ne ravno danes,ko majo to vsi in so zaradi tega in - pač malo počakam in če mi je komad še všeč,bo našel legalno mesto v moji zbirki...z leti se pa nabere marsikaj......

TotenKopf
15.02.2007, 14:47
pozdrav,

imam dvd player Phillips LX3900SA, pa mi nekaj ni čisto jasno... na filmih DVD formata so podnapisi lepo vidni, medtem ko pri DVD-rip, DivX... podnapisov ni, čeprav jih spečem zraven na zgoščenko :dontknow:

a obstaja morda kak software, ki se da kako naložit, da bi se podnapisi usposobili ???

Rusy
15.02.2007, 14:57
pozdrav,

imam dvd player Phillips LX3900SA, pa mi nekaj ni čisto jasno... na filmih DVD formata so podnapisi lepo vidni, medtem ko pri DVD-rip, DivX... podnapisov ni, čeprav jih spečem zraven na zgoščenko :dontknow:

a obstaja morda kak software, ki se da kako naložit, da bi se podnapisi usposobili ???


Možno je da ti dvd predvajalnik ne podpira podnapisov z DivX al pa ti ne podpira določeni kočnic na koncu ki piše od podnapisov ko pač maš na pc...Prvo preveri kere ti podpira ker tko na blef ti jst ne znam povedat...;) Neki sem našu mogoč ti bo to pomagalo pejt na ta forum...;)

(http://www.sloreactor.com/forum/index.php?showtopic=24946)

rockstar1707
15.02.2007, 15:23
Ponavadi je tako, da morata biti film (torej AVI) in podnapisi (SRT ponavadi delujejo) v isti mapi in morata imeti povsem enako ime - z razlicnima koncnicama seveda.

Ali vse to drzi v tvojem primeru?

strašljivka
15.02.2007, 15:58
Ponavadi je tako, da morata biti film (torej AVI) in podnapisi (SRT ponavadi delujejo) v isti mapi in morata imeti povsem enako ime - z razlicnima koncnicama seveda.

Ali vse to drzi v tvojem primeru?

jp. priporočam še da imaš ime filma 7 znakov + končnica (1234567.avi) in popolnoma enako ime za podnapise (1234567.srt). poglej ali ti delajo *.srt ali *.sub podnapisi in jih predelaj z ustreznim programom (npr. Time adjuster)

Jakelj
21.02.2007, 12:17
Jz mam tut en dvd predvajalnik in sem imel enake probleme, podnapisi morajo biti v isti mapi kot film in s poplnoma enakim imenom tako, če imaš nek film potem na internetu najdi podnapise z istim imenom kot je film ali pa jih preimenuješ tako, da imata film in podnapisi enako ime :D

Jakelj
21.02.2007, 12:37
Kako pa pri nere vision dodaš podnapise :S

Pirotehnik
21.02.2007, 13:14
Pr nero vision ne vem če jih lahko...

Pa sej js kdr si ludam DivX-e, si loudam sam tiste, k so DVDRIP, ne pa tiste, k jih en kitajc snema v kinodvoranah(***** ga gleda)

:):)

BettyLu
28.03.2007, 18:53
Ojla!
Nikakor mi ne uspe, da bi se podnapisi predvajali s filmom. Imam windows media player. Vse kar vem sem že poizkusila. Mi lahko kdo čisto po domače pove kaj naj naredim :)
Hvala že vnaprej;)

peternelj
28.03.2007, 19:58
Instaliraj si BSplayer

oldmen
28.03.2007, 20:02
Probaj s tem
http://www.gomplayer.com/main.html

milan1
28.03.2007, 20:31
naloži si Winamp ali pa RealPlayer :2thumbs:

nbadrafter
28.03.2007, 20:37
če si boš inštalirala tale paket kodekov: http://www.free-codecs.com/download/Codec_Pack_All_in_1.htm , se ti bo ob vsakem predvajanem filmu v orodni vrstici prikazala ikona, kjer boš lahko izbrala podnapise.

Pirotehnik
28.03.2007, 20:45
datoteka s podnapisi more met isto ime kot filmska datoteka, sam drugo končnico.....

Naprimer:

Movie.avi
Movie.sub al pa srt

Pa če kej vem, so podnapisi sam ob AVI (divx) datoteki lahko gor.... sam nism pa 100% sure...

snickers
16.06.2007, 13:10
okej tak je problem ko predvajam film, v BS PLAYERJU dodam se podnapise, a problem je da SKOZI cel film zamujajo! na začeko pritisnem parkrat CTRL+DESNO tipko da jih premakne da so časovno usklajeni, a to moram potem, skozi cel film počet....se da to kje uštimat ???:( :( :(

hvala....

mckeky
16.06.2007, 13:35
hehe ...jo ni use odwisno ce jih tisti trenutek ustimas.... morejo bit tut za isti relis naprimer DVDRip.XviD-DiAMOND morajo bit tut podnapisi za isti relis. Ne mores pa jih uskladit, ker ima naprimer tvoj divx FPS: 25 podnapisi pa naprier FPS: 23,976


lahk si pa uzames cas, pa z subtitle workshopom uredis usako wrstico :D

Slowhand
16.06.2007, 15:01
al si pa enostavno snameš druge podnapise....:approve: :angel:

zeriX
16.06.2007, 19:20
Slowhand včasih dolgo dolgo ni pravih podnapisov ;)
Ampak saj veš kako pravijo, kupi original in neboš imel nobenih težav z podnapisi :)
Ali pa pejd v kino gledat ko bo film že zlajnan totalka dol in ko ti bo že pol frendov povedalo vso dogajanje v filmu :D

Arc
17.06.2007, 08:30
Velikokrat se da podnapise uskladit tudi z opcijo "sinhronizacije" v Subtitle Workshopu: določiš na začetku filma prvo mesto, kjer naj se film in podnapisi ujemajo, nato na koncu filma drugo mesto, in potrdiš "da" ko te vpraša če naj sinhronizira.

snickers
17.06.2007, 14:20
THANX ARC ! sm spremenil tist kar je napisal Mckeky, input Fremes er second :) in dela Super!
sicer tega filma ni v kinu, podnapisu so samo eni, ali dvoji (v slo jeziku), original ne vem če se splača ;)

border1
08.07.2007, 17:35
stvcar je taka...imam dvd predvajalnik ki ne podpira slovenskih podnapisov...se pravi brez šumnikov...ali obstaja kakšen program ki omogoča da zliješ podnapise z filmom?

hvala

bluemax
08.07.2007, 18:57
VirtualDub (http://www.virtualdub.org/) je tak program!
Glede player-ja.... poglej za firmware k podpira šumnike. Če ti je to neznano, napiš ker DVD-player maš.
Lp B

border1
09.07.2007, 11:54
ni mi znano na žalost ... imam Pioneer DV-300-k

bluemax
09.07.2007, 13:31
Kokr sm na brzino pogledov, ma ta player že podporo za slo podnapise. Torej bi mogu predvajat šumnike in šičnike.

copy-paste: (http://www.mixi.tv/katalog/product.php?product_id=1740019123&view=more)
"Osnovni podatki:
Dvd predvajalnik DV-300-K predvaja DIVX format verzije 5.x, ima 108MHz/12-bit D/A pretvornik, napredno obdelavo slike progressive scan, Predvaja DVD-R/DVD-RW/+R/+RW/MP3/WMA/JPEG, že tovarniško nadgrajene podnapise z šumniki. Priključki so 1x scart, 1x komponentni izhod, 1x digitalni koaksialni izhod. "

Mal preglej navodila, zihr maš kje v nastavitvah možnost nastavt regijo in defolt jezikovne nastavitve!
Lp B

Mowgli
09.07.2007, 13:56
Lahko je fora v code pageu fajla podnapisov, če gre le za Divxe...

border1
10.07.2007, 16:20
stvar rešena....sam mal je blo treba manual prebrskat ... moja napaka :)
hvala za pomoč!

Wanted
24.08.2007, 14:20
Imam problem in sicer mi kaže Bsplayer dvojne podnapise. Ene v filmu samem in spodaj pod filmskem trakom. Zdaj one podnapise pod filmskem trakom lahko izklopim, one v filmu pa ne.

Vprašanje: Kaj moram narediti, da bom imel samo one pod filmskem trakom, one v filmu pa ne.



Hvala!

Primer
http://shrani.si/files/bscap0000116kgn.jpg

Iapetos
24.08.2007, 14:27
v Tray vrstici imaš verjetno ikono FFD show.Tu odkljukaj subtitles.

Wanted
24.08.2007, 14:33
Nimam gor FFd Show, samo Divx kodeke:dontknow:

peternelj
24.08.2007, 15:54
Torej imaš podnapise zapečene že v filmu, teh pa ne moreš izklopit.

bronco
15.10.2007, 10:06
Rad bi zapekel film z podnapisi na DVD, pa ne znam.
Mi lahko kdo pomaga?
Hvala:dontknow:

Slowhand
15.10.2007, 16:54
najprej malo definiraj to svojo željo....
divx + ustrezen fajl s podnapisi (srt.txt. itd) - običajno zadošča,da imata oba fajla isto ime (film npr.moj.avi,pa podnapisi moj.txt)
kaj ti predvajalnik prebavi....
bi rad divx pretvoril v dvd....

če maš pa dober predvajalnik,pa že skor ne morš zgrešit....prebavijo tud neprebavljivo....:angel:

Pirotehnik
15.10.2007, 19:45
mene isto zanima... mam sonyjev DVD player, k ne podpira divxov, ampak le DVD-VIDEO.... tut mene zanima, ako pretvort DivX s podnapisi v DVD-VIDEO...???

bobi
15.10.2007, 19:57
Ne kapiram zakaj kupujete hajsesajeti znamke, ki ne podpirajo formatov, pa še krepko dražji so od kakšnega vsemogočega Xorota?

ivan007
17.10.2007, 02:12
naslov filma in podnapisov morata biti popolnoma enaka
npr: naslov filma- Kekec.avi
podnapisi- Kekec.srt ali .sub ali .txt
Vse mora biti enako do zadnje pikice razen končnic, da se razumemo. Zapečeš ga pa lahko, kot podatkovni CD ali DVD, od- visno kakšen prokram uporabljaš. Jaz uporabljam Nero 7 slo verzija.
PODNAPISI MORAJO BITI ENAKI, KOT JE NASLOV FILMA.

prekmurec
17.10.2007, 11:39
v času ko sem še jaz konvertiral divxe v dvd sem uporabljal za začetek winavi video konverter,ko sem pa že dobil prakso pa nero vision express na koncu pa še vso convert x to dvd.pri zadnjem lahko dodajaš tudi poljubno št.podnapisov slik itd.
priporočam pa nakup dvd predvajalnika ki podpira divxe ,ker s tem prihraniš čas in živce.
quadro so trenutno zelo popularni in so res poceni

Pirotehnik
17.10.2007, 18:29
tnx.....s tem je pa šlo :d

prekmurec
17.10.2007, 18:51
:2thumbs:me veseli

zeriX
17.10.2007, 20:15
v času ko sem še jaz konvertiral divxe v dvd sem uporabljal za začetek winavi video konverter,ko sem pa že dobil prakso pa nero vision express na koncu pa še vso convert x to dvd.pri zadnjem lahko dodajaš tudi poljubno št.podnapisov slik itd.
priporočam pa nakup dvd predvajalnika ki podpira divxe ,ker s tem prihraniš čas in živce.
quadro so trenutno zelo popularni in so res poceni

Z prvim načinom pa prihraniš nekaj denarja ;)
Čeprav se strinjam :P

macofaco
02.11.2007, 11:23
Na naslovu http://www.subtitles-on.net/Misc.aspx dobite brezplačen program za samodejni prenos podnapisov. Možno je tudi ročno iskanje, objavljanje novih podnapisov in prenos podnapisov kar iz Raziskovalca.

Program je v slovenščini, za delovanje pa potrebuje .NET Framework 2.0 ali novejši (v WIndows Visti je to že vključeno, kdor pa še nima si framework prenese iz Microsoftove strani).

Veliko užitkov ob gledanju filmov!

kapara
29.01.2008, 13:39
Imam inštalirani Real Player in CyberLink PowerDVD, vendar pri obeh se mi ne predvajajo podnapisi.
Kaj delam narobe?

Wanted
29.01.2008, 14:10
Bodi bolj specifičen...kje ti ne predvaja podnapise, ali je to DVD, ali je Divx, katere formate podnapisov ti noče predvajat, itd...

kapara
29.01.2008, 14:24
Naložil sem " Spartacus 1960 CUSTOM SLOSUB WS NTSC DVDR-bRiP". Navedeno je tudi, da so slov. podnapisi.

prekmurec
29.01.2008, 15:34
V menuju jih izbereš?Namreč desni klik in primary subtitle

Sirko
29.01.2008, 15:52
mam bolši predlog
uporabli BS player PRO
jst ga mam in mi sploh ne dela problemov pr podnapisih

kapara
29.01.2008, 16:04
V menuju jih izbereš?Namreč desni klik in primary subtitle

Mi ga sploh ne pobarva

kapara
30.01.2008, 08:47
Ok , sedaj sem pogruntal, kako to gre.

Slowhand
30.01.2008, 09:08
za začetek - film in fajl s podnapisi daj v isto mapo in ju enako poimenuj....ti power dvd sploh prebavi tovrstne podnapise,katerih končnica je znana samo tebi (ostali lahko samo ugibamo al so txt.srt.sub. al še kej bol exotičnega)

bs player je veliko boljši za predvajanje divx in ni toliko izbirčen glede podnapisov...

hm,zgleda,da sem toliko časa tipkal odgovor,da je Kapara sam prišel do rešitve.....

kapara
30.01.2008, 14:19
za začetek - film in fajl s podnapisi daj v isto mapo in ju enako poimenuj....ti power dvd sploh prebavi tovrstne podnapise,katerih končnica je znana samo tebi (ostali lahko samo ugibamo al so txt.srt.sub. al še kej bol exotičnega)

bs player je veliko boljši za predvajanje divx in ni toliko izbirčen glede podnapisov...

hm,zgleda,da sem toliko časa tipkal odgovor,da je Kapara sam prišel do rešitve.....

Sedaj sem si inštaliral bs player in dela brez problema, pa še v slovenščini je.
Hvala

šnela
21.02.2008, 20:34
Ok, sem prilično nesposobna. Kje se da naštimat podnapise v omenjenem programu? In ne mi rečt, da nej pač pogledam film v bs playerju. Tukaj bomo govorili o windows media plejerju. Ja. :approve:

Torej, kje?
Predvajanje> Napisi in podnapisi ???

Hvala, ker delite otročje lahke stvari z mano, nevednico :kisses:

Slowhand
22.02.2008, 05:43
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Codec-Packs-Video-Codecs/VobSub.shtml

ta kodek morš met,če češ avi pa srt,sub itd.podnapise na wmp predvajat....

pa podnapisi morjo imet enak ime kot film
npr.:
BlackKnight.avi
BlackKnight.sub
če na cd-ju nimaš tko,si zadeve skopiraj na disk v eno mapo in ustrezno preimenuj,pa bo....

ponavadi majo podnapisi neka čudna in ful dolga imena (npr.BlackKnight_cdrip_www_subnet_org.sub)

primozib
25.02.2008, 21:41
Zanimam me na kak način je najlažje dobiti čase za podnapise, da se potem film in podnapisi ujemajo???

prekmurec
26.02.2008, 07:38
Zanimam me na kak način je najlažje dobiti čase za podnapise, da se potem film in podnapisi ujemajo???

hm najlažje je tisti način da najdeš prav podnapise za verzijo tistega filma katerega imaš ti.Če pa ni drugih podnapisov pa je najboljše da si inštaliraš program subtitle workshop,ki je eden
najboljših(če ne najboljši)za sinhronizacijo podnapisov s filmom,vse in še več pa najdeš na googlu:2thumbs: