Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Nekatere spletne strani da, druge ne


ttoman
21.06.2007, 08:20
Ojla, folk.

Doma imam majceno težavico: modem Sagem F@st 3344, potem router LinkSys54G 3.1 s firmware 3.01.3 + HyperWRT 2.0. MTU na routerju je nastavljen na 1492.

Špas je v tem, da z direktno povezavo računalnika na modem vse deluje BP. Problem je očitno router, ki preprečuje dostop do spletnih strani npr. microsoft.com, pa msn.com, pa webshots.com, mydatabus.com, HP.com in verjetno bi se našla še kaka.

Na tehnični pomoči preko e-pošte so mi svetovali, naj znižam nastavitve MTU na 1432, vendar tudi to ni pomagalo. V navodilih LinkSys nekje predlagajo, da naj se igram s temi nastavitvami in naj poskušam s 1462, 1400, 1362, 1300. Poskusil sem vse. Nižja je bila vrednost, manj mi je priletelo na brskalnik. Poskusil sem tudi z večjo vrednostjo od 1492, vendar je to najvišja vrednost, ki jo je mogoče nastavit.

Ko je še delovalo, sem imel še star modem in povezavo 1024/256. Mislim, da so se težave začele z nadgradnjo hitrosti 4/512 in novim modemom.

Mislite, da bo nadgradnja routerja z novim firmware pomagala?

LP, Tomaž

rda
21.06.2007, 10:46
Ojla, folk.

Mislite, da bo nadgradnja routerja z novim firmware pomagala?

LP, Tomaž
Mislim da.

ttoman
21.06.2007, 17:13
Njah :(

Ne pomaga niti upgrade z zadnjim firmware. Sem nadgradil, pa ne pomaga. Ima še kdo kako idejo? Heeeelp...

LP, Tomaž

rda
21.06.2007, 17:57
Daj original Linksys firmware gor. Pri meni tudi ni delovalo s hacked firmware, ko smo šli na ADSL2+ 10M paket.

ttoman
21.06.2007, 21:25
Sem dal zadnji original firmware gor. Nič! Sem dal še HyperWrt + Thibor 15c gor. Še kar nič! Očitno mi je nekaj škripnil (začel škripat) sam router.

Question: Kater router (kombinacija žični + brezžični) je v cenovnem rangu wrt54g trenutno najboljši?

LPT

goran1111
21.06.2007, 21:42
Poskusi še s firmwarom DD-WRT. Meni na istem ruterju dela vse brez problemov, ima pa tudi podoben nabor nastavitev kot ostali firmwari. MTU imam že vedno na 1492, skozi pa sem že dal vse od ADSLja do VDSLja brez težav.

ttoman
21.06.2007, 21:46
Sem "zrihtal". Ne boste verjeli, ampak stvar je začela delati pri MTU=1482 in točno samo na tej vrednosti! Sem šel od 1492 navzdol številko po številko...

Dobro, da prava vrednost ni bila šele tam okoli 1000 :)

LPT