Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Game boy


šnela
17.06.2007, 15:28
Ok, nimam niti pojma, kako se ta stvar zares imenuje, a vseeno upam, da boste lahko razbrali, po čem vas sprašujem.
Torej, tisto nekaj oglatega, ni pomembno v bistvu, kakšne barve je, pa igrce lahko gor natepavaš v nedogled (ok, odvisno od polnosti baterij ...).

Zanima me samo, a se da to kupit v kakih trgovinah z igračami, alpač so to kakšne posebne specializirane trgovince? Aja, pa še NADpomembno vprašanje: a to še sploh prodajajo?
Sprašujem, da se ne bi po nepotrebnem osramotila :d

Pa nisem čisto prepričana, če tole sem paše, če ne, prestavte alkaj. No ja, lahko bi tud pod politko prestavla, ker pomoje te igrce vzpodbujajo nasilje :p, vojne, propad človeštva und stuff ...;)

file danke :kisses:

Snif
18.06.2007, 20:43
poglej tukaj: game boy advance (http://www.nintendo.com/channel/gba)

nofear2009
19.06.2007, 01:27
Ali pa moderne razlicice Game Boya: Micro ali pa Advance SP? Te gizmote lahko kupis v trgovinah z igracami. Ce pa hoces bolj "nepredne" verzije handheldov pa poskusi z Nintendo DS ali pa PSP-jem. Ti imajo zraven igrc se veliko drugih (bolj) koristnih stvari ;)

chaser
19.06.2007, 12:56
Kakšno varijanto bi se verjetno še dalo dobiti (http://www.supercena.com/C-Game_Boy?PHPSESSID=caebfbc1bb00178831a4486d6661380 8), ampak nisem najbolj preprričan, če se ob vsej tej tehnologiji kot je recimo omenjen PSP sploh še splača ostajat pri takšnih starih ročnih konzolah. Sam sem s PSP-jem kar zadovoljen. Je pa res, da zadnje čase pogrešam kakšen konkreten, igranja vreden špil. Predvsem pa sem zadovoljen s Sonyjevim zapostavljanjem Evrope ter lenim uvažanjem PSP iger v Slovenijo, s strani založnikov.:mad:

Teo
19.06.2007, 13:55
šnela, PSP dobi.-.... to je playstation portable

http://www.bof.si/product.cp2?guid=BD0A412A-ED01-E440-AA85-427AB8DC6FA7

sam qrba je drag....

chaser
19.06.2007, 14:30
Danes se ga z 1GB memory stickom dobi za enako ceno kot tistega z 32mb ob izidu. Se je pa potrebno vprašat kakšne igre sploh želiš igrati. PSP se predvsem fokusira na akcijonerje, dirkalne arkade, RPG-je ter 3D arkade, kar ni za vsakogar. Nintendo pa vsaj kolikor sem seznanjen nekako želi zajemati čim večji krog oboževalcev iger, ter na ta račun servirati bolj igre "stare šole". Dodatne stvari, ki jih ta Sonyjeva pogruntavščina podpira pa morda niso tako fascinantne kot se zdi na prvi pogled. Tudi sam sem bil namreč ves osupel kaj vse lahko zmore ta hudič, a potlej spoznaš da ni vse zlato kar se sveti. Brskanje po spletu s PSP-jem verjetno ni najbolj elegantno in zanesljivo, za kar potrebuješ wireless internet ali dostopno točko, kar je zopet bolj tako. Gledanje filmov na tako malem zaslonu je res skorajda tista najbolj skrajna varijanta, ki se jo lahko omisliš za gledanje posnetkov. Predvajanje glasbe je sicer dobro, a žal baterija zdrži le nekje slabe 3-4 ure, za kar se ti zopet zdi malce škoda porabiti vso baterijo, če greš na pot. Pregledovanje slik pa je fajn (pa vendar le redko kdo dandanes, ki gre na pot s prenosnimi napravami v žepu nima digitalnega fotoaparata), možno je rotirati slike, omogočeno je precejšnje zoomiranje, predvajanje slik ene za drugo, nastavljanje teh za ozadje itd. Tako da verjetno človek res največ preživi z igranjem iger, a v ceno te multifunkcijske konzole je všteto še vse ostalo. ;) Tako da je res povsem odvisno od posameznika in njegove uporabe konzole (navsezadnje je tukaj govora v kar velikih denarcih). Igre pa kot sem omenil - precej večjih naslovov v Slovenijo ne dobimo (primer: Metal Gear Solid: Portable Ops), veliko pa z polletno zamudo (primer: Syphon Filter), tako da na koncu izpade vse skupaj kot rahlo zavožen potencial. Menda Sony sedaj pripravlja celo kamero (no še ena dobra zadeva, ki pa jo utegne spet pohabiti relativno kratko delovanje baterije), vendar ta po vsej verjetnosti zopet ne bo prišla do nas. Na voljo je res ogromno nekih dodatnih kosov opreme, kot so recimo adapterji, da konzolo priklopiš na TV sprejemnik, a večinoma so te stvari dobavljive zgolj v Aziji in jasno v Ameriki. Da neizgubljam besed o nenehnem prestavljanju datumov izida težko pričakovanih špilov tipa Silent Hill, novega Coded Arms-a itd. Prav tako ima sama konzola nekaj pomankljivosti - križec oz. D-PAD ali kakorkoli je to mednarodno imenovano je robusten, trd in ima nasploh prevelike razdalje med smernimi gumbi, a na srečo je tu kvaliteten analogni plošček. Saj pravim - stvar vsakega posameznika in njegovih interesov, je pa PSP kljub svoji naprednosti poln nevšečnosti. Vsekakor se pred nakupom splača pregledati celotno sceno: http://www.psp411.com/ in se na podlagi te odločiti.

šnela
19.06.2007, 14:36
mam občutek, da se nismo razumeli, ampak mene je itak težko poštekat. hvala vam za izčrpne infote :p

chaser
19.06.2007, 14:38
Smo se razumeli, ampak te stvari so šle več ali manj ven in jih Nintendo nadomešča s svojimi DSi ter podobno kramo. Čisto prve varijante Game Boy-ev pa ti verjetno uspe dobiti zgolj rabljene.

šnela
19.06.2007, 16:51
pol morm najdit kakšnega zbiratelja :d

Snif
19.06.2007, 17:42
Lahko pa poskušaš dobit tega:
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_Boy_Color

mogoče komu še leži kje doma. ;)

prvi je bil pa tale: http://en.wikipedia.org/wiki/Game_Boy - jaz se spomnim tega

tukaj imaš pa vse game boye pa si poglej:

http://en.wikipedia.org/wiki/Game_Boy_line

Teo
19.06.2007, 17:54
wallla:) pa še poceni je:)

http://www.bolha.com/oglas2381704

http://www.bolha.com/oglas2349407

Snif
19.06.2007, 23:39
Pomoje se splača vzeti drugega: je novejši in ima dodanih 10 iger. :)