Dlančnik (PDA)

Poglejte polno različico : Finance...vse prej kot dnevnik finančnega dogajanja


freya
02.07.2007, 13:46
taki umotvorni članki zrastejo v bivšem strokovnem časniku Finance...sploh če sta vključena g. Mrkaić in g.R. ****ir

Sladka mednožja za vaške onaniste
Davki so upravičljivi zgolj za financiranje javnih dobrin

Draga, saj bo hitro konec, upam, da ne boš močno trpela," je mladenič rekel svoji vitki svetlolasi ženi, ko sta skupaj čakala pred vrati ograjenega kompleksa, ki je še najbolj spominjal na zapor. Segel je z rokami okoli nje in rekel: "Daj, da te še zadnjič objamem." Vmes pa je posegla stroga paznica v usnjenih škornjih in z bikovko roki in zakričala: "Dovolj je bilo, ura je šest, dama bo pol leta v shemi spolne izravnave, plačati mora svoj dolg družbi. Kako pa mislite, da bi brez izravnave grdi moški, slinasti starčki in luzerji prišli do lepe ženske?

Ali mislite, da nekdo samo zato, ker se je rodil grd ali ker se je postaral, ne sme imeti lepotice?" Mladenič je bruhnil v jok, njegova žena tudi, objela sta se in se nista hotela spustiti, paznica pa je s piščalko poklicala pomočnike in z nekaj dobro odmerjenimi udarci so parček ločili, žensko odvlekli skozi vrata, moškega pa pobili na tla in mu za popotnico namenili še nekaj brc v želodec.

Obdavčevanje je zgolj varianta hlapčevstva

Spoštovani bralci, če se vam zgornja zgodba zdi oddaljena od naše prakse, vam svetujem natančno branje teorije liberalizma Roberta Nozicka. Praksa progresivnega obdavčevanja, prerazdeljevanja in zmanjševanja splošne zavisti z izenačevanjem razpoložljivih dohodkov v temelju ni bistveno drugačna kot zgoraj opisani suženjski sistem.

Po doktrini pravega liberalizma, ki temelji na doktrini samolastništva, ne pa takega, kot ga na primer propagira komunistični mladinec Jožef Školč, je obdavčevanje za karkoli drugega kot za financiranje javnih dobrin zgolj varianta hlapčevstva. Obdavčevanje, katerega namen je izenačevanje možnosti v družbi, pa je de facto enako sistemu, kjer spačkom država omogoči, da se meseno spoznajo z lepoticami.

edit: Priimek PEZ.DIR mi je cenzuriralo :dontknow:

Neuromancer
03.07.2007, 11:45
Vsaj nekdo, ki reče bobu bob (in ne Freya, nism mislu tebe :P)

freya
03.07.2007, 14:05
ni čudno, da se njegovi članke ne berejo, bobu bob se reče jedrnato, jasno in glasno

mrjerry
03.07.2007, 14:15
Seveda je tudi precej lazje gobcati kot pa zapisati kaksno resnejso studijo, narediti analizo, spihati prah iz ekonomskih in gospodarskih modelov...

GiGi
07.07.2007, 09:32
Finance so v zadnjih štirih letih sploh od kar je propadel gospodarski vestik, postale nekakšen Direkt/Slovenske novice poslovnega sveta...

Patsy
09.07.2007, 23:02
Vsake toliko imajo Finance kakšen dober članek. Problem nastane pri tem, ker je to dnevni časopis in v Sloveniji ni toliko aktualnih dogodkov da bi jih pokrili pa potem dajejo noter razne trač novice.

Mi je pa zelo zanimivo to, da so ravno Finance navijale za vlado JJ pred volitvami in sedaj so zelo proti njemu. Jaz isto. :( No Torej BRAVO FINANCE!

O G. Mrkaiču in P***irju pa ne bi zgubljala besed. G. Mrkaič piše članke ki niso primerni niti za osnovnošolca, pljuvanje, blatenje.... Ni vredno branja. Žal.

freya
31.08.2007, 06:02
Ekonomist M.Mrkaić se je v Financah razpisal o blogerjih..mnenje si ustavite sami ;)
Žaljivo izražanje z namenom zaničevanja je kaznivo

Spoštovani bralci, naredimo miselni poskus, ki nam bo služil kot uvod za razmišljanje o blogih. V spodnji dialog, kopiran z bloga, kjer je neki moj "oboževalec " 24. julija letos opisal, kako je treba opraviti z mano, vstavite namesto mojega svoje ime in si predstavljajte, da nekdo poziva k vašemu pohabljenju in umoru.

"Poslušaj, tega kretena je treba pre***at" "Katerega kretena?" "Govnača Mrkaića" "Kaj pa je storil prasec zavaljeni, gobcač debeloritni, impotentni *****?" ... "Dobro, pre***ali ga bomo.

In to z nekaj domišljije, tako da si nas bo lažje zapomnil. Itak ga je treba kaznovati, ker serje po kulturi. "Stolcite mu jajca, kajti tak zahojenec ne sme imeti otrok, izbijte mu zobe, naj se hrani po cevki, razbijte mu ledvica, naj ščije v vrečko, pohabite ga, naj se prevaža na vozičku kot Elena Pečarič." "Bomo, razbili ga bomo po predpisih. Pa še v vseh medijih bomo objavili, da je hotel kavsati z neko psihiatrinjo, a mu je pimpelj samo klavrno visel, on pa se je slinil in sopihal, kaj več pa ni (z)mogel. Od besa, ker je ni mogel zadovoljiti, ga je ženska, medtem ko ji je lizal ščegetavček, poscala po obrazu. Baje je v tem celo užival." "No, potemtakem pa vzemite s seboj Mišo Molk, prisilite jo, da se mu bo, potem, ko ga boste zbili na tla, posrala v razče***an gobec. Poleg pa naj bo še tisti arestantski župnik, tisti, ki je maševal na Rock Otočcu, ki naj ga nategne v rit." "Pa misliš, da bo hotel?" "Kdo, a Mrkaić? Zagotovo, saj je peder najnižje vrste." ..."Najbolje [da ga pre***ate, op. MM] v petek zvečer, saj obstaja velika verjetnost, da bo na urgenci strašanska gužva in morda ga bodo pustili ležati na hodniku tako dolgo, da bo crknil. Drugega si tako ne zasluži."

Spoštovani bralci, dobro vidite, kar ste prebrali zgoraj, je povzeto z enega od blogov na strani http://www.vecer.com [+] . Bloga, katerega obstoj omogoča to domnevno ugledno podjetje. Bloger, ki ga bomo razkrinkali, je svoj izpljunek namenil meni, kako pa bi se počutili, če bi ga namenil vam? Problem pa ni zgolj primitivizem enega blogerja, takih svinjarij po slovenskih blogih mrgoli, to pa odpira nekaj pomembnih vprašanj.

Pravna praznina - identiteta blogerjev

Blogi predvsem nimajo nikakršnega nadzora kvalitete in prav to, da jih lahko piše kdorkoli, usodno znižuje njihovo vrednost.

Prijatelji pravniki so mi povedali, da je eden glavnih problemov pri kaznovanju žaljivih blogerjev njihova identifikacija. Težko je ugotoviti identiteto pisca. Skrbniki blogov so nekooperativni in pogosto celo nesramno varujejo "svoje" blogerje. Možakar, ki skrbi za Večerove bloge, je protest zaradi zgoraj navedenih svinjarij imenoval "samopromocija". Si lahko predstavljate kaj bolj sprevrženega? Nekdo piše, da vam hoče "razbiti ledvica", ko pa zoper to protestirate, je to "samopromocija "?! Na Večeru se bodo morali zamisliti nad sabo. Pravno praznino, ki blogerjem omogoča svinjanje iz anonimnosti, je treba zapreti in doseči, da bodo imeli enak status kot avtorji časopisnih prispevkov. Kljub težavam pa sem blogerja, ki je napisal zgornje vrstice, uspešno razkrinkal. Ime mu je Tugo Z.. "Tugo Z.? Kdo pa je to?" se zagotovo sprašujete, spoštovani bralci. Tehtno vprašanje - to je "pisatelj", čigar knjige so tako nezanimive, da si jih v knjižnicah do konca julija letos še nihče ni izposodil (vir: Cobiss). Tugo je mislil, da je varno skrit, a se je zmotil in zdaj bo plačal polno ceno za svoje početje. Naj bo to v opozorilo vsem - kot sem razkrinkal Marka Vukoviča, ki me je žalil na blogu Drugi dom (in na drugih blogih) in kot sem razkrinkal Tuga Z., tako bom razkrinkal in kaznoval vsakega žaljivega blogerja. Blogerji, preberite kazenski zakonik in videli boste, da je kaznivo, če se o nekom žaljivo izražate, v zakonu ni nobenih izjem, ki dopuščajo žaljenje javnih oseb. Če lažete, da ste samo opisali svoje sanje ali halucinacije ali kaj podobnega, to ničesar ne spremeni - kaznivo je žaljivo izražanje z namenom zaničevanja. Blogerji živijo v iluziji, da zakoni zanje ne veljajo. Zato so debelo gledali, ko je Ana Jud dosegla prepoved žaljivih zapisov na enem od blogov. Navaditi se bodo morali, da zakoni veljajo tudi zanje in da bodo plačali polno ceno za svoje početje.

Poziv kulturnikom

Sicer sem prepričan, da marsikateri kulturnik naskrivaj o meni govori tako, kot je napisal Tugo Z., ampak zdaj imajo priložnost, da pokažejo nekaj spodobnosti. Zato na tem mestu pozivam rahločutne kulturnike, predvsem pa društvo PEN, da se do izpada Tuga Z. opredelijo. Rahločutni Tone Peršak, ki je nežno ihtel, češ da napadam uboge kulturnike, ker sem jim rekel, naj prenehajo živeti na tuj račun, naj pokaže, če ima dvojna merila - ena za kulturnike in druga za Mrkaića.

Enako velja za vse preostale hitro užaljene "primadone" slovenske kulture. Eden vaših se je obnašal povsem nečloveško - kako boste reagirali? Kako bi reagirali, če bi kdo kakemu kulturniku grozil s smrtjo? Naj ugibam - kulturniki bodo tiho kot miši, saj je Tugo Zaletel zgolj napisal to, kar si po mojem tako ali tako v večini želijo - grob fizični obračun s človekom, ki mu intelektualno niso dorasli.

Realni pomen blogov in blogerjev

Blogerji se slepijo, da so pomembni, da odpirajo nova polja človeške misli in tako naprej, ampak če se nekdo ne upa podpisati pod svoje umotvore, potem je njegovo pisarjenje vredno toliko kot pisarjenje pisca anonimnih pisem. Gre za strahopetce, ki se bojijo eksponirati in upajo, da bo to naredil nekdo drug namesto njih. Povsem isto velja za internetne forumaše. Kakorkoli, blogi predvsem nimajo nikakršnega nadzora kvalitete in prav to, da jih lahko piše kdorkoli, usodno znižuje njihovo vrednost. Funkciji urednika in recenzenta nista nastali po naključju, blogerji pa se večinoma hočejo izogniti tako enemu kot drugemu. Rezultat so v večini primerov navadne smeti - v blogerskem svetu razmerje med signalom in šumom svetu drvi proti nič.

Blogi torej niso kuga 21. stoletja, blogi in njihovi avtorji so praviloma preveč nepomembni, da bi jih enačili z uničujočo boleznijo.

Dr. Mićo Mrkaić je ekonomist.

mrjerry
31.08.2007, 08:48
Vse je povedal.