Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Resident Evil 4


chaser
19.06.2007, 12:31
Včeraj sem tole finiširal po dolgem in počez. Kljub temu, da sem bil tja do prve četrtine malce skeptičen glede špila (v stilu: wtf se je zgodilo s tisto slow-paced survival horrorščino, uspešno serijo, ki je lahko konkurirala velikemu Tihemu Griču in osamljene, ponavadi s krvjo napolnjene sobane natrpala z nič kaj privlačnimi zombiji), sem po uspešni eliminaciji glavnega antagonista in pobegu s čudaškega otoka imel občutek, da sem preigral en res fantastičen špil, ki je imel precejšen vpliv na razvoj kasnejših akcijad.
http://www.tendoweb.com/Wallpaper/Resident%20Evil%204/resident_evil_4_rigell_005.jpg
Predzadnji del Croftovke (če štejemo zadnjo različico izdano ob obletnici) je tako recimo uporabljal hitre pritiske specifičnih tipk med vsemnimi sekvencami ter tako preizkušal reflekse igralca. Kasneje je sistem merjenja skopiral še najnovejši (zdaj že leto star) Miami Vice za PSP, ki je temu dodal še fleten sistem skrivanja za objekti v stilu prezrtega kill.switcha. Kar pa v bistvu sploh ni čudno, saj je špil Resident Evil 4 predstavljal precej spremenjeno izkušnjo, glede na predhodnjike. Tempo igre so avtorji pospešili ter v igro vključili več akcije, ki je bila prej bolj posladek k avanturističnem šetanju po bizarnih prostorih. Tako zdaj Resident Evil 4 deluje bolj kot nekakšen manj poskočen Tomb Raider, s čimer so avtorji tudi rahlo zapostavili atmosfero. Ta je sicer še vedno na nivoju, a žal ni nekih momentov, kjer bi nasprotnik na nas planil iznenada. Paleta orožij je še vedno precej zajetna, čeprav sem pogrešal kakšno avtomatsko puško (imamo le en ne ne vem kako koristen UZI/SMG, ki se mi nekako ni najbolj dopadel), ali pa vsaj opcijo, da bi scope lahko odstranili z riflic. Eden izmed glavnih adutov igre pa je nedvomno zgodba, ki se pripoveduje preko osupljivih vmesnih sekvenc, z rahlo duhovitimi dialogi ter izvrstnimi karakterji, katerim so umirjene in poslušanja vredne glasove posodili znani posojevalci glasov, kot sta npr. Paul Mercier in Carolyn Lawrence. Pod črto lahko rečem, da je RE 4 kljub svoji drugačnosti, v primerjavi s predhodniki, fantastična akcijska avantura, ki pa se kot kaže čedalje bolj nagiba k uničevanju številnih gigantskih šefov, epskim strelskim obračunom ter posledično rahlo zapušča žanr preživetvenih grozljivih avantur.
http://www.jxp.ca/media/fondsdecran/92/RE4-640x480.jpg
Govora je bilo o PS2 verziji, saj je PC-jaška različica bojda precej slabša.

nejcvajda
01.09.2007, 19:04
Ali je v igri Resident Evil 4 veliko fantazije(če sploh je)?

chaser
01.09.2007, 19:31
Jah Resident evil je že v osnovi fantazijska franšiza, mogoče skoraj bolje rečeno sci-fi. Čeprav se zgodba vrti okoli verskega kulta, lahko pričakuješ zombije. Ogromno zombijev. :p

nejcvajda
01.09.2007, 19:40
Hvala. Vprašal sem zato, ker ZELO nerad igram fantazijske igre. tnx:2thumbs: